Cum nu am stare niciodata iar mainile si imaginatia trebuie sa aiba ocupatie,m-am apucat de ceva vreme de un nou proiect.
Un nano-acvariu. Sau poate pico ar fi mai bine incadrat.
Dimensiunile nu le-am ales eu. Am vrut sa fac unul mai mare, am gresit dimensiunile la doua laturi
si am ajuns sa fac unul de
200x210x175mm si altul de 360x300x260mm.
L-am lipit pe cel mic pentru a exersa aceasta operatie (o noutate pentru mine).
Si uite ce a iesit:
Sticla folosita nu e una obisnuita ci una cu transparenta ridicata(Diamant de la S.G.) slefuita cant-margine-cant pe toate laturile.
Ca sa vedeti diferenta dintre o sticla float de 4 mm si cea de transparenta ridicata uite doua poze.
Poza pe cant avand in spate lumina zilei:
Poza prin sticla pe un obiect alb din polistiren:
Se vede cum la sticla diamant dispare acea tenta verzuie. Deformeaza mai putin culorile.
Pentru filtrare am ales un hang-on de la Hailea iar pentru iluminat lampa Nano Dennerle de 11W
cu tub Amazon Day.
La capitolul fertilizare m-am gandit prima data la Aquasoil Amazonia. Dar cum comanda facuta pe un site
romanesc nu a venit nici dupa 2 luni, m-am reorientat spre Tropica Aquacare (primit de la un prieten caruia ii multumesc pe aceasta cale)
si deasupra Red-Bee-Sand de la Shirakura.
Nu stiu cat de buna o fi combinatia.
Cert e ca Tropica are referinte foarte bune pe forumurile straine iar RedBeeSand este un sol care scade duritatea si Ph-ul si ma ajuta pentru ca
la Iasi apa e dura si cu PH peste 7,3.
Urmeaza sa ma hotarasc si la o compozitie. Nu sunt sigur ce vreau sa fac.
O varianta ar fi sa folosesc aceste trei bucati de lemn, redimensionate pentru un montain-scape.
Astept cu placere sugestii de la voi.