[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: GoldfishCalico
Forum Index » Profile for GoldfishCalico » Messages posted by GoldfishCalico
Cam asa arata...
image

Nu stiu, lipseste ceva...si nu stiu ce. Jumatatea din stanga, imi pare...placuta, dar jumatatea dreapta...
image

Plantele mititele ar putea acoperi tulpinile Echinodorushilor (sper ca asta e pluralul), dar caraseii mei le vor "ciufuli" si le vor manca rapid. Astept sfaturi!
Multumesc anticipat!
'Ello! Din nou eu...
Am scos chestiile si am pus pietre si Cladophora aegagropila. As mai pune niste plante, dar ...mi-e ca raman fara ele. Oricum, astept intai critica unui ochi profesionist
Cat despre reflectoarele cu led-uri, le-am scos, desi...nu functionau nici macar 5 minute pe saptamana!
Astept in continuare sfaturi!

image
image
image
image
image
Ok, merci de sfat, Dolly! Voi inlocui cele doua cu pietre si mopan!
Uff!! O mica greseala...

Mini galeria mea foto:
www.ioanalucia.de
Hello!
Cineva m-a tras de urechi ca sunt inscrisa pe forum de o luna de zile si ca inca nu m-am prezentat! Well...o fac acum!
Ma numesc Ioana-Lucia (29 ani) sunt inginer programator, mama si sotie.
Sunt "embrion" in acvaristica, desi zodia imi este Pesti.
Actualment detin doua acvarii, unul de 250l si unul de 80l. In cel de 250l tin 5 carasei cu un Anubias, cu 2 Hygrophila, 3 Echinodorus, 1 Alternanthera, 1 Ludwigia si 2 Micranthemum...care nu mai sunt!
Acvariul de 80l este momentan doar cu plante si 2 creveti Caridina japonica.

O mica galerie cu al meu acvariu:
[url]www.ioanalucia.de[url]

Cam...atat...
P.S.: Accept cu supunere si piosenie orice critica si promit ca nu ma voi razvrati in niciun fel![/url]
Cum arata graficul?! Iti spun eu: la fel!
Aceeasi greseala am facut-o si eu ca si tine, ca multi nerabdatori: sa punem iute pestiuci! Am avut razbel crunt de dus cu amoniacul, apoi nitritul. Eu am schimbat 30% din apa zilnic, cat despre minunatele solutii...mmm, nu si-au facut datoria. Oricum, de le folosesti, vezi sa fie biologice!

O intrebare am totusi... Doi melci?! Nu exista riscul sa se umple de melcisori?
Din nou eu cu intrebarile mele din seria celor, poate, stupide...
Dupa ce am reusit sa trec cu succes de povara amoniacului, apoi cea a nitritului, apoi cea a stabilizarii
nitratului, fara ca zglobii mei pestisori sa pateasca ceva (multam, Doamne, chiar ii iubesc!), am constatat cu
stupoare ca a mea buturuga de mopan a capatat intr-o parte niste pete albe! Un fel de...nu-stiu-ce! Sa fie mucegai?
Scoasa din apa, nu se observa absolut nimic, insa in apa... .Sa fie oare vorba de...buturuga mica care rastoarna
acvariul mare?
Mentionez ca apa e limpede, curata, nu are nicio culoare verde sau maronie (de la tanin).
Ceva sfaturi? Va multumesc anticipat!

