[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: johnnywal
Forum Index » Profile for johnnywal » Messages posted by johnnywal
giov wrote:de ce apa din acel acvariu avea 24?

1. Din completarea apei evaporate (cand pierzi apa prin evaporare din acvariu, iti scade doar nivelul apei - sarurile raman. Completand cu apa cu GH 17, acvariul va avea acelasi nivel de apa, dar mai multe saruri.)
2. Ai ceva pietre care se dizolva
Multumesc pentru raspunsuri!
La ceva de dimensiunea lui Oto ma gandeam, intr-adevar. Prin preumblarile mele am vazut ieri si niste Ancistrus hoplogenys mici si draguti Vanzatorul zicea ca vor mai creste (fisa lui de la magazin mentionand o lungime adulta de 8 cm). Rasfoind pe net am gasit insa ca pot ajunge in mod normal pe la 15cm si chiar nu as vrea sa ma trezesc in acvariu cu niste animale de asemenea dimensiuni. De aceea vroiam ceva care "ramane mic" si se pare ca Oto e favorit pana acuma, desi Ancistrusii mi se pare mai interesanti din punct de vedere comportamental .
Ieri mi-am masurat apa KH=6, GH=9

De miercuri sta la ciclat cu un Echinodorus si o Anubias (cat priveste denumirea completa, mai trebuie sa ma dumiresc un pic).
Exact! De marimea lor imi era teama si mie. Citisem pe undeva de niste Ancistrus care raman mici (prin urmare nu cred ar "atenta" la integritatea neonilor). Stie cineva despre ce e vorba?
Salutari,

Fiind in curs de cercetari pentru amenajarea unui acvariu cu characidae, am si eu o intrebare: ce specii de "catfish" se preteaza pentru o convietuire pasnica impreuna cu un card de neoni? Ma gandesc la dimensiunile pestelui (fundul acvariului e de 60x30cm) precum si la alegerea unei specii intalnite in mediul natural al neonilor.
Da, am inceput sa colind magazinele :-) si se pare ca pana la urma va fi un acvariu de Characidae (neoni). Dar pana atunci mai trebuie sa se "cicleze" putin.
Salutare si bine v-am gasit!

De ceva timp ma bate gandul sa ma re-apuc de acvaristica, dar cum au trecut cativa ani (vreo 10) am zis sa mai citesc una-alta inainte de a ma arunca cu capul inainte. Asa am dat peste forumul vostru.

Vechiul meu "acvariu" (de 22l) probabil va starni zambete pe fetele multora dintre voi. Dupa standardele vehiculate pe forum mi se pare si mie cam mic... Am crescut cu succes pesti de incepator (guppi, zebre, molly) vreo 5 ani, dupa care fiind mai mult pe drumuri, s-a instalat o pauza.

Planurile de viitor sunt amenajarea unui acvariu "entry-level" (aprox. 55 litri). Inca ma mai gandesc cu ce sa il populez. (=mai am de citit din informatia postata pe forum :bpc: )

Pe curand

Forum Index » Profile for johnnywal » Messages posted by johnnywal
Go to: