| Message |
|
|
Robert80 wrote:Acum cateva zile am vizitat un prieten si am observat in acvariul sau o combinatie mai "ciudata" dar placuta la vedere si anume el are intr-un acvariu de 250 L 6 Discus-i si 4 pesti Papagal nu stiu exact sa va spun denumirea "ca la carte a speciei".
Doream sa va intreb daca exista compatibilitati intre specii sau nu deoarece am achizitionat si eu de circa 2 spatamani 4 pui de discus si sunt tentat sa achizitionez niste pesti papagal, dar nu doresc ca pe viitor acestia sa fie "fugariti prin acvariu".
Uite aici cum stau lucrurile cu pestii papagal. E pacat de ei si e si mai mare pacat sa-i combini cu discusii.
|
 |
|
|
Frumos acvariu! Bravo! :-)
Si fi bine venit printre noi! 
|
 |
|
|
osa wrote:Pana una alta am o alta problema (am uitat de ea la inceput, si nu as vrea sa deschid alt topic) - ideeae ca am cumaparat de acasa o radacina de care se gasesc in magazinele de specialitate. L-am pus in acvariu lui tata si apa s-a transformat in cateva zile in ceva asemanator cu laptele cu cacao
apoi m-am apucat sa:
- il spal cu apa rece, apa fierbinte
- sa il fierb in solutie cu sodasi nimic. Tot asa se comporta. si am radacina aia de vreo cateva luni(3 sau 4). Daca aveti ceva propuneri....
Si scuze de off-topic!
Bine ca nu i-ai pus si Cocolino...  Eu te-as sfatui sa-i spui adio buturugii respective, ca numai bine nu va face pestilor, oricit ai clati-o tu.
Uite care e treaba, buturuga rspectiva nu are nici o legatura cu CO2 si e un off-topic de toata frumusetea. Trebuia sa deschizi un topic nou unde sa istorisesti pataniile. Dar era mult mai usor daca citeai la Atelier (DIY) & Hardware sau Coltul incepatorului unde s-a tot discutat despre buturugi, mopani, etc... Daca ai o nelamurire, atunci poti intreba, dar incearca sa te mentii pe linia topicului respectiv, ca altfel nu mai stim de unde incepem si cu ce se termina. 
|
 |
|
|
diskusfun wrote:... daca reusim sa o convingem pe Dolly 
Sunt ferma si incoruptibila. :sic:
Acum insa, vorbind la modul cel mai serios, ceea ce a facut Sorinel nu se face. Nu mai vorbesc aici de educatie, de cei 7 ani de acasa - daca ii are- dar ca sa copiezi ce zice cineva care are oarece vechime in acvaristica doar ca sa "ajuti" mi se pare de un cumplit prost gust. Gestul lui a fost total neinspirat si de proasta calitate.
Aici a primit destul ajutor, a primit chiar discusi si iata rasplata...Cit despre cartonasul galben, sa-l stapineasca sanatos. Nu e la primul avertisment.
|
 |
|
|
|
Sorinel, uite "cadou" din partea mea un prim :ycard: Urmatorul va fi cel de adio.
|
 |
|
|
cza wrote:de ce fara substrat?
Ca sa il poti curata mai usor. Cea mai indicata mincare pentru pui ar fi naupli de artemia. Daca nu, hrana pentru alevini din comert - ca de exemplu sera mikropan.
Si acvariul are nevoie de lumina - plantele nu pot supravietui altfel. Ca plante de suprafata sunt bune Riccia, Elodea, Ceratopteris.
|
 |
|
|
manex wrote:am luat azi din obor niste "viermi" pentru pesti(10000 gramada). tanti de acolo mi-a zis sa ii tin la rece afara. acu...io am uitat sa intreb daca sa ii pun in apa sau nu. am sanse sa ii inmultesc? daca le bag aer vor tari mai mult?. multumesc. am incercat sa caut pe aici insa nu am gasit ce m-ar interesa.
Mai bine intrebai cum se cheama. Acum ai cam 3 variante: rime, tubi sau larve de libelule. Despre larve de libelule gasesti ceva aici. Depre tubi si rime, foloseste cu incredere butonul search.
Topic mutat de Dolly
|
 |
|
|
mg_cmt wrote:m-am documentat si inca ma mai documentez... 
Asa sa faci! Si cu asta basta, ca am creierii tandarii de la cite aberatii am citit pe aici. 
|
 |
|
|
busted wrote:Am si eu o nelamurire despre mperecherea la guarami nu prea stiu multe despre acest lucru pentru ca nu am crescut niciodata guarami. Aceasta pereche am primito si as fi interesat sai reproduc. masculul are cam 8 cm si femela 6-7 cm. temperatura de 25 grade... as vrea sa aflu mai multe informatii despre cum se reproduc acesti pesti... ms 
Fa bine si cauta pe site ca exista acolo un articol. Si tare ii impartasesc parerea Marelui Alb ca iti bati joc de noi. Inainte de a da submit, n-ar fi rau sa dai prewiew.
|
 |
|
|
hans wrote:Salut. Vreau si eu un firicel de didiplis. Multumesc.
Si eu as vrea unul, daca se poate. Contra cost, fireste.
|
 |
|
|
Ter wrote:nu se poate undeva mai aproape de zona 1 mai??? Si mai am o intrebare tu esti cumva instructor la o sala de forta din crangasi?????
Raspunsul vezi ca il ai deja de la florin_niky unde cereai plante de suprafata. Iar daca sunt probleme, exista PM. Postul acesta il voi sterge dupa ce va intelegeti. 
|
 |
|
|
mausmann wrote:... asa ca ramanem la mana profipetilor.
De ce oare unii oameni nu pot fi seriosi? Sa zica macar da sau ba. Ca doar nu le-o cerem pe gratis... 
|
 |
|
|
Articolul Despre volumul acvariului si numarul pestilor nu prea crea cred ca l-ai citit....
|
 |
|
|
Sorinel18_my wrote:
busted wrote:as vrea sa va intreb inca o chestie.......... cu toata rusinea dar recunosc ca nu shtiu sami pun poza .........  .poate ma ajutati aa........ si ms pentru forum sorinel. si inca o data va repet daca aveti completari nu ezitati o vizita pe forum. 
Pai ii dai profilesi jos de tot ai posibilitatea de ati pune un avatar care trebuie sa fie maxim 80x80 pixeli si marimea maxim 6k .
Succes 
Mi se pare mie sau ai luat taman poza lui Sorinel?  Asta nu se face!!!!  Avatarul e un fel de individualizare a persoanei, ca si numele ales.
|
 |
|
|
busted wrote:filtru cu aerare si filtrare mam gandit sal opresc ca poate din cauza este apa tulbure dar mai rau am facut era si mai tulbure.pestii se simt bine dar ma ingrizoreaza apa , aaaaaaaaa si temperatura 24 grade.  help please  .
Filtrul trebuie sa mearga in continuu. Daca il opresti se duce si ciclarea acvariului. Sa nu mi faci greseala asta. Fa schimburi dese de apa - cu apa statuta citeva zile sa iasa clorul din ea, redu portia de mincarea a pestilor si poate mai reduci si numarul lor.
|
 |
|
|
busted wrote: am o problema cu un carasel oranda alb are niste puncte mici albe pe inotatoare si pe coada
Vezi sa nu fie gris - Ichthyophthirius multifiliis. Tratamentul il gasesti la sectiunea Boli/tratamente - punctul A. Separa-l de urgenta intr-un acvariu de carantina. Pe scurt, tratamentul pentru gris se face cu sare- 1 lingura la 10l apa si albastru de metil.
busted wrote: n acvariu mai vituiesc cativa vivipari 8 , guarami pereche zebre 2 sanitari coridoras si cativa melci . va rog daca mati putea ajuta in printa punctelor albe de pe coada...... aaaaaa... si are aprox 7cm cu tot cu coada.
Sper sa te fi ajutat cit de cit in privinta grisului, dar ceilalti locatari nu au ce cauta impreuna cu carasul. Sunt prea multi pesti pentru 80l, iar carasii se tin de obicei singuri in bazin.
|
 |
|
|
mg_cmt wrote:"incercarea moarte n-are"
Stii cum e vorba aia : "daca taceai, filozof ramineai". Oamenii au incercat sa te ajute. Sfaturi cu forta nu-ti poate da nimeni. Daca nu vrei sa tii cont de ele, te priveste. Gindeste-te insa ca bietii discusi nu au nici o vina ca incap pe mina unui care habar nu are mai nimic despre ei.
|
 |
|
|
mg_cmt wrote:stiu ca nu e voie nu e bine nu e indicat nu e uzual pentru incepatori...
Daca tot recunosti ca esti incepator, atunci de ce nu alegi specii mai putin pretentioase si care iti aduc nenumarate satisfactii? Uite de exemplu guppy. Nu e nimic dificil in cresterea si intretinearea lor, iar unele exemplare sunt deosebit de frumoase.
Pentru discusii trebuie sa stii "meserie', cum s-ar spune si sa ai ceva experienta la activ. E pacat sa arunci banii pe fereastra si sa nu te alegi cu nimic. Daca se imbolnavesc, stii cum sa-i tratezi, de exemplu? Iar intrebarile pe care le-ai pus nu dovedesc deloc faptul ca esti pregatit pentru a intretine un asemenea peste, fara suparare.
|
 |
|
|
osa wrote:Dar stai un pic.....ideea e ca nu am luat din casa Lui, fiindca asta ar fi insemna sa fi furat(+ intrare prin efractie, => violare de domiciliu, nici nu vreau sa ma gandesc cat as fi primit pentru asa ceva).
A fost in spatele "casei".
REALLY!
Oricum ar fu, e pentru un scop nobil. A iertat el altele si mai relele.... 
|
 |
|
|
|
Ce mi se pare mie foarte ciudat e faptul ca arata ca un acvariu pus in alt acvariu...unul cu plante si unul in care inoata pestii...ciudat rau... :o Nu fac un tot unitar. Gindeste-te numai la faptul ca in natura n-ai sa vezi asa ceva. Si acvariul pina la urma e un coltisor de natura, nu?
|
 |
|
|