Message |
|
Eu am led de 50W, acvariu de 60l, de la Arled.
|
 |
|
Testul ph de la jbl e masacru pentru nervul optic. O mare porcarie. Il prefer pe cel de la tetra de 8639 de ori.
|
 |
|
Posibil sa fi fost deja mort crevetele. Eu din ce stiu, putini pesti de talia asta si din speciile clasice ataca creveti maturi. La fel, putini pesti nu ataca puii de creveti, sunt o delicatesa pentru majoritatea. Fa si tu un bazin mic cu creveti, in care nu bagi nici un peste.
|
 |
|
Daca nu ai creveti, nu prea are sens. Coloreaza apa, dar daca tu vrei sa o tii in permanenta colorata ar trebui sa bagi multe frunze si conuri. Exista o discutie pe forum despre colorarea apei, sunt niste solutii speciale. Dar parerea mea este ca te legi la cap. Keep it simple, vorba ungurului.
|
 |
|
Nu cred ca gresesti cu nimic daca pui o solutie de tratare a apei, mai bine mai sigur. Si bacterii la fel, chiar e indicat sa pui la inceput. Le dai si cateva bobite de mancare, nu mult.
|
 |
|
Cred ca e ok si de la herbaquatic, cu ocazia asta i-am descoperit si eu. Dupa site si dupa cum arata produsele, se pare ca sunt profi baietii. Pana la urma e glutaraldehida, nu e o solutie foarte sofisticata.
Apropo de aspirat substratul, daca pui gazon exact asta nu o sa poti sa mai faci. De aia ziceam ca nu e musai gazon, doar daca vrei tu neaparat.
Iar pe parva, daca nu vrei sa mai cumperi, poti sa o scoti din substrat, desprinzi din buchetul ala grupuri mai mici de plantute si le intinzi pe langa piatra. Cu timpul o sa se dezvolte pe lateral. Dar o deranjezi, la crypto nu le place sa umbli la ele.
|
 |
|
Folosesti carbon lichid (glutaraldehida)? Cel de la Masterline e foarte. E obligatoriu daca ai lumina buna, mai ales ca nu bagi nici CO2.
|
 |
|
Foarte frumos arata. Acum ca ai lumina buna, eu as mai lua un pot de crypto parva si as pune langa piatra, pe toata lungimea ei. Iar limnophila as aduna-o mai grupat si langa ea as pune o planta rosie, althernatera sau ceva la fel nu foarte pretentios.
Ar merge si gazon, dar nu e musai.
Si eu merg pe pauza la pranz, motivul fiind si unul egoist: cand vin acasa seara, vreau sa ma bucur de acvariu, nu sa vad o chestie gen biotop, cu 10% lumina.
|
 |
|
Si eu am avut experienta buna cu plante de pe nevertebrate. Mai sunt plante sanatoase si multe la Animax Vulcan.
Pentru creveti, seba-shrimp.ro
|
 |
|
Ceva de genul asta am setat, dar 60% maxim seara. Nu o sa vada lampa asta 100%, e prea puternica. Nu doar de alge, dar cred ca si pe pesti ii deranjeaza o intensitate prea mare, e un acvariu de 60 litri totusi. Si la pranz pauza totala, doar lumina naturala a zilei, atunci cand ploua in zonele tropicale.
|
 |
|
|
 |
|
DraCoNi wrote:Eu folosesc programul asta, gasit la un baiat pe youtube care are mai multe acvarii faine, am incredere in el. Lampa mea e twinstar 45b pe un acvariu de 40 de litri
E un grafic clasic si bun, cred ca e sanatos. Numai ca nu ma incanta deloc sa am 5-10% fix cand vin acasa dupa o zi pe plantatie
|
 |
|
narcis wrote:Daca dai lumina mai puternica, lasa fertilizarea. Algele se fac in marea majoritate a cazurilor de la mentenanta. Vezi ca sunt articole pe forum, despre lumina foarte puternica. E si un interviu facut de Stefan, daca nu ma insel, cu o mare acvarista de la Dennerle, Marie. Arata bine acvariul, fa si o poza sa se vad? lampa, ma bate si pe mine gandul sa incerc lampile lor.
Aici e undeva la 60% intensitatea pe
alb:

|
 |
|
Eu i-am dat acum doua faze de rasarit apus: una pana la pranz, care ajunge la max 50%, pauza 4 ore, dupa care alt ciclu care merge pana la max 60%, in total 8 ore jumate. Sper sa ajute co2 sa nu fac alge, mai bag si glutaraldehida, reduc un pic fertilizarea la inceput. E foarte mare diferenta dintre lampa asta si ce aveam inainte, trebuie sa o iau usurel cu treaba buna.
|
 |
|
53 watt, rectific.
|
 |
|
A venit si lampa Arled, 60 watti, jar mananca. S-a facut brusc lumina. Acum sa vad cum o programez. Maxim pana la 70% o duc sau poate chiar 60%.
Sugestii de program? Trebuie sa fie cu pauza minim 4 ore la pranz si musai o ora de lumina buna seara la 8, sa ma bucur si eu de acvariu.

|
 |
|
Hai ca arata foarte bine. La tine cum le merge melcilor, cu CO2? Si crevetii red cherry? Ambele specii nu tolereaza prea bine un ph mic.
|
 |
|
Frumos, aerisit, curat. Asteptam si o poza cu fetele de la cabinet, dar poate data viitoare
|
 |
|
Capacul cel mai probabil o sa-l dai jos.
|
 |
|
Am scos tot moss-ul si i-am facut o doza soc de 20% apa oxigenata, ca era napadit de alge. Las crevetii sa faca un pic de curatenie si il pun la loc.
Ce avem aici, hair algae?
|
 |
|