P.S.: certati-ma si trageti-ma de urechi in domeniu' acvaristicii, de nu fac ceva bine, dar sa nu va luati de
bruneta mea gramatica. Sunt inginer, nu lingvist!
Legat de hranirea pestisorilor, pana acum i-am hranit de 3 ori pe zi. De dimineata, pe la orele 9 cu "flocons" (TetraAniMin, speciala pentru
goldfish), apoi la orele 17 cu Daphine si ultima masa inainte de somn...o micuta tabletica. Nu stiu, daca meniul acesta poate fi considerat ca
supraalimentara...eu zic ca nu!Oricum, o sa urmez sfatul tau si o sa-i hranesc o singura data pe zi pana se stabilizeaza.
Cat despre solutia aceea de eliminat amoniacul si nitritii, functioneaza, dar la niste doze de aproape 5 ori mai mari!!Pe ambalajul solutiei respective,
spune clar ca poti folosi doze mari, dar poate duce la distrugerea unor plante. Dar gandesc ca mai bine sa distrug plante, decat pestisorii, desi ...plantele
au fost mai scumpe (gandesc gresit?).
La momentul actual, valorile nitritilor si amoniacului sunt la valori sub limita, deci momentan totul e stabilizat...pana cand?nu stiu...
Oricum, ciclarea fortata cu tot felul de solutii nu duce la nimic bun. E doar o mascare a ciclului azotului in fata testelor si acum m-am trezit, practic, exact in
apogeul acestui ciclu care, din pacate, nu mai merge ascuns nici macar de solutii!
Concluzia e ca...aveti dreptate: cu pasi marunti e mai sigur, nu ne putem pune impotriva mersului firesc al naturii cu toata tehnologia de-o detinem!
Sper sa trec peste aceasta criza cu succes. Pentru data viitoare, mi-am invatat lectia!
Am uitat sa mentionez ca filtrul extern pus azi in paralel cu cel vechi e cu carbon si 2 compartimente cu BioMax. BioMax-ul elimina amoniacul si nitritii, dar...pus azi, inca nu si-a facut bacteriile necesare.
In urmatoarele 2 saptamani, vom achizitiona un acvariu de 260l, sper ca pestisorii mei sa ajunga sa locuiasca in "noua casa". Oricum, acel acvariu, cu siguranta, il voi lasa sa cicleze fara nici un strop de solutii. NU ma mai bazez pe ele...fie ele Sera, Tetra, JBL...
Deci...
Volum acvariu: 85l
Numar pesti: 5 (3-5cm)
- 1 calico ryukin
- 1 telescop goldfish
- 1 black moor
- 2 fantail aurii

Plante: Myriophyllum aquaticum, cabomba aquatica,Echinodorus bleheri,Ludwigia palustris, 2 "mingi" de muschi. In total ar fi 9 plante.
Obiecte decor: 3, inclusiv o bucata de lemn
Pietris: pfuuu! ce mi-au recomandat de-acolo, sincer, chiar nu stiu ce granulatie are sau ce tip. Stiu doar ca
mi-au dat o cutie de un strat pentru plante, peste care sa pun pietrisul, care, au spus ei, e cel mai apropiat de cel existent
intr-un mediu natural
Filtre: filtrul interior a fost dat impreuna cu acvariu (set) si e de la firma Vitalkraft cu max.500l/h
Am cumparat chiar azi unul extern, un Fluvial 205, cu 680l/h (la recomanda vanzatorului) pe care l-am pus in functiune in paralel cu cel vechi
pentru a pastra bacteriile.

Mentionez ca azi, facand testele de rigoare,am constatat ca incepe sa-mi creasca si nitritul(No2). Solutiile de la renumitele firme...
chiar nu ma ajuta cu nimic.
Pestii i-am pus in acvariu la 3 zile dupa o ciclare fortata. Apa a fost testata inainte.

Testele facute azi indicau urmatoarele:
pH - 7,5
NH4/NH3 - 1mg/l
NO2-N / NO2 - 0,5mg/l / 1,6mg/l

Multumesc anticipat!
Am facut eu o astfel de ciclare fortata cu solutiile "miraculoase" de la Tetra Aqua si Sera chiar...si totul a fost ok, mai mult, decat minunat. Dupa 3 zile am pus pestisorii mei zglobi, dar acum...am probleme cu amoniacul.
Dati-mi voie sa-mi postez si eu oful! Cum scap de amoniacul asta? In momentul actual pH-ul este de 7,5, temperatura de 21 de grade si amoniacul de 1mg/l, asta dupa testele facute. Am schimbat si schimb 10-15% din apa aproape zilnic, ceea ce duce la scaderea NH3/NH4 doar pentru cateva ore!
Din cate am inteles 1mg/l nu ar fi periculos, cu o temp. de 20g si un pH de 7,5, dar, totusi...mi-e teama! Mentionez ca am pus chiar si solutie Sera Toxivec care, chipurile, elimina otravurile de tip NH3/NH4...acelas efect: pentru cateva ore!

P.S.: sunt incepatoare si...va implor, dati-mi sfaturi! Cineva a spus mai sus ca...e mai sigur prin masi marunti. Cred ca avea dreptate! Pestisorii mei (Buble, Flake, Fiona, Shrek, Blacky) sunt carasi si au 5cm, sunt veseli, imi ciupesc plantele, fac tumbe pe langa degetele mele...totusi, imi fac griji in privinta NH3/NH4!

Multumesc anticipat!

Forum Index » Profile for GoldfishCalico » Messages posted by GoldfishCalico
Go to: