| Message |
|
|
|
Da un pic mai multe detalii despre acvariul mare in care tii maternitatea: dimensiuni, cati pesti, de care, daca ai plante sau nu, schimburi de apa etc.
|
 |
|
|
|
Daca nu te intereseaza sa fie covor poti incerca cu echinodorus tenellus.
|
 |
|
|
Off-topic:
bogdangh wrote:
Parerea mea este ca si bacteriile denitrificatoare erau afectate de aciditatea apei, neputand sa-si faca prea bine treaba, iar melcii ... au crescut cateva exemplare ca miciodata pana acum...
Candva mai pe la inceputuri am dat din intamplare pe net peste un articol-studiu exact pe aceasta tema, pe care din pacate nu l-am mai gasit  . Ceea ce am retinut: sunt cateva tipuri de bacterii denitrificatoare ce "acopera" o plaja mai mare de ph, cele mai multe (presupun ca si cele mai comune) traiesc undeva pe la valori ale ph-ului de aproximativ 6.6-6.8.
Poate cineva care stie mai multe face un bine, deschide un nou thread si arunca o raza de lumina si in zona asta 
|
 |
|
|
RaresLuc wrote:O sa vin cat de curand cu niste poze cu guppy productie proprie  . Nu sunt linie, sunt doar prima generatie la combinatia dintre doua linii. Sunt inca pui dar pot sa-i pozez, doar sa pregatesc studioul ... 
Asteptam 
|
 |
|
|
he he inca un brasovean. bine ai venit 
|
 |
|
|
RaresLuc wrote:
fipilica wrote:[...]Poti adauga ceva fertilizant lichid 1 sfert din doza recomandata la 1-2 zile dupa ce ai facut schimbul de apa [...]
De ce la 1-2 zile dupa schimbul de apa?
Ma gandesc ca dupa un schimb de apa se aduce un aport de substante in acvariu si daca se adauga si fertilizant in acelasi timp poate se risca un dezechilibru in cazul unuia cu plante putine... sau poate ma insel 
|
 |
|
|
gupcelmic wrote: ma bucuram ca n-am probleme, apa e limpede, pestii vioi si mancaciosi (ii vad crescand sub ochii mei  ), acvariul curat si aranjat......... Tot ce-mi doresc e sa le fie bine pesticilor........
Atunci continua sa faci schimburi de apa saptamanale de 25% no matter what. Daca poti sa faci la 3 zile cate 10% ar fi si mai ok. Apa bine inteles sa fie lasata la declorinat si tratata cu ceva aquasafe.
Poti adauga ceva fertilizant lichid 1 sfert din doza recomandata la 1-2 zile dupa ce ai facut schimbul de apa sau la schimbul de apa in caz ca te-ai hotarat la varianta 10% la 3 zile.
Pe masura ce iti cresc plantele cresti portia.
gupcelmic wrote:
Deci, de unde pot sa-mi cumpar plante sanatoase si frumoase? si de ce e daunatoare piatra mea din acvariu?
Despre plante vezi topicul vanzari/donatii, mod sigur se gaseste cineva sa iti doneze o mana de plante.
Daca sfaraie cand pui otet alimentar (si nu de mere) pe ea atunci e calcaroasa si iti creste duritatea apei-> probleme cu plantele si pestii.
|
 |
|
|
viulian wrote:Da, am incercat deja toate astea..
Daca tii cu tot dinadinsul sa pui sulfat de cupru in acvariu kit ca o sa iti cam moara din ele atunci poate vrei sa scoti filtrul si sa il pui sa mearga in alt recipient (acvariu poate) impreuna cu pestii pe durata tratamentului.
Am inteles din ce ai mai postat pe forum ca ai folosit backtopur direct in acvariu->deciclare big time so poti sa o iei de la capat cu un fresh start, repozitionare plante, substrat etc... 
|
 |
|
|
PuRyK wrote:Neoanele am de gand sa le schimb cat de curand. (ce mi-ati recomanda?)
Pe buturuga am java moss.
La unele din plante am sa renunt dar nu prea curand, si din pesti as vrea sa scap sau sa le fac alt acvariu.
Pietris voi mai adauga din acela cere se foloseste in constructii.
Banda am scoso.
Va multumesc .
Astept sugestii pentru schuimbarea neoanelor si ce fel de fertilizanti sa folosesc.
P.S. Am inceput sa bag si CO2.(din plante ies bule de oxigen..mai ales din frunzele sau tulpinile rupte)
Pt neoane iti recomand osram fluora, isi vor face treaba excelent, n-are rost in acest moment sa dai bani pe altele mult mai scumpe.
Fertilizanti poti incerca jbl ferropol si 7 balls.
|
 |
|
|
PuRyK wrote:Nici o parere???? 
Pai o parere ar fi sa schimbi neonele acelea apoi sa incerci cate ceva in privinta algelor. Parca era ceva despre ele la sectiunea alge.
A doua ar fi sa mai renunti la cateva din plantele "firaraie" dupa cum le zice ginel. Ai prea putine fire din prea multe tipuri  Daca ai de unde sa iei niste anubias si niste Cladophora aegagropila sa le atasezi de buturuga respectiv de bucatile celea de ceramica ar fi bine.
A treia: niste fertilizare lichida de la sera sau jbl nu ti-ar strica, dar dupa cateva zile din momentul in care ai schimbat neoanele.
Al patra: pe viitor daca te hotaresti sa refaci setup-ul foloseste niste pietris culoare naturala sau negru si cred ca o granulatie mai mica(nu vad prea bine).
Cam atat 
|
 |
|
|
Val wrote:
Acum sunt pe gama completa Flourish cu toate dozele recomandate de producator, mai putin la Excel la care folosesc doza recomandata x3...
Va tin la curent.
Din ce am mai citit pe internet unii se plangeau ca plantele precum java moss-ul si cladophora aegagropila nu s-ar impaca foarte bine cu seachem excel. Daca ai cumva asa ceva prin acvariu ne poti spune ce ai observat in privinta lor?
|
 |
|
|
RaresLuc wrote:fipilica, eu cred ca guppy sunt pesti de expozitie, nu stiu daca sunt mai destepti sau mai prostuti fata de altii.
Nu te contrazic, acvariile cu guppy care le-am vazut, erau frumos colorate, mi-au placut, insa pe termen lung nu mi-as face asa ceva, dat fiind ca aveau o miscare browniana neincetata care ma obosea, in paranteza fie spus cred ca tocmai unul din lucrurile care tu il apreciezi la ei.
Cand am spus prostuti, ma refeream la faptul ca n-am observat sa ii preocupe altceva in afara mancarii si forplay-ului  .
Oricum experienta mea cu ei este scazuta si poate mi-am format o impresie gresita, asa ca astept si eu sa vad ce lobby ii fac pasionatii de guppy si, cine stie in viitor, o sa am un acvariu de ~50 litri, bine plantat, cu cateva perechi :-)
|
 |
|
|
pusty-ule mai mult decat ignoranta nu meriti....
In alta ordine de idei, nu mi-as mai lua guppy. De ce ? In primul rand pentru ca personal mi se par niste pesti cam prostuti, fara personalitate. Poate ma insel, am avut demult, au fost primii mei pesti si gandindu-ma acum pot sa zic ca n-au avut o viata prea buna. In rest, despre ei, numai de bine, ca sa zic asa
In al doilea rand de ceva vreme am descoperit ciclidele (kribensis in particular) ce mi-au oferit un spectacol superior.
|
 |
|
|
viulian wrote:... Azi am purces la sifonat aleator (adica bagat gura la sifon pana la fund de tot, si bule de aer intr-o veselie).
Am tot infipt eu, dar se facuse asa de multa mizerie in acvariu incat am zis sa le mai las nitel, o sa spal filtru zilele astea, apoi sifonez iar, samd..
Ai grija cand sifonezi sa nu aspiri si stratul de sera floredepot.
Despre bule... mai "deranjeaza" substratul, insa cu grija sa nu te atingi de stratul de floredepot, si vezi cum stai cu portiile de mancare  Daca ai de unde sa faci rost de melci de substrat ar fi foarte bine.
Daca ai conditii propice s-ar putea sa te invadeze, ziua nu ii vezi, noaptea se ridica pe geamuri, probabil dupa oxigen, nu stiu sigur, insa ii poti tine sub control destul de usor.
|
 |
|
|
Porcu wrote:
bilti wrote:voi nu aveti probleme cu condesul pe termopane in camera unde tineti acvariul?
Nu. Si-ai vazut cite acvarii am in camera aia (care e dormitor), mai multa apa decit aer  ....... nu stranut si nu ma simt inconfortabil. Am acolo spre 1.500 litri apa.
Aproape toate acvariile-s cu discusi = apa foarte calda.
tu esti mai special :-P . eu am 60 litri in dormitor si dimineata storc o carpa cu apa adunata de pe termopane
Ps. ca plante mai am o amarata de dracena de 15 cm udata din an in pasti, ma indoiesc ca e ea de vina
|
 |
|
|
andras wrote:Am cautat la incalzitoare, de aceea n-am gasit, desi am dat si la search. Multumesc ca m-ai ajutat.
Are idee cineva daca JBL Pro Temp Basis are controller si senzor de temperatura inclusa, pentru a tinerea constanta a temperaturii apei, fiindca pe site nu se precizeaza.
Cu placere.
Din cate stiu controller-ul si senzorii trebuiesc cumparati separat, insa mai multe detalii nu cunosc 
|
 |
|
|
andras wrote:
Am cautat online, dar n-am gasit. Te rog daca ai drum uita-te daca mai au si pentru ce acvariu si cat costa.
Multumesc
Ok, o sa iti trimit un pm.
Online in Romania am gasit numai acesta daca mai stie cineva altele...
|
 |
|
|
E pierdere de vreme domn'e, noi astia de pe aci avem prea mult timp liber
offtopic:
BlackAdder wrote:...mai ales sa vezi "moaca" cuiva care m-a pus sa aleg intre acvaristica si ea acum cativa ani 
Cred ca stiu raspunsul 
|
 |
|
|
andras wrote:Unde gasesc in tara incalzitor de substrat?
In Brasov am vazut la magazinul de langa Gara, trimite-mi un pm si iti explic mai pe indelete, sau la magazinele online.
|
 |
|
|
grammy wrote:
Alex77 wrote:http://store.aquaristic.net
l-am incercat eu si merge, fac livrari in romania.
s'auzim de bine
Cat te-a costat transportul? e in fct de kg? ce ai luat si care a fost pretulde cumparare sii pretul cu tot cu transport?
Pretul transportului este in functie de kg si de zona geografica unde sa va expedia pachetul. Fa-ti un cont acolo si o sa iti arate la check-out cat te costa in total si cat reprezinta transportul. (1kg ~24 euro pt Romania, insa nu aplica regula de 3 simpla)
|
 |
|
|