[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cibserg
Forum Index » Profile for cibserg » Messages posted by cibserg
Daca tot e weekend, am avut timp de poze. Si de cumparaturi.
image
Nu stiu ce s-a intamplat dar a disparut ultimul post.
Nici o problema, reiau.

Tubul din spate este sorbul de la filtrul hang-on (Hailea SL106).
Cubul este testul CO2 Sera din care se vede doar partea inferioara.Partea superioara, in care sta lichidul, e deasupra apei.
http://images.google.ro/images?q=sera%20co2%20test&oe=utf-8&rls=org.mozilla:ro:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=ro&tab=wi

Radu, firul de eriocaulon o duce bine. Mai bine decat ma asteptam. O parte din frunzele vechi s-au topit pentru ca initial l-am pus in celalalt acvariu, unde duritatea apei e mai mare. De cand l-am mutat aici e bine.

Uite si o poza fara echipamente.
image

Am facut cateva schimbari.
Las pozele sa vorbeasca.

image

image
Creste frumos Parvula din HC. Cu un aspect natural, salbatic, dar la un moment dat se vede doar Parvula. HC intra la umbra.
Parvula e foarte frumos daca e singur. Nu se urca firele unul peste altul ca la Glosso. Se indeseste din ce in ce mai mult pana nu mai are unde...
Radek wrote:
Inca sunt indecis ce planta de gazon sa pun , langa Utricularia .
Ma gandeam sa pun E. Parvula sau Lilaeopsis New-Zelandiae , ma paste indecizia . Poate ma ajutati cu niste sfaturi .

Eu iti recomand, din proprie experienta, sa nu amesteci plantele de gazon.
Evita in special E. Parvula in combinatie cu orice altceva. E invaziva. Se va incalci cu orice alta planta de gazon.
Lilaeopsis nu am avut dar stiu ca se misca lent si e predispusa la colectie de alge.

Daca vrei sa ai viata usoara pune un singur fel. Ce ai tu acolo nu e un nano-acvariu ca sa poti bibili toata ziua gazonul.

Spor la plantat si cat mai putine alge !
Mel C
image
Daca o sa faca figuri o inlocuiesc cu H.C. sau alta planta scunda.
Dogibeer, nu uita ca acvariul asta are 17,5cm inaltime. Eleocharisul are maxim 10 cm. Si nu creste mai inalt. Deci parerea mea e ca e Parvula. Acicularisul l-am vazut prin poze si la 60 - 70cm.
Cu Microsorium-ul s-ar putea sa ai dreptate.
Oricum nu e forma finala a compozitiei. E prima incercare.
Gazonul din fata l-am facut cu Cladophora.

image

image
Radu, Terra fructuarius e in regula. Nu am facut decat sa imprumut cateva plante din el.
Ba chiar am avut o surpriza azi: tija la Barclaya. Cand va mai creste cativa centimetri o voi poza.
Pana atunci uite o poza cu proiectul in desfasurare:

image
dogibeer84 wrote:
Mica problema ar fii E.Parvula, fiind tare greu de gasit.

Asa zici tu? Ia priveste aici:http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/9166.page

Interesanta ideea cu cele trei specii de Eleocharis. Dar parca as aplica intr-un acvariu macar de 25cm inaltime.

@cesrobis, gasesti sticla in Bucuresti. Chiar mai ieftina ca aici in Iasi. Daca o sa vrei iti dau datele de contact pe PM.
Sa continuam:

In seara asta am adaugat solurile.
Am inceput cu Tropica Aquacare - aproximativ 0,5 - 1cm grosime.

image

Si am continuat cu Red Bee Sand - 2 - 4 cm.
Imi place foarte mult contrastul dintre cele doua. I-am facut si o poza.
image

Si rezultatul:
image

Am renuntat la ideea de montain-scape. Pietre nu am de unde sa iau.
In lista de plante sunt cateva posibilitati: Anubias nana gold, Pogostemon Helferi, Eleocharis parvula, H.Callitrichoides , H. Micrantemoides, M. Umbrosum. Poate chiar un pui de Cryptocoryne Wendtii mi oya.
Cum nu am stare niciodata iar mainile si imaginatia trebuie sa aiba ocupatie,m-am apucat de ceva vreme de un nou proiect.
Un nano-acvariu. Sau poate pico ar fi mai bine incadrat.
Dimensiunile nu le-am ales eu. Am vrut sa fac unul mai mare, am gresit dimensiunile la doua laturi
si am ajuns sa fac unul de 200x210x175mm si altul de 360x300x260mm.
L-am lipit pe cel mic pentru a exersa aceasta operatie (o noutate pentru mine).
Si uite ce a iesit:

image

Sticla folosita nu e una obisnuita ci una cu transparenta ridicata(Diamant de la S.G.) slefuita cant-margine-cant pe toate laturile.
Ca sa vedeti diferenta dintre o sticla float de 4 mm si cea de transparenta ridicata uite doua poze.

Poza pe cant avand in spate lumina zilei:
image

Poza prin sticla pe un obiect alb din polistiren:
image
Se vede cum la sticla diamant dispare acea tenta verzuie. Deformeaza mai putin culorile.

Pentru filtrare am ales un hang-on de la Hailea iar pentru iluminat lampa Nano Dennerle de 11W
cu tub Amazon Day.

image

La capitolul fertilizare m-am gandit prima data la Aquasoil Amazonia. Dar cum comanda facuta pe un site
romanesc nu a venit nici dupa 2 luni, m-am reorientat spre Tropica Aquacare (primit de la un prieten caruia ii multumesc pe aceasta cale)
si deasupra Red-Bee-Sand de la Shirakura.

image

image

Nu stiu cat de buna o fi combinatia.
Cert e ca Tropica are referinte foarte bune pe forumurile straine iar RedBeeSand este un sol care scade duritatea si Ph-ul si ma ajuta pentru ca
la Iasi apa e dura si cu PH peste 7,3.

Urmeaza sa ma hotarasc si la o compozitie. Nu sunt sigur ce vreau sa fac.
O varianta ar fi sa folosesc aceste trei bucati de lemn, redimensionate pentru un montain-scape.

image
Astept cu placere sugestii de la voi.
Val wrote:
Mie mi se pare ca a evoluat foarte bine. Si e bine de stiut.
Intrucat eu sunt in faza emersa acum, ma interesa foarte tare subiectu'. Multam.

Conditiile in care a crescut HC emers au fost urmatoarele:

Recipient: sticla de 5 litri de apa minerala, varianta patrata nu cilindica decupata pe o latura si culcata pe orizontala.
Substrat: Aquabasis cca. 2cm grosime peste care am pus quartita cca. 1cm.
Conditii atmosferice: Am acoperit decuparea din sticla cu o punga transparenta pentru a pastra umezeala.
Sticla a stat undeva sus pe un corp de mobilier inalt, in balconul inchis. Prin urmare calduri extreme.
Lumina doar cea solara filtrata printr-un cearsaf alb carea a stat toata vara in geam.
Udat cand imi aminteam de el.
L-am mutat la sfarsitul lui august in acvariu si in prima poza a acestui thread se vede rezultatul. Poza e facuta chiar in ziua plantarii sau la o zi dupa.

Si aici nu se termina povestea. Sticla a ramas in continuare in balcon. Nu am mai udat de mai bine de o luna. HC. arata bine si acum. M-am uitat aseara la el. Inca e verde si in picioare desi am avut temperaturi sub 10 grade saptamanile trecute.
Amicul rosu la crusta apare si in prima poza a acestui setup.

image

A se observa cum a evoluat H.C-ul care provenea din crestere emersa.
Alternativa la Aquasoil de la ADA ar fi Fertisoil de la Aquatic Nature.
Facand comparatia raport pret/calitate/cantitate. Eu as merge pe ADA.
Singurul avantaj al lui Fertisoil ar fi dupa mine aspectul: uite cum arata la mine in acvariu:
image
Nu iau in calcul produse care nu se gasesc in Romania (Nature Soil al lui Knott)
The root is on fire ! ! !
image
Ritmul de crestere a plantelor s-a intensificat serios.
Motivele: lumina suplimentata cu reflectoare, ph-controllerul, probabil si substratul e si el mai activ.
Dovada:
image
evilknievil wrote:Eu votez DA!
Am si dat comanda pe un site romanesc pentru 4 pungi de 9l de Amazonia (in vederea amenajarii unui acvariu Cayman 110 de 240 L)acum 3 saptamini si tot astept telefonul prin care sa fiu anuntat ca produsul scos la vanzare de ei a trecut de vama si pot sa mi-l livreze!Intre timp ,acvariul sta gol in timp ce in celelalte 2 acvarii pestii nu mai au loc de atatea plante...Acum sper ca asteptarea sa merite caci deja sant satul de promisiuni de genul ca "saptamana asta trebuie sa treaca transportul de vama"...
De aceea va intreb e cineva care a comandat produsul si l-a si primit?

Eu am primit confirmare astazi ca de luni vor fi disponibile produsele ADA.

Cu poll-ul apare aceeasi problema si la mine.
Nu cred ca a definit-o cineva. Ar trebui sa cauti date despre spectru mai degraba.
E roz.

Forum Index » Profile for cibserg » Messages posted by cibserg
Go to: