[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: snakefishmike
Forum Index » Profile for snakefishmike » Messages posted by snakefishmike
Sa-ti cada acvariul de pe taburet . Sa vezi ce domnie iti dau eu tie
astept sa te vad ce faci peste citeva saptamini cind plantele vor fi mai in forma . Deja ai prea multe pt paharul ala de betta . N-ai vrut sa-ti iei acvariu si acum ai indesat plantele in "borcan"
Le este suficient cel in care stau acum . Chiar foarte .
@clauss ancistrusii mei depun la ph 8,2 in bazin cu africani . Bine tu ai mare dreptate ... depinde de ceea ce sti sa faci si cum faci . Fara cunostinte nu poti tine nici guppy cu guppy :-)

Asta-i cea mai tare chestie
Ai citit pe undeva ca ancistrusii ar minca alte specii de pesti ? Sau ai citit de carasi mincatori de ancistrusi ? Hai sa fim seriosi . N-au nicio treaba unul cu celalalt . Ia-ti acvariul si da-i drumul la treaba .
La intrebarea asta ti-am raspuns inca din primul post , dar revenind la cele spuse de colegul @adriancalotescu imi schimb raspunsul si zic nu . Intr-un bazin de 30 litri in care se chinuie 2 carasi , un ancistrus ar fi exact picatura care ar umple paharul . Ia-ti un bazin mai mare si situatia se schimba .
malawi_crys wrote:Carasii nu au ce cauta cu ancistrusii si gibiceps!!! smilie

..ma gandesc in primul rand la apa..la temperatura ei..Carasii au nevoie de o apa mai rece din cate stiu...e indicat sa i tii singuri...ancistrusii merg asezonati* cu specii din bazinul Amazonului..
nu e buna combinatia deloc dar daca vrei sa faci experimente...

Din experienta proprie iti spun ca ancistrusii accepta o plaja foarte mare de valori . I-am inmultit si in bazin amazonian , acum ii inmultesc in bazin de Malawi . Temperatura cea mai acceptata pt inmultire se situeaza in jurul valorii de 22-23 grade celsius . Ce te face sa spui ca nu accepta valorile apei pt carasi ?
Da
Vindut , asa ca se poate inchide . Multumesc .
Se poate inchide .
Multumesc .
maya wrote: ca adik
va multumesc pentru raspunsuri si o sa incer fara "k"-uri de acum.

Si acum serios ... acvariul tau e mic , mic , mic , mic al naibii pt cichlidae(d-astea mai mari :-) ) . Eventual poti sa te reprofilezi pe specii mai mici de cichlidae africane
Poze ? Unde :-) ?
S-avem pardon :-) . Specia la care faci referire este albastra cu dungi negre :-) Si renunta dumnezeului la k-urile alea ca sunt enervante rau si in limba romana nu exista smilie .
Eu as fi curios de niste dimensiuni ale acvariului in care ii tii .
la caeruleus , de regula , masculii au inotatoarele pectorale negre , iar pe dorsala au o dunga neagra . Problema e ca acele dungi si pectorale negre pot aparea si la femele sau pot lipsi la masculi .
La esthere e ceva mai simplu , dar depinde de varietate . Masculii pot fi bleu sau pot fi roz , iar femelele sunt portocalii .
Poze gasesti pe net la greu
Chiar ca-i mare problema , mai ales ca nu stim despre ce specii vorbim . Cichlidaele africane inseamna circa aproximativ si ceva sute de specii . Vrei poze cu toate ?
Se vinde urmatorul pachet de plante :
echinodorus parviflorus ~ 25-30 cm
cryptocorina(nu stiu de care si nici nu-mi bat capul Laughing ) - tufa mare ~ 25-30 cm
citeva fire de heteranthera zosterifolia
citeva fire de michrantherum michranthemoides
citeva fire de echinodorus vezuvius
citeva tufe de blixa japonica
Totul la 50 lei .
Din lipsa de timp , anuntul se adreseaza doar celor din Bucuresti .
Africanii de Malawi nu formeaza perechi si nici familii . Adica nu se aleg . Bagi un mascul si 3 femele si ai rezolvat problema conjugala :-) .
Hai 250 lei ca mi-e asa o lene sa il spal si mai are si o mica ciobitura in partea de sus a lateralei din dreapta(invizibila datorita ramei capacului :-) ) .
Vind acvariu L80/l35/h50 cm . Acvariul are in dotare un capac Juwel 2x20w t8 , putin modificat prin adaugarea a 2 becuri economice(nu contine tuburile si becurile) , un suport(cam uritel :-) ) si un filtru extern TetraTec Ex 1200 cu o mica-mare problema(picura) . Probabil ca prin schimbarea garniturilor filtrul este 100% functional .
Pret pt intregul pachet 300 lei .
Nu pot asigura transport , iar anuntul se adreseaza celor din Bucuresti(sau daca veniti dupa el puteti fi si din Sighetul Marmatiei :-) ) .

http://www.cichlid-forum.com/articles/n_brevis.php
http://www.malawicichlidhomepage.com/other/lamprologus_meleagris.htm
http://www.fishbase.org/Summary/SpeciesSummary.php?id=47105
Acum ca aveti un inceput sper sa va descurcati si singuri . Daca nu , nu-i bai , spuneti ca are balta peste

neolamprologus multifasciatus
si
lamprologus ocelatus
Mai vrei
Hai nu zau . Si daca-ti spun ca exista si cichlidae de talie mica , ce zici ? Culmea si africani pe deasupra

Forum Index » Profile for snakefishmike » Messages posted by snakefishmike
Go to: