[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: EverSad
Forum Index » Profile for EverSad » Messages posted by EverSad
Caz concret: un bazin de 80L brut (~65L apa)

Vreau sa bag CO2 neconventional.

Adica prin` introducerea de bule cu aer, in apa. (CO2 avand masa mai mare decat O2, va ramane in bazin)

La o socoteala simpla, 500L aer/h = 0.2L CO2/h

Densitatea 1,836 kg/m3 a CO2, inseamna ~367mg/h

La volum de 70L ar fi ~5mg/Litru/ora.
_________________________________________________________________________________________
Banuiesc ca ar trebui sa am cam 20mg/L la ora... (asta inseamna 2000L de aer pompati in apa/ora.

Firesc: nu se poate face fizic in bazin de 80L...

Asa ca: trebuie facut un recipient extern de amestec. am idee cum se face...
_________________________________________________________________________________________

Socotela/matematica este buna?
offtopic: Schimb de apa 80% dupa 11 zile.

Masuratori :
NO3: 3
NO2: canci'
NH4: canci, (in "slang" romanes: nimic/ioc' )
Tzio' bagat platica in cada... (daca vine cu Stiuca: percepi chirie in natura)
Arata bizuit si piz**s...

Dar: este intentionat facut negru\verde? (pentru a evidentia pestii?)
5 bazine... (bine ai venit) Asa se incepe treaba.

Astia de pe forum, au macar doua ori unele mai mari... (keep walking/gionny carutasul)

Spirulina, nu are cum sa expire. (daca nu este deja in forma de prezentare organoleptica: GEM\Dulceata.)

Despre JBL: nu scriu.
Am folosit apa de la convertorul de umezela, in acvariu. (dupe' ~10 zile au crapat toti pestii din bazin)

Doua schimburi de 30% in bazin de 160L. (eu' nu mai incerc...)
image
image
Este de cursa lunga, Anubias... 6 zile fara lumina.
Asa! (abia am ajuns acasa... am fost "pa anglea")

Vreau sa fac un plantat cu 'easy' in Juwel 240 si sa bag 'dastia curcubeu cu ancistrusi.

@Thereau: cu lampa bricolata, am facut... dar nu am ermetizat bine si sor' fu**t cam jumate din leduri in 6 luni.

Dar: daca te simti foarte bizuit in executii de bricolaj, fa o lampa si aflii mai tarziu daca ai facut-o bine.

(am constatat ca mai bine cumpr gata facuta decat sa injur la executie/bricolaj si ulterior, dupa ce descopar' ca am omis cate ceva la buna executie.)
Ca orice peste din' "lagar"... (nu exista supraponderali, daca nu au noroc de "bloat" ca sa arate bine in poze) (scuzati cinismul remarcii)

Despre lumina, nu scriu nimica pentru ca nu inteleg inca relationarea intre plante si lumina.

Anubiasii aia din bazin, arata-u asa inainte sa fie introdusi:

image

image

Acum, arata asa: (bagati' la regenerare)

image

Asta, din cauza luminii in principal, in bazinul cu Tropheusi.

Am iluminat uniform bazinul cu ~20W de benzi led la 6K facute de mine care au avut si capace de protectie opace pe care so' depus calcar in timp.

Plantele, au supt-o la procesul de fotosinteza.

Iluminatul din ultima filmare este facut cu doua bucati de Fluval Aquasky led 2.0 53Cm. (per' total 32W cu posibilitate de manevra intre 3 si 25K la temperatura culorii)

Lampile sunt montate de fro' 40 de zile, cu o setare experimentala RGB si W 95%. (cu fertilizare la plante, nu am observat progrese' in astea ~40 de zile)

Bazinul fiind de 180x60x60, nu cred ca este lumina suficienta si pentru plante.

Acum: ce vrei sa zic/recomand? (din ochi' as afirma ca ai lumina acolo la bazin, suficienta)

Offtopic: pestii este bine'

Merci de atentionare. (nu stiu nimic de pestii astia... voi citi ceva)

Inseamna ca bag lemne si pietre rotunde.
Da! sunt chiar smecheri astia curcubeu. (nu stiam de ei)

Partea buna este ca se potrivesc pe apa care o am si merg pe temperaturi ridicate.

Asa ca: DA

As fi vrut' Cacatuoides... dar nu merg fara osmoza si reglaj de PH.

Bazinul este temporar. (am evacuat ciclidele de la cabinet si este doar racul in bazin... dar crapa si asta)

Exista un Juwel 240 liber acum si oricum vreau sa fac ceva plantat.

Daca este sa face-m o combinatie cu comenzi multiple: ma bag eu la 10 bucati dastia si ceva plante. (sa intru la fro 200 euro)
Pentru neinitiati in manevre cu canistrele Eheim: Ceea ce se vede, erea' iesirea prefiltrului.

Dupe' prefiltrul asta, mai este unul cu ~15L de substrat pro. (banuim' ce este si in ala...)

Necaz si pul* in gura....

Uerevar' filtrarea este impecabila si face treaba.

Leiter' Edit: in cazul celor 30 de Neon fish, care sunt in bazin.
EIN STEINMETZ !

Foarte inspirant vidoclipul colegului de pasiune. (cand' a zis ca baga pietre... a bagat! la greu' )

Multe sfaturi utile, pentru orice agvarist
_______________On topic_________________________

Am spalat prefiltrul, 2260 si apare asa: dupe cateva luni de bagau.
image
Excelent! Selectie naturala. (stiu: este aiurea de mentionat pa' forum)

Exista colegi de forum care au un guppy "bolnav" si fac spam... (nu vor sa le scrie cineva in topic de selectie naturala...)

Revenind la topic: Ar fi recomandat sa donezi din delfini, pe masura ce cresc.

Echilibrul, nu este cuantificabil. (trebuie doar sa il gasesti, fiind intodeauna pregatit sa intervii la reactia bazinului )

Daca ai stat sa bagi 100L+ de apa calda noaptea In Bucuresti, esti in masura sa descoperi si echilibrul pe parcurs'. (o sa stii ce si cum, nu asta va fi problema)
Thereau wrote: daca iese ceva din bazin trebuie musai inlocuit(nu fac exceptie pestii morti si plantele moarte)

Daca crapa un peste, este mai bine pentru restu' (hrana, cordire) Bioloadu' nu se modifica, incat sa aiba importanta.
(mananca ceilalti mai mult si dejecteaza echivalent cu pestele care lipseste)

"food weeb"

Se poate creea teoretic la dimensiunea bazinului. (dar nu pentru cele 50 de dihanii care ar trebui sa ajunga pe la 20cm)

In natura, exista aditii din amonte a "nutrientilor si mineralelor" din apa. (aici, sistemul este inchis/la mana' a ce' poate genera singur prin conversie)

Este clar ca se poate face un echilibru... dar totul trebuie vazut prin prisma: IN/OUT la macro si micro in balanta cu ce se poate genera.

Practic va ajunge la stadiul de insuficienta, dupa ce va consuma si converti resursele existente. (depinde cat dureaza, doar)

Daca ai fi avut doar plante si "aia 10 neoni" ar fi dus cativa ani. (imi pare rau sa iti prorocesc negativ la experiment)

Pe afluentii Dunarii, exista pastravi... La Cernavoda pe dunare: Guvizi, Carasi, bibani. (apa nu mai este asa curata si nepoluata ca pe afluenti.
Ai avut ceva treaba... (felicitari mai ales pentru bagatul apei calde noaptea in loc sa: vii la Cernavoda )

Arata in regula acolo, chiar si cu putine plante.

Cu autosustinerea bazinului, sunt curios... (ciclidele alea o sa ajunga sa produca destul de mult "rebut de bioload" cand mai cresc)

Cateva luni, nu vad probleme. Totul ar trebui sa mearga cum ai gandit manevra. (mai cresc plantele, mai mult NO3 consumat)

Foarte bine/tupeist ca incerci "metoda" pe un bazin mare. (la 50-100L cu 10 neoni si plante cacalau: normal ca merge si fara filtrare)

Tine in continuare comunitatea (restransa) cu noutati si modificari care apar. Felicitari! inca o data.
Asa sa ramana! (fara plante)
Cu asa "school" de ancistrusi, nu mai trebuie sa fii atent la alge. (chiar sa te doara in *ula)

Ancistrusii, cand nu au mancare: rad` orice alga de pe geam` si dupa aia de pe pietre.

Forum Index » Profile for EverSad » Messages posted by EverSad
Go to: