[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: razvan
Forum Index » Profile for razvan » Messages posted by razvan
mancarea "zilnica", in cazul ancistrusilor mei, sunt ixurile luate din piata, "tip rosu" si "tip gri" mestecate....
le mai scap din cind in cind si cite o pastila de spirulina de la hofigal (umana), mai si cite o feliuta de castravete.....
ar mai fi "neonul saracului" - cardinalul - tanychtis albonubes, dar e ciprinid...
desi "aduce" cu neonii
celelalte topicuri si articole de pe forum, le-ai citit??
ca s-a tot dezbatut problema.
ar fi mai util (din punctul tau de vedere) si mai simplu (din al nsotru) sa te punem in tema cu ce anume n-ai inteles din tot ce s-a scris, nu cu TOT ...
fa si tu un mic efort, ca nu suntem help on line, sau si mai simplu, presteaza la o intilnire a acvaristilor timisoreni, baietii sunt de milioane, iar "pe viu" discutiile merg mult mai repede si mai pe inteles...
exista o relativa "incompatibilitate" intre neonii rosii si normali, pe motiv de "plaja de temperatura" . aia rosii sunt de apa mai calda (26-28) pe cind normali sunt de "mai rece" (18-21) dar se impaca ei pe undeva la mijloc...

sa inteleg ca te-a zgandarit posturile mele in care faceam "reclama pe fatza" la caracide ?
hai sa-ti dea mandea o idee..
ai intaritoare la acvariu, daca da, fa decorul cit sa incapa intre fund si intaritor. in momentul in care ai pus substratul se "autoblocheaza" pe spatele acvariului. mai dau amanunte??
daca nu ai intaritoare... fa-ti rost de niste geamuri si le lipesti "ca pe niste intaritoare"

avantaj, daca te superi, dai putin substrat la o parte si scoti decorul ...
ai putea sa pui o poza si cu tubul de silicon? sa vedem si noi care "specie" ai folosit....
baga neica pietre si uita de susnumitul metal neferos....
sorinele!!!!
este de remarcat bunavointa si abnegatia ta tinereasca , avind in vedere ca pina acum ai stat mai "mutulica", dar din viteza , si poate din nestiinta, cam "calci pe cadavre" ca sa iesi tu un fata, caz in care s-ar putea sa lezezi anumite sentimente.
trec cu vederea "incidentul ala", pe mine m-a amuzat, dar s-ar putea sa ti-o iei la propriu de la parintele susai, care nu prea e dus la biserica, in momente de tensiune mentala.
chiar e greu sa faci o mica mentiunede genul "gogu' a spus acolo, asta" "pandele a construit capacul ala" "agamita dandanache crede ca ...."

nefacind aceste percizari cititorul sau privitorul automat va crede ca tu esti autorul sau ginditorul... si se prinde "ochiu' si timpanu' " si te da in fapt, si tu te faci de bascalie.

incearca sa evoluezi putintel, ca nu te vad bine, si-i pacat de lunga ta prezenta pe acest forum ....

desi s-a impamantenit ideea ca sunt securisto-cripto-comunisto-dictator, observi ca ti-am cam tinut partea, dar GATA !!! CRESTI COPILE, DEZVOLTA-TE!!!
carbunele activ are prostul obicei ca absoarbe TOT din apa , fara discernamant, insa in momentul in care se "satureaza", ori nu mai face nimic, ceeace este relativ bine, ori incepe sa elibereze "chimicalele" pe care le-a "acumulat - procesat"

chiar ma mira situatia, avind in vedere ca le-ai dat la plante numai "icre negre si sampanie"

saaauuuuuu... daca acvariul ti-a fost "pus la punct" de catre ytron, poate ca ar trebui sa-i ceri si lui parerea, ca poate o sti el ceva, avind in vedere ca lucreaza dupa retete proprii.
cauta pe gogîl Thoracocharax stellatus, sau vezi aici ...
http://www.jjphoto.dk/fish_archive/aquarium/thoracocharax_stellatus.htm
operculii sunt "clapetele" care acopera branhiile.
the natural way is the only way ...

o tufa de ceartopteris, sau o mana de riccia, va scuteste de complicatii. in plus de asta, puii de molly sunt mult mai mari decit ai celorlalti vivipari, sunt negri si nu atzitza "instinctele pradatoare"
asta e shuntare pe fatza (din partea mea) , cred ca-ti dai seama ..... ;)

avind in vedere ca unicul singurul si cel mai experimentat crescator de discusi ultra-super-pro-extra-puri este amicul nostru "cel pe care nu-l numim" , care activeaza pe forumul "celalalt" pe care esti membru , de ce nu-i soliciti ajutorul ....

acum pe bune, hai sa vorbim ca sa ne aflam in treaba... nu era mai elegant sa-i dai lui g.g. un pm in care sa-l intrebi, doar e galeria lui .. si stie ce are "in curte"
ba nu se inchide, ci continua cu ....

www.aquamorf.hu

un link primit pe mesaje personale de la un user al forumului.
de inteles n-am prea inteles nimic, deoarece... .hu mi-este mult mai putin cumoscuta decit .jp (unde macar un sayonara stiu ce inseamna) , daaaar, sint "niste" chestii care ar putea zgandari putintel imaginatia bricolistilor de la noi de pe forum .
acum pe bune ... recunosc ca nu-si are locul acolo, dar ...
daca este cineva interesat sa o perpetueze (ma refer la planta) sa-mi spuna si-l cadorisesc cu citeva fire ... ca parca nu ma lasa inima sa o sterg din lista de "am de dat" .....

@ dalles - esti criminal )
ala se "improvizeste" cel mai usor, o sa-ti trimit eu o poza.. cit de curind, se face dintr-o seringa(de unica folosinta) de 10 ml, un dop, preferabil din cauciuc, si un ac, daca gasesti d'alea mai groase de la perfuzii - care se "infig" in recipientul cu solutie de perfuzat, e mai gros, are cam 2-2.5 mm la interior...
acelas acvariu dupa 10 zile....
daca mai astepti putintel sa mai creasca, sa poate fi deosebiti, iti dau eu mai multi....
@ george - man , daca ai observat , omu' are in acvariu scalari, si este arhicunoscuta "inteligenta" asociere scalari - carasi, deci am vrut sa scot in evidenta faptul ca "e pe linia buna" din punct de vedere al popularii cu pesti a respectivului bazin, la treaba cu turnuletele ... poate ai dreptate sa te superi, gusturile nu se discuta, dar pe acest forum s-a impamantenit ideea ca ce nu-i natural nu da bine in acvariu, poate gresim .. poate gresesc...
scuze, daca-si au rostul si sunt primite...
daca toata lumea o da inainte cu discusi, cu discusi si iarasi discusi, de d'astilalti nu se mai ocupa nimeni, doar ce se importa... si cum nu sunt niste pesti prea aspectuosi, cind sunt mici, sa ia ochiu la client... nu se aprovizioneaza.... cestiuni de "managiment comercial" ;)
de asta tot bat eu campii cu "CARACIDE MICI , NEAMULE, CARACIDE MICI"
se aude prin romanica, cum ca ar exista cineva care PRODUCE...
calistus, palmeri, bleheri, rodostonus, megalopterus, flameus, kerri, si alti pesti de care pot sa bag mana in foc ca marea majoritate "poate" nici nu a auzit.... care sunt frumosi IN GRUP , care nu necesita conditii ULTRASPECIALE... samd...
d'aia ma apuca pe mine pandaliile cind vad ca toata lumea ii da inainte pe discus
la capitolul asta, incep si eu sa fiu un "pic extremist" cam cum e sandu cu accesoriile si fertilizantii profi ;)
nu mai vezi pe cineva sa "faca" niste guppy ... sa nu zic de concurs, dar ceva care sa atraga ochiul, ...ca deh, guppy sunt pentru incepatori, si d'aia vezi ca "incepatorii" dau direct in discusi, si-i chinuie de pomana, doar "ca sa-si dea mana" ... smilie

Forum Index » Profile for razvan » Messages posted by razvan
Go to: