Adica prin` introducerea de bule cu aer, in apa. (CO2 avand masa mai mare decat O2, va ramane in bazin)
La o socoteala simpla, 500L aer/h = 0.2L CO2/h
Densitatea 1,836 kg/m3 a CO2, inseamna ~367mg/h
La volum de 70L ar fi ~5mg/Litru/ora.
_________________________________________________________________________________________
Banuiesc ca ar trebui sa am cam 20mg/L la ora... (asta inseamna 2000L de aer pompati in apa/ora.
Firesc: nu se poate face fizic in bazin de 80L...
Asa ca: trebuie facut un recipient extern de amestec. am idee cum se face... _________________________________________________________________________________________
Despre lumina, nu scriu nimica pentru ca nu inteleg inca relationarea intre plante si lumina.
Anubiasii aia din bazin, arata-u asa inainte sa fie introdusi:
Acum, arata asa: (bagati' la regenerare)
Asta, din cauza luminii in principal, in bazinul cu Tropheusi.
Am iluminat uniform bazinul cu ~20W de benzi led la 6K facute de mine care au avut si capace de protectie opace pe care so' depus calcar in timp.
Plantele, au supt-o la procesul de fotosinteza.
Iluminatul din ultima filmare este facut cu doua bucati de Fluval Aquasky led 2.0 53Cm. (per' total 32W cu posibilitate de manevra intre 3 si 25K la temperatura culorii)
Lampile sunt montate de fro' 40 de zile, cu o setare experimentala RGB si W 95%. (cu fertilizare la plante, nu am observat progrese' in astea ~40 de zile)
Bazinul fiind de 180x60x60, nu cred ca este lumina suficienta si pentru plante.
Acum: ce vrei sa zic/recomand? (din ochi' as afirma ca ai lumina acolo la bazin, suficienta)
Excelent! Selectie naturala. (stiu: este aiurea de mentionat pa' forum)
Exista colegi de forum care au un guppy "bolnav" si fac spam... (nu vor sa le scrie cineva in topic de selectie naturala...)
Revenind la topic: Ar fi recomandat sa donezi din delfini, pe masura ce cresc.
Echilibrul, nu este cuantificabil. (trebuie doar sa il gasesti, fiind intodeauna pregatit sa intervii la reactia bazinului )
Daca ai stat sa bagi 100L+ de apa calda noaptea In Bucuresti, esti in masura sa descoperi si echilibrul pe parcurs'. (o sa stii ce si cum, nu asta va fi problema)
Thereau wrote: daca iese ceva din bazin trebuie musai inlocuit(nu fac exceptie pestii morti si plantele moarte)
Daca crapa un peste, este mai bine pentru restu' (hrana, cordire) Bioloadu' nu se modifica, incat sa aiba importanta.
(mananca ceilalti mai mult si dejecteaza echivalent cu pestele care lipseste)
Se poate creea teoretic la dimensiunea bazinului. (dar nu pentru cele 50 de dihanii care ar trebui sa ajunga pe la 20cm)
In natura, exista aditii din amonte a "nutrientilor si mineralelor" din apa. (aici, sistemul este inchis/la mana' a ce' poate genera singur prin conversie)
Este clar ca se poate face un echilibru... dar totul trebuie vazut prin prisma: IN/OUT la macro si micro in balanta cu ce se poate genera.
Practic va ajunge la stadiul de insuficienta, dupa ce va consuma si converti resursele existente. (depinde cat dureaza, doar)
Daca ai fi avut doar plante si "aia 10 neoni" ar fi dus cativa ani. (imi pare rau sa iti prorocesc negativ la experiment)
Pe afluentii Dunarii, exista pastravi... La Cernavoda pe dunare: Guvizi, Carasi, bibani. (apa nu mai este asa curata si nepoluata ca pe afluenti.