| Message |
|
|
|
Pare a fi saprolegnia sau columnaris , nu stiu un tratament sigur, daca ai luat solutii de apa sunt cam egale cu 0 , banuiesc ca bactopur, sare gronjoasa sau alt ceva. Poti cauta pe net mai multe.
|
 |
|
|
|
Nu stiu exact ce e, dar pare o ciuperca, se trateaza.
|
 |
|
|
|
Nu am spatiu de ele, acum vara nu este nici o problema, dar iarna vreau sa le mut la mine in camera si ma gandeam la 3-4 acvarii doar, pot sa fsc si mai mari, dar pot sa pun in ele decât carasi care o sa reziste la 10-15 °c. Dar asta ramane de vazut, ce fac sigur o sa fie 2 mici.
|
 |
|
|
Imi pun niste manusi, geamurile o sa le tai cu tata, cu el am facut si acvariile mai mari si bineinteles ca au iesit mult mai bine cu ajutorul lui.  , am sa iau maine, cred, daca nu sambata, 5 geamuri , sa vad ce pot face cu ele, la cate sunt acolo, ma cam indoiesc sa nu gasesc pentru un acvariu 5 geamuri cata taiate , daca nu sunt taiate, cumpar un diamant si ma apuc de treaba, am pe ce exersa.  si cand sunt sigur ne apucam de un acvariu, as vrea sa fac unul pentru niste pui de carasi frumosi, nu-mi pot da seama de marimile lor 100% , in aer liber par mai mici. Eu sper sa imi reuseasca macar un acvariu acum, daca iese, o sa mai fac unul pentru betta si unul pentru guppy, restul geamurilor le folosesc in toamna. Multumesc frumos de ajutor!
|
 |
|
|
Lucian wrote:Sticla se taie cu "diamantul" - este o scula speciala care chiar are un diamant in varf, diamant care zgarie sticla in profunzime facand sa se propage spartura dirijat. Uite aici cum arata aceasta scula: http://www.dedeman.ro/bucuresti2/diamant-cu-ulei-prof-05050.html Mai exista si alte scule cu rola dar eu personal am avut insuccesuri cu ea
Uite aici un tutorial de taiat sticla: http://sticladevitralii.ro/tutoriale/294-cum-se-taie-sticla
Imi place ca la varsta ta nu te lasi "coplesit" de greutati si vrei sa incerci  Atentie cu sticla! Poate fi foarte periculoasa
Nu inteleg totusi de ce te legi de formele alea cand la dimensiunile alea poti sa faci chiar tu un acvariu din sticla lipita cu silicon (sau cumperi unul gata facut si iti utilizezi indemanarea sa bricolezi alte lucruri: fundal, lumina, etc.
Ma gandeam eu la diamant, dar e ok, multumesc. Nu prea gasesc acvarii gata facute + ca farmecul e sa am un acvariu facut de mine 100% , imi place mie sa lucrez la un acvariu  , Multumesc mult pentru link, mai sunt niste geamuri fooarte mari care au cam 1,30/1,50 cu geam cam de 1,5 cm, si mai sunt unele cam de 6mm de 35/80 , altele cubice, oricum vreau sa le iau , nu prea stiu unde le bag, se apropie de 100 de geamuri  , dar o sa iau decat pentru 4-5 acvarii sa am pentru carasi la iarna, la pestii de apa calda nu prea mai pot sa le fac acvarii. Si din astea sa-mi mai fac si 2-3 de 40/20/20.
