| Message |
|
|
|
[quote=mariusiciu]din pacate la mine nu costul e problema ci faptul ca nu imi iese chiar ce vreau si mai ales cand pun pasiune si apare ceva ce perturba mersul lucrurilor. dar cu ajutorul vostru si inca odata va multumesc sper sa o scot la capat si sa invat cat mai multe[/quote]
Vei schimba multe in acvariul tau pana vei ajunge la aranjamentul dorit.
Cum spunea si Dan P. probabil ca vei intampina probleme, dar trebuie sa mergi inainte.
Cat despre costuri intr-un astfel de acvariu poti baga cateva mii de lei bune, numai in echipament.
Auzi, noi tot discutam aici, dar cu niste poze nu ne servesti, te rog.
Merci!
|
 |
|
|
qwerty wrote:
mariusiciu wrote:
pt plante adaug esy carb, ferropol si profito cam la 2 zile iar plantele pot spune k au explodat in acvariu,saptamanal cam trebuie tunse.
Ferroplo si Profito sunt amandoua micro. De ce folosesti amandoua odata? Foloseste doar una din ele.
P.S. Nu mai scrie cu limbaj de MIRC,MESS, sau altele.
240 l este un proiect mare pt un incepator in toata regula.
Legat de exprimarile gen mess, le urasc, hai sa scriem romaneste, am crezut ca vrei sa spui ceva de potasiu cand am vazut k-ul ala.
|
 |
|
|
|
Salutare,
Imi pare sa fie staghorn, o posibila cauza pt aparitia ei este un nivel scazut de co2. Am avut aceasta alga pe niste hydrophila corymbosa, am dat restart acvariului (nu din cauza ei), la noul setup am folosit o bomba cu citrice si alga nu a mai aparut.
La primul setup nu aveam co2, dozam easy carbo.
Succes,
Dan
|
 |
|
|
ovidiu.mihai wrote:nu rade  ) ca sunt incepator substratul e piatra de rau si iluminarea e cu 2 neoane.si mie imi placea titanicu ala 
Toti am fost incepatori, dar m-am amuzat replica ta.
Pune mana la treaba si ridica ancora
|
 |
|
|
ovidiu.mihai wrote:Cam atat despre acvariu.si ce sa scot zebrele sau scalarii?
 in general trebuie sa detaliezi iluminarea, filtrarea, substratu, fertilizarea dar in cazul tau nu este cazul
|
 |
|
|
Salut si bine ai venit,
Eu zic sa scoti titanicul ala  trebuie sa creezi un mediu natural.
Ca si ceilalti colegi zic ca la un moment dat iti vei dori si plante naturale.
Prin urmare ar exista 2 variante: mergi cu plantele astea pana te mai documentezi sau treci pe naturale experimentand si documentandu-te in acelasi timp.
Vezi ca sunt plante care se inmultesc prin vlastati, deci vor creste pe unde vor, asta n-ar fi rau incazul unui substrat, dar cand ai valisneria nu prea este bine. Eu nu prefer acest gen de plante.
Inainte de a cumpara o planta citeste despre ea si vezi ce cerinte are.
Am spus mai sus sa te documentezi, citeste despre: substrat, filtrare, iluminare, fertilizare etc.
Nu te opri la o singura sursa de informare legata de un anumit subiect.
Mult succes,
Dan
|
 |
|
|
|
Salutare tuturor,
Daca are cineva de vanzare niste glosso, astept raspuns pe pm, va rog.
Merci,
Dan
|
 |
|
|
teddy2k wrote:
Daniel1402 wrote:
oricum dupa cateva luni sigur este ciclat.
Nu e asa sigur, daca este nivelul mare de amoniac bacteriile mor si nu se instaleaza un ciclu.
Teoretic.
|
 |
|
|
stefanp wrote:In primul rand ti-as recomanda sa maresti un pic cantitatea de apa schimbata, la 20 de litri.
In ceea ce priveste adaugarea de bacterii, sa zicem ca parerile sunt impartite. Unii spun ca n-are rost, dar am vazut si acvaristi care au observat schimbari vizibile in bazin dupa ce au inceput aditia regulata.
In functie de unii parametru (precum pH-ul), bacteriile pot sa se dezvolte mai bine sau mai putin, pot sa mai moara din ele. Eu cred (si nu doar eu), ca adaugarea unor bacterii (indiferent de firma producatoare) e benefica...mai inlocuiesti bacteriile care "nu o duc prea bine" ca sa ma exprim plastic, mai improspatezi coloniile.
