@Porcu,
pana acuma nu s-au atins de melci. se supara masculii atunci cand melcii intra prin locurile lor si atunci ii imping afara suparati, dar nu-i ciupesc.
O sa sparg cochiliile alea, dar in care sertar al filtrului sa le pun? 2 sertare sunt cu materialul aferent, ramane partea de jos care e cea mai mare, sa le pun acolo?
@Lofty,
le dau de 2ori pe zi sa manance, uneori mananca tot, alteori nu mananca deloc, melcii tin nisipul curat. cand nu-i aveam in acvariu, era multa mizerie cand aspiram, asa ca m-am gandit sa-i pun in acvariu.
Am ramas fara bicarbonat

si cand am folosit, efectul nu a fost de lunga durata. 2-3zile erau crescute valorile, apoi scadeau...
Realizez ca unele pietre sunt cam periculoase, dar altele nu mai am momentan. cat despre fugareala...dupa ce am scos din 'ciorba' speciile care erau in plus(aveam si estherae si inca 2m de membe deep) nu mai e agitatie in acvariu. Acuma am in acvariu urmatoarele specii: membe deep (2masc si 6fem), Caeruleus(1masc si 1fem adulti si vreo 11pui de 2-3cm), Moori (2 mai mari sper sa fie de sexe diferite, si 2pui de 4-5cm) si 3pui de Kingsizei(2m si 1f).
Cat despre Moori...unul e mai inchis la culoare, adica e albastru, celalalt e bleu deschis; o sa incerc sa fac cateva poze mai clare. Cel de la care i-am luat nu stia ce denumire au, ce sa mai zic despre diferentiere.
inca o intrebare: cu ce sa aspir acuma dupa ce am pus toate pietrele alea? inainte aveam mai putine si aveam un clopot de la Eheim care era eficient, dar aveam si loc. acuma e prea mare pt locurile dintre pietre.
Multumesc pt sfaturi si aprecieri