Multumesc inca o data pentru link.
|
 |
|
|
|
Cu ce pot sa tai sigur sticla? Cum o tai? Si cu ce finisez marginile sa nu fie ascutite?
|
 |
|
|
Nu renunt nici la acvariul mic  , il intorc invers sa fie inalt si pun 2 geamuri si las 10 cm spatie sa umblu in el
|
 |
|
|
Am 14 ani  , daca nu se supara nimeni postez aici, azi la un muzeu vor sa arunce muuuuuulte geamuri cam de 1,5 cm, cu ce pot sa le tai si sa le finisez, renunt la idea cu acvariul mic, fac ceva identic dar din geam normal de sticla. Multumesc de sfaturi.
|
 |
|
|
Am pus nitica apa in el, cu plante in el arata mai ok cred ..Prin somn de voie , inseamna ca imi canta, somn usor, popa?
|
 |
|
|
|
Nu-l hranii 2-3 zile, bate-l usor de masa, nu se intampla nimic, cati pesti nu mi-au scapat pe podea, nu au patit nimic.
|
 |
|
|
|
Revin cu o solutie, sa ma judece cat vor, dar tranteste-l usurel de masa ca sa iasa aerul din el, sau mai bine lasa-l 10-15 secunde numarate corect sa se zbata putin, asa iese aerul din el, scade coloana apei incearca sa-l lui intr-o maternitate in care sa fie coloana apei scazuta, daca nu ai improvizeaza cu un pahar cu gauri in el, si nu-l mai hranii 2-3 zile.
|
 |
|
|
|
Nu cred ce e de la daphnia , faza cu vezica se aplica la carasi din care stiu eu, carasii inghit aer in timp ce mananca mancare plutitoare, dar neonii nu prea ii vad sa manance de la suprafata. Ma gandesc, daca se spargea, aerul nu era scos afara? Mi s-a mai intamplat la un caras sa nu inoate sa fie ca un sanitar, dar sa lasam pe cineva cu mult mai multa experienta sa spuna daca vezica este sparta sau umflata , sau daca este o problema cu vezica.
|
 |
|
|
|
Poate gresec, dar pestele tau pluteste cu burta in sus? Daca da banuiesc ca ar fi ceva probleme cu vezica inotatoare, probabil este marita sau s-a spart, nu pot decat sa-mi dau cu parerea . Poate cineva cu experienta in asa ceva iti va da un raspuns sigur.
|
 |
|
|
|
Stiu, greseala mea, am intrat pe acelasi lucru in 2 pagini diferite.
|
 |
|
|
Eu le dadeam la scalari, purici de balta seara, cam cu 1-2 ore inainte de stingere, dimineata foarte putin tetra discus, la pranz tetra, discus, tablete cu spirulina, castravete si mai erau niste granule scumpe ca dracu de la JBL, dar nu stiu cum se numesc, le schimbam meniul zilnic, iar cam in 5 luni de viata aveau cam 15 cm h, iar acum sunt a 6-a luna si au 17-18 cm h  si 3 depuneri. Asta ca exemplu, scalari mei au cam 6 luni, maxim 7 si arata foarte sanatos. Poate aduni ceva informatie din ce am scris eu, acvariul meu are 150 de litrii net si se bat intruna, dar parca o lasa mai moale acum ca este mai plantat.
|
 |
|
|
|
Mie imi place cum ar arata ca acvariu, de aia vreau sa-l curat de zgarieturi, apropo, prin geamul asta se vede foarte clar, gen sticla ultraclara.
|
 |
|
|
|
Am facut un acvariu asemanator, adica cu acelasi material, doar ca la fund am folosit o foaie de plexiglas si silicon normal.
|
 |
|
|
Larva450 wrote:Dar sunt grase....ce au?in ultimul video pus o sa vezi ca una e bortoasa iar una este jumatate din ea.
Ai mei au depus de 3 ori si arata mereu normali.
|
 |
|
|
Ce frumosi sunt, sunt micuti pentru a fi doamne  , asa parca sa zic ca erau si ai mei, dar nu asa grasi.poate e normal
|
 |
|
|
|
Incerc sa rezolv zgarieturile, mi-a spus cineva ca este o pasta carevse aplica pe geamuri sau parbrize si umple golurile ramase, stie cineva cum se numeste?
|
 |
|
|