Intr-o duminica m-am dus in piata sa iau rosii si m-am intors acasa cu un caras auriu. L-am pus intr-un bol si imi placea de el. In alta zi cand m-am intors de la Timisoara, pestele mai avea 2 frati, cadou de la socrii
Din pacate au fost si aspecte negative, bagabontii murdareau apa mereu si trebuia sa ii spal la 2 zile.
Le-am luat un acvariu si m-am dus la magazin sa le iau cele trebuincioase, dar aveau substrat colorat si nu am vrut sa iau asa. Tipul de acolo era foarte sictirit si m-a cam enervat. Nu m-a lamurit cu nimic. I-am cerut plante, dar nu prea stia ce are, asa ca am luat pe cele care mi s-au parut mai interesante. Dobitocul mi le-a pus intr-o punga si s-au facut praf pana am ajuns acasa.
Am luat niste pietris de la balastiera si i-am facut testul cu otet, dupa care l-am pus in acvariu, am pus si plantele si l-am pus in functiune. Dupa ce am dat drumu la pompa mi-au cam zburat plantele. Am reglat jetul pompei mai slab, dar nu stiu cum trebuie sa il las.
Atasez o poza cu amenajarea sa va dati cu parerea.
Din pacate nici nu stiu ce plante am luat asa ca v-as ruga sa ma ajutati si aici. Eventual sa imi spuneti si cat sunt de pretentioase.
Nenea de la magazin imi spunea ca pot sa las acvariul in functiune 3-4 zile dupa care sa bag pestii. Pe aici am vazut ca trebuie sa las vreo 2 saptamani acvariul doar cu plante si abia apoi sa pun pestii. Care ar fi un interval rezonabil? M-am cam saturat sa tot schimb apa la pesti.
Cand am pus apa in acvariu am pus direct de la robinet. Merge si asa sau trebuie sa o scot si sa pun apa statuta?
In prezent am 2 carasi si un sanitar alb cu mustati. Ce alti pesti s-ar mai potrivi cu ei si cam cati? Am un acvariu Aquael Pearl 40, dimentiuni 40x25x30 de 30 litri. Filtrul e aqael minifan plus