[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cibserg
Forum Index » Profile for cibserg » Messages posted by cibserg
Ultimele 3 sunt facute cu lentilele close-up. Fara intentia de a umili pe cineva.
Prin achizitionarea unor lentile close-up, pe care le-am adaptat amaratului meu de 'pro-sumer', am reusit sa patrund intr-o lume micrometrica.
Enjoy !

Utricularia graminifolia
image

Tentacule verzi, vezicule albe:
image

O fiinta de 2mm lipita de sticla acvariului:
image

Dolly wrote:Mda..alta umilinta...
E frumos de frumos!!!! Felicitari!v

Umilinta? Pentru ce?
Cateva poze noi:

Utricularia graminifolia
image

Eriocaulon sp.
image

Foto din laterala dreapta.
image

Coltul cu acvarii in noua locuinta.
image
Felicitari Ciprian !
Modul in care ai distribuit Eriocaulonii e magnific.
Desi initial eram reticent la modul de amplasare al rocilor acum sunt convins ca va iesi o compozitie "cutremuratoare".

La multi ani !
Spor la inmultit verziturile !
Porcu wrote:
Ar trebui sa fie in regula daca-i pui doua intarituri longitudinale late de 4-5 cm (si fund dublu sau din geam mai gros).
Daca ai gasi geam din ala mai gros, as insista sa fie de 8 mm, da' pentru ca nu este ........

Da. Si eu as insista. Si l-as face mai mare
Nici eu nu vad rostul intariturii in H. Longitudinal este suficient dupa parerea mea.
Concluzia care o trag in final este ca pot sa fac acvariul cu dimensiunile dorite dar imi trebuie pentru siguranta si intarituri.

Eu va multumesc pentru sprijin.
M-am hotarat ca odata cu mutarea in noua locuinta sa imi construiesc un alt acvariu, mai mare decat cele din dotare.

Pentru ca vreau sa il fac numaidecat din sticla ultraclara si pentru ca grosimea maxima pe care o pot gasi la noi in tara este de 6mm, sunt limitat la volumul acestui bazin.

In articolul d-lui G.G. despre sticla nu mai functioneaza linkurile si oricum parerile sunt impartite asa ca va cer ajutorul voua.

Am facut o schita cu ceea ce mi-as dori. Si acum va cer sprijinul. Vreau sa stiu daca nu exagerez cu dimensiunile alese, daca imi trebuiesc sau nu intaritoare.

Dimensiunile alese 70x45x45 (in interior) dau un volum brut de 140 de litri. Adica 135 litri daca las 2cm de la apa pana la buza de sus

image
Ma refeream strict la modul cum au ajuns plantele la ei.
Daca vrei detalii prefer sa continuam discutia pe PM.
Eu am fost norocos la ambele comenzi. Plantele au ajuns in forma excelenta.
Transport 9 EUR.
Coletul ajunge la oficiul postal de domiciliu.
Au si Eriocauloni daca tot e vorba despre asta aici. Dar nu recomand avand in vedere experienta unor acvaristi din Bucuresti.
pc.ciprian wrote:cibserg acum am observat si fisidensu , de unde l-ai luat?

www.aquamoos.de
Plantele ajung in 3-5 zile dar sunt cam scumpe. Cel putin la Fissidens sunt zgarciti. Avantajul e ca ajung repede si au si specii greu de gasit in alta parte.
Daca tot veni vorba de poze cu Eriocaulon, de ce sa nu le punem si pe cele din "ograda" noastra.
A venit si la mine mosu' (Radu).

image
Domnul din poza de mai sus s-a intors la familia lui.
Au aparut 4 locatari noi:
image

image
Asa e. Ii merge foarte bine. Kh-ul mic sustinut de RedBeeSand isi spune cuvantul.

Am si un nou locatar.
image
Evolutie:
image
Ti-am lasat un PM cu cateva intrebari.
Barclaya are doua tije. Una inca nu se poate fotografia pentru ca e ascunsa.
image
Multumesc.
Azi am avut spor la poze:

Eriocaulon Setaceum
image

O fotografie cu background intunecat.
image

Cele doua firicele de Utricularia au frunze noi. Culmea e ca au crescut din alte frunze.

image
M-am hotarat si la un nume pentru pico-scape-ul acesta: "Pe urmele primaverii"
Vo rog, cine poate, sa schimbe si numele topicului. Eu nu mai pot edita titlul.
Am mai facut cateva poze si cateva modificari.
Am renuntat la Eleocharis pentru ca nu-mi placea combinatia cu E. Setaceum.
image

image

image

Forum Index » Profile for cibserg » Messages posted by cibserg
Go to: