[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: croco
Forum Index » Profile for croco » Messages posted by croco
Astazi am facut prima curatenie in acvariu, luand din apa de pe fund. Totusi nu prea s-a luat mizeria de pe fund si apa a cam ramas tulbure. Mi s-au depus si niste alge pe plante. Filtrul era foarte murdar, l-am spalat, iar apoi am indreptat jetul in sus.
Din pacate am observat ca 2 pesti au uncte albe pe ei. Ce sa le fac?
Stiu ca exista un tratament.
Multumesc pentru pareri. Stiu ca aveti dreptate in privinta carasilor, dar inca nu ma pot desparti de ei. Cat mai sunt mititei, as vrea sa ii tin in acvariu. Cand vor creste ii voi da fara drept de apel. Intre timp am mai luat un neon, o zebra rosie si un peste rosu, imi scapa numele, toti de talie mica.
Toti sunt fericiti si locuiesc frumos impreuna.
Da, in momentul de fata stau in bol. Tocmai de aceea am luat un acvariu.
Despre iluminat nu stiu mare lucru. Am vazut pe cutia acvariului ca scrie 1x11w, dar nu scrie ce marca e neonul. Neonul trebuie sa mearga mereu sau pot sa il inchid noaptea?
Substratul v-am spus ca este pietris de la balastiera.
Sunt sigur ca aveti dreptate legat de carasi, dar as vrea macar sa pastrez primul caras pe care l-am cumparat.
Momentan ma intereseaza sa fie acvariul ok.
carasii mei stau in bolul din prima poza care are 2l. Sunt mititei. In cat timp vor fi mari si cat de mari vor fi?
image
Intr-o duminica m-am dus in piata sa iau rosii si m-am intors acasa cu un caras auriu. L-am pus intr-un bol si imi placea de el. In alta zi cand m-am intors de la Timisoara, pestele mai avea 2 frati, cadou de la socrii
Din pacate au fost si aspecte negative, bagabontii murdareau apa mereu si trebuia sa ii spal la 2 zile.
Le-am luat un acvariu si m-am dus la magazin sa le iau cele trebuincioase, dar aveau substrat colorat si nu am vrut sa iau asa. Tipul de acolo era foarte sictirit si m-a cam enervat. Nu m-a lamurit cu nimic. I-am cerut plante, dar nu prea stia ce are, asa ca am luat pe cele care mi s-au parut mai interesante. Dobitocul mi le-a pus intr-o punga si s-au facut praf pana am ajuns acasa.
Am luat niste pietris de la balastiera si i-am facut testul cu otet, dupa care l-am pus in acvariu, am pus si plantele si l-am pus in functiune. Dupa ce am dat drumu la pompa mi-au cam zburat plantele. Am reglat jetul pompei mai slab, dar nu stiu cum trebuie sa il las.
Atasez o poza cu amenajarea sa va dati cu parerea.
image

Din pacate nici nu stiu ce plante am luat asa ca v-as ruga sa ma ajutati si aici. Eventual sa imi spuneti si cat sunt de pretentioase.
Nenea de la magazin imi spunea ca pot sa las acvariul in functiune 3-4 zile dupa care sa bag pestii. Pe aici am vazut ca trebuie sa las vreo 2 saptamani acvariul doar cu plante si abia apoi sa pun pestii. Care ar fi un interval rezonabil? M-am cam saturat sa tot schimb apa la pesti.
Cand am pus apa in acvariu am pus direct de la robinet. Merge si asa sau trebuie sa o scot si sa pun apa statuta?

In prezent am 2 carasi si un sanitar alb cu mustati. Ce alti pesti s-ar mai potrivi cu ei si cam cati? Am un acvariu Aquael Pearl 40, dimentiuni 40x25x30 de 30 litri. Filtrul e aqael minifan plus

Forum Index » Profile for croco » Messages posted by croco
Go to: