Message |
|
No, inseamna ca stau prost rau cu simtu hartistic...mie clar mi se par o "aruncatura", da nu va contrazic  . Si nu fac pe modestu cum tot insinueaza unu si altu
Intr-adevar "live" arata altfel ca in poze....normal  . Nu reusesc io sa setez aparatu ala, da nu ma las  . In poze e prea albastru totul. Lumina reala e mai spre alb, total 42w leduri la 18000K si un t5 39w la 22000K. Nu prea sufar lumina predominant albastra. Pe viitor o sa vad ce fac cu t5-ul ala, ca prea raspandeste albastru prin camera.
|
 |
|
Multzam...da sper ca nu te inspira scape-ul, ca doar sunt aruncate gramada pe unde am mai gasit loc. Acum e un fel de acvariu de test pe care invat si observ modul de crestere.
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Trebuia sa denumesti jurnalul asta "lampa de veghe"
acu fara gluma...acvariul asta e pe post de veioza in camera respectiva
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
un pic off-topic...daca nu vrei neaparat toate functiile controller-ului Maxspect, o varianta mai simpla este Icecap 3k gyre. E sub licenta directa Maxspect. De fapt par ar fi prima generatie, cea cu 130/150....si raspunsul Maxspect la copiile facute de Jecod.
Din review-uri, ar fi destul de robuste iar pretul e considerat low-cost, pe la 134-149$. Doar ca le gasesti numai prin USA  .
Eu o sa ma risc cu acest model, cu prima ocazie cand prind pe cineva cu drumuri pe la Uncle Sam....macar o sa-mi dau seama daca gyre e ceea ce vreau.
|
 |
|
Daca tot am dat tonul pt ca intamplator priveam si eu acvariile respective, pai hai sa-ti zic de ce nu a raspuns nimeni:
- nu scris de unde esti
- nu ai mai avut acvarii pana acum, ai citit doar o luna si te-ai hotarat direct la acvarii marine. Nu ai intrebat nimic de diferitele metode in a tine un acvariu marin, date concrete despre echipamente, comparatii echipamente..ceva din care sa reiasa ca intr-adevar ai inteles ce inseamna un acvariu.
Din aceste cauze nu prea a raspuns nimeni, pentru ca e vorba de o tona si jumate de informatii...pe care poate nu are nimeni timp sa le detalieze.
Deci, citeste cat mai multe topic-uri, vizioneaza cat mai multe tutoriale pe youtube, articole pe site-uri consacrate din afara....link-urile catre acestea le vei gasi pe forum. Si dupa, daca totusi decizi ca vrei acvariu marin, lumea te va ajuta cu placere. Dar, la fel, din toate sfaturile ce le vei primi, trebuie sa stii sa alegi ce ti se potriveste.
Altfel, poti incerca direct.... ca doar sunt banii tai
|
 |
|
Salut,
Nu ca m-as pricepe, da de 2 zile imi clatesc si eu ochii pe toate modelele. Personal am ajuns la concluzia ca Peninsula 500 e ceea ce m-ar "coafa". Volum mare display, sump de asemenea, posibilitati compartimentare pt refugiu, e fiind un fan al acestei metode.
Eu cred ca acestui model ii sta bine ca fiind piesa de mobilier centrala intr-o incapere, nu inghesuit in vreun colt; si la distanta de orice altceva.
Si mai tre sa se potriveasca si culoarea standului cu ce ai prin preajma.
In rest numai de bine
|
 |
|
Disponibile 2 becuri led soclu e27, 12w, Aqua Medic aquasunspot approx 14000K (8 leduri de 10000K si 4 leduri 25000K).
https://www.aqua-medic.de/index.php?r=catalog/product&id=255
Pret 200ron bucata
|
 |
|
La mine cam asa:
- Curier, fara probleme Cluj Bucuresti de la nevertebrate. Doar pt pesti apa dulce. Aici pot sa adaug ca in 2014 pe vremea cand faceau si livrau acvarii la comanda, am primit de la ei un acvariu de 145cm care e in stare buna si astazi.
- Local in Bucuresti, daca era precomanda pesti apa sarata, preferam sa ma duc eu direct la tropheus cand ajungea cutia de la aeroport, sa nu mai fie un stres in plus pt pesti si aclimatizarea in acvariile lor.
- Microbuz (corali si pesti apa sarata), foarte rapid, nici o pierdere chiar daca au venit si de la 600km . Peti stiie...
- plante apa dulce si sarata: am trimis in tara prin Fane Curierul, totul ok.
Pana acum nici o pierdere prin metodele de mai sus. Poate am avut noroc  Dar subscriu, microbuzul e baza pt vietuitoare. La produse de acvaristica, curierul e ok.
|
 |
|
Done...
se poate inchide
|
 |
|
de precizat, piatra provine din Salty Bat si pare cam vie
|
 |
|
Am o piatra cu GSP, anthelia blue si candy cane (11-12 capete)... careia nu-i gasesc locul, o tot mut din stanga-n dreapta si inapoi. Dimensiuni, cam 10x15cm.
Daca exista doritori, as dori sa o schimb cu Lps, in special cu euphyllia hammer coral, sun coral
|
 |
|
Multzam fain...promit sa revin cu poze mai de Doamne ajuta
Legat de filtrare, am vrut sa fie supradimensionata..desi daca era macar un peste deja nu mai parea asa. Practic intreg acvariul e un filtru/refugiu. Siporax, pt ca nu am avut suficient matrix, si vroiam sa fie cat de cat un flow pe acolo. Posibil sa pun matrix pe viitor. Piatra aia nu prea e ce trebuie, adica nu e poroasa, dar o aveam deja un sump-ul celuilalt acvariu, gata construita. Nu e direct de provenienta marina, mai degraba marco reef /key largo rock extrase din cariere de suprafata.
Iar chaeto...aici stiu ca parerile sunt impartite, dar eu consider ca un refugiu cat de mic aduce beneficii pe care nici nu le banuim....ganganii, hrana pt corali, etc. La urmatorul posibil pico/nano, maresc un pic refugiul si acesta va fi pozitionat in compartimentul din mijloc, pentru a incapea acolo tot miracle mud-ul, iar in display sa fie doar nisip alb.
Acest pico va ramane asa, pt ca nu am unde sa inghesui 1kg de MM in filtru.
Cam asta e calea mea...  ...easy reefing.
|
 |
|
io stiu doar atat: e bine ca teava e de 3; la vopsire gaseste pe cineva sa vopseasca in camp electrostatic.
Asa mi s-a recomandat si mie, asa zic si eu mai departe.
Altfel, daca ar fi sa mai fac un stand, l-as face din profile de aluminiu prinse cu acele coltare speciale. La ce ai tu acolo nu costa o avere, si cine stie cand o sa ajungi la varianta cu sump...inevitabil toti ajungem acolo  ..si o sa-ti multumesti ca nu mai ai si stresul ruginii pe standul de fier
|
 |
|
Ai vizionat videoclipul pe de-a-ntregul?  Asa zicea si J. Sprung..toata viata a avut paly, le-a manevrat etc....pana odata. Depinde de stresul provocat.
Cand am luat prima piatra din Salty...am hacuit si eu vreo 2 care se intindeau peste alti corali. Dupa ce am citit mai mult despre paly, nu mai am curajul
Acu, vorba ta...nu e o specie rea, pana la proba contrarie.
Sa ne tii la curent. Eu doar ma bucur ca am scapat de ei, intamplator, prin metodele de mai sus. Era prea faina piatra din Salty sa renunt la ea.
|
 |
|
Salut,
daca te ajuta cu ceva, la mine in bazin de pe o portiune de 10x10cm a disparut miraculos peste vara, una dintre cauze fiind:
- temperatura 29 grade cateva saptamani consecutiv
- un tomentosus introdus cam in aceeasi perioada
Eu il suspectez pe tomentosus, dar posibil o combinatie dintre cele 2.... temperatura mare dauna in vreun fel polipilor de paly, si tomentosus termina treaba. L-am vazut ciugulind doar in zona respectiva.
La fel au disparut si vreo 20-30 polipi galbeni, au supravietuit doar vreo 3 si acum isi revin. Aici clar a ajutat temperatura ridicata. Ciupercile rosii in schimb s-au inmultit peste masura.
Eu nu as recomanda operatiunea "hacuire"....daca nu esti convins, mai vizioneaza odata pe youtube " Julian Sprung and the power of palythoa"
|
 |
|
Cum ziceam, pe Goagle parerile sunt impartite. Se pare ca lobophyllia brain coral sau acan echinata ar putea face o bariera/firewall sa tina gsp-ul intr-un loc...desi cu acan nu e clar.
|
 |
|
.....si cumpara mai intai echipamentele: skimmer, pompa retur, reactoare daca vrei....ca sa poti construi camerele dupa dimensiunea lor; astfel folosesti fiecare cm ce il ai la dispozitie.
Nu face cum am facut eu, adica ajustari din mers
|
 |
|
Mai ai pelin d'ala?
mah, nu ma tzine de vorba, io vreau sa aflu daca stie cineva:
Gsp vs Euphyllia = 0-1?
Gsp vs ....? = 0-1
|
 |
|