| Message |
|
|
|
parca in reteta aia era si ceva mazare...
@ dan - da, si usturoi, fara misto... pacat ca nu e koala in deplinatatea facultatilor lui forumistice.. ca el avea o reteta.
|
 |
|
|
|
"ala de 15l" poate fi un "bazin de depunere" nicidecum un ACVARIU, si mai ales pentru zebre....
pentru un grup de 10 - 15 bucati ar merge un acvariu de 60 - 65 lungime ( sa incapa si 1-2 neoane), 30-40 latime ( sa aiba loc citeva plante) si 25 - 30 inaltime ....
|
 |
|
|
|
cred ca si tu ai ceva ... de la apa.....dar nu-mi dau seama unde, la torino, la baia mare sau la integrare interumana .....
ciao!!!
|
 |
|
|
|
in general zebrele nu depun "unu' la unu", trebuiesc 2-3 masculi la o femela, si le mai place si "in grup"
in alta ordine de idei, sunt mancatori de icre (ale propriilor icre ;) ) asa ca trebuie sa dotezi acvariul de depunere cu o sita cam la 1 cm de fund, sa nu poata saajunga la ele ..
alta problema, DACA o sa reusesti sai determini sa depuna, si mai ales DACA o sa eclozeze, ai ce sa dai de mancare la pui ???
si ultima.... DACA o sa creasca, ce faci cu "multimea"?????
gindeste-te la problemele expuse, si dupa aia mai gindeste-te daca vrei musai sa-i lasi sa se reproduca.
nu vreau sa te descurajez, si eu, la inceputuri eram impatimit cu guppy (si acum sunt, si uneori fac eforturi sa nu achizitionez din piata citeva exemplare care mi se par deosebite) ...... am crescut generatii, dar la un moment dat m-am saturat sa tot stau cu j' de fatatori si puiernite si impotriva "sufletului" i-am dat pe toti ca sa scap de tentatie....
|
 |
|
|
|
atunci se schimba calismera...
tot cu silicon.. scoti capacul si-i tragi la garnitura o spoiala de silicon , in zona unde curge.... lasi putin sa se intareasca, pui capacul si stringi...
|
 |
|
|
in sfirsit a descoperit cineba beneficiile "adapatorii" de pasari
acelas "clopot" se poate folosi la instalatiile de co2 ... "tip clopot" sau se poate adapta foarte usor un mic (cel mai mic) power head, pentru a rezulta instalatia de co2 a lui dalles...
|
 |
|
|
|
DACA nu gasesti garnitura, o scoti pe cea stricata, dai un "colier" din silicon in locul garniturii, pui capacul si il apropii, dar nu-l stringi. lasi sa se intareasca, dupa care indepartezi surplulul de silicon, stringi capacul si faci proba ...
e o varianta.
|
 |
|
|
observatie off topic - vezi ca "sanitarii" aia din poze, sunt ancistrusi toata ziua ;) 
|
 |
|
|
|
pare alga, gen matasea broastei ......
|
 |
|
|
bilti wrote:crede-ma, e nevoie de ceva forta ca sa impingi apa prin filtru oricum l-ai aseza.
ai perfecta si foarte mare dreptate  nimeni nu a contestat ideea asta. problema era ca .. intr-un sistem "inchis" pompa nu utilizeaza "din putere" pentru a urca sau cobori, apa din tuburile de admisie-refulare, ci doar pentru a invinge "rezistenta" mediului de filtrare (daca putem spune asa) si a "frecarii" fluidului cu tevile.
nu acelas lucru se intimpla ( de exemplu) intr-un filtru wet & dry, in care pompa trebuie sa invinga presiunea hidrostatica a coloanei de apa deintre nivelul maxim al apei din bazinul de filtrare si inaltimea maxima la care ajunge coloana de refulare.
daca tehnic am gresit cu ceva in rationament accept orice critica. 
|
 |
|
|
florin0_2001 wrote:Salut, Razvan! De unde ai luat pietrele alea de granit? Unde as putea gasi si eu? Mi-ar trebui si mici dar si vreo doua trei mai mari.
de la terasamentul de la tramvai....
|
 |
|
|
ce-mi creste inima cind va "aud" ;) 
|
 |
|
|
|
acum "pe bune" vorbind, nu vad ratiunea de a pune filtrul pe cine stie unde, la mare departare de acvariu, cind cel mai simplu, si mai bun loc este in suport (ma refer la filtrele "mici" gen fluval, teratec, chinezieme)
|
 |
|
|
cu scuzele de riguare daca zgindar orgolii, dar cu umilele mele cunostinte de fizica, simt ca inebunesc la citirea intrebarilor ( si au fost destule) de genul
... la ce departare (distanta, adincime - sub, inaltime -deasupra ) poate fi pus filtrul extern??....
si asta ma trimite automat la principiul vaselor comunicante  si as putea afirma, daca frecarea lichidului din "sistem" prin conductele de legatura ar fi ZERO, ca si la 145.000 km ...
daca stam si analizam putin ... pompa de apa din filtru trebuie doar sa furnizeze "putere" pentru a putea face apa sa circule prin burete, si in eventualitatea faptului ca exista o diferenta de nivel intre "inaltimea maxima" a cotului pe care il face furtunul de admisie si refulare, sa preia diferenta de presiune hidrostatica generata.
suna logic ? ma gindesc ca dupa revolutie s-au schimbat atitea legi si reguli, poate si prin fizica sa se mai fi schimbat-imbunatatit ceva....
|
 |
|
|
|
era de ajuns sa postezi intr-un singur loc, cine te poate ajuta, te va ajuta, dar de fapt te poti ajuta singur citind ce s-a scris la intalnirile duminicale de la circiuma..... cred ca este destul de elocvent.
|
 |
|
|
|
pentru ancistrusi trebuie sa o lasi pe jos....
|
 |
|
|
|
rontaie si d'aia "umana" e in jur de 8 ron / 40 pastile ..
|
 |
|
|
@ dan mc_tudor - se pere ca nu ai vazut asta
|
 |
|
|
|
haideti sa-i dam cu "din experienta proprie"
- daca ai un filtru (de apa) extern, care nu trage aer din incapere ca sa "oxigeneze" apa, influenta e redusa (mai ales daca ai si capac). subliniez redusa, si nu mica sau inexistenta.
- daca ai un filtru intern, care e dotat cu un "tub bernouli" (care se monteaza pe iesirea filtrului si amesteca aer cu apa din retur) influenta ("cred ca") e maxima, deoarece acolo se face amestecul direct al apei cu "aerul poluat"
- daca faci "oxigenarea" cu o pompa de aer (vibratorul stramosesc) cred ca gradul de "contaminare" se afla pe undeva la mijloc intre cele 3 variante enumerate pina acum, deoarece particulele de gudron ( care formeaza in mare parte fumul de tigara) adera la peretii furtunelor si ai pompei de aer, realizindu-se o pseudofiltrare.
dupa cum spuneam si mai sus despre gudron, asta e cel mai nedorit element in apa acvariului, si mai ales in pompele vibratoarelor.
de curiozitate, a desfacut cineva un vibrator dupa citiva ani de folosire neintrerupta?
veti observa ca in zonele unor mici fisuri pe unde patrundea aerul in carcasa se formeaza o dira de praf... daca acel praf mai este constituit si din microparticulele fumului de tigara. acolo se va aduna ceva asemanator cu zmoala.
si mai ginditi-va ce efect are acea "zmoala" asupra membranelor si supapelor de la pompe, care sunt din cauciuc.
|
 |
|
|
si culmea e "că cam" in aceeas idee  ;)
asa ca vezi stimabile cum sta treaba pe forumul asta 
|
 |
|
|