Eu folosesc acum doua produse (unul pt fiecare bazin), Prodibio si Dennerle FB7. Recomandarile de adaugare sunt diferite: Prodibio zice sa adaug o data la doua saptamani (pe langa momentele in care speli filtru sau efectuezi un tratament medicamentos), Dennerle zice dupa schimbul de apa (de asemenea si dupa spalarea filtrului sau tratament). Bine, ca sa nu le consum prea rapid, adaug si Dennerle tot la doua saptamani.
In timp ce scriam a postat Stefan, deci tocmai ce spuneam de intretinere.
|
 |
|
|
|
Salutare
Bacteriile se baga la inceput in filtru pt o ciclare mai rapida, ele descompun amoniacul in nitriti si nitritii in nitrati, acesta este ciclul azotului.
Bineinteles ca poti decicla acvariul, daca speli filtrul cu apa potabila si nu cu cea din acvariu.
Nu stiu daca exista vreo metoda de intretinere a ciclului azotului (este un proces continuu) cu ajutorul bacteriilor recomandate.
Tind sa cred ca nu i-ai facut ciclare acvariului tau, oricum dupa cateva luni sigur este ciclat.
Succes,
Dan
|
 |
|
|
koala wrote:- ph-ul ala de 7.2 e cam mic... asta inseamna o apa usor acida.
Stiam ca la o valoare de 7 ph-ul este neutru, sub 7 este acida iar peste 7 este alcalina sau bazica.
Ma insel?
|
 |
|
|
|
Salutare,
Aceste teste le am si eu, nu sunt precise dar iti faci o idee, spre ex aveam gh peste 21, maxim si l-am adus pe la 7-8 cu apa filtrata.
CL- 0 ok,
PH - 7,2 ok,
KH - 6 cred ca este bine, la mine este 8-10 si am bomba cu citrice,
GH - 14 se apropie de limita superioara, depinde de ce pesti ai plante ai,
N02 - 0,5 trebuie sa fie 0, citeste despre nitriti,
NO3 - 25 este la limita superioara, probabil ca dai multa mancare la pesti si ramane neconsumata. Eu dozez easy life nitro pt a avea o valoare de 10 - 15.
Mult succes,
Dan
|
 |
|
|
Dragos, ai punctat foarte bine, scurt si la obiect
Merci mult,
Dan
|
 |
|
|
|
Draga mosule Dragos,
Te rog sa-mi recomanzi o solutie pt a ilumina acvariul din imaginea de mai jos, cu led-uri.
Voi folosi un neon de 15w osram 865 doaf pt a simula procesul de rasarit - apus.
Mutumesc!
Va doresc un an nou plin de bucurii,
Dan
|
 |
|
|
qwerty wrote:
dan.pavelescu wrote:
Nici el nu stie de ce. Intre patronul de la Tucradio si elderii forum-ului exista niste neintelegeri, care nu ne privesc nici pe noi, nici pe Andrei.
Scuze pt reclama!
Nu stiam de aceasta neintelegere.
|
 |
|
|
????? Fa-ma sa-nteleg care-i treaba.
Merci!
|
 |
|
|
Tonelson wrote:
2. Sun sun hw 303 A cu debit de 1400l/h la 320 ron
Imi puteti da mai multe detali despre acest filtru? Nu am putut gasi pe net.
Multumesc!
La link-ul de mai jos gasesti cateva detalii.
EDITAT
Si mai ieftin
Editat de stefanp: Precum s-a scris si mai jos, avem o problema cu administratorul acelui magazin, iar link-urile catre acesta nu sunt acceptate. De ce, poveste lunga, nu are rost sa o dezbatem aici, se gasesc informatii pe forum.
Puteti cumpara de unde doriti, e banul vostru, dar fara reclama catre el.
Multumesc de intelegere!
|
 |
|
|
Tonelson wrote:Nu o sa pun multe plante.
Roca vulcanica este buna? Am gasit pe internet roca vulcanica la 10 lei 150 grame.
Am m-ai gasit zeolit ce parere aveti?
Vezi ca este foarte scumpa, poate are vreun model.
Eu am luat roca bruta cu 11 lei / kg.
|
 |
|
|
Salutare,
Rog un coleg priceput in domeniu sa-mi spuna daca banda din link-ul de mai jos este suficienta si eficienta pt a ilumina un acvariu plantat mediu; 60 x 30 x 30, volumul net de apa este de cca 40 litri. Lumina actuala este de 1w/l si as dori sa pastrez aceasta intensitate.
Cred ca voi pastra neonul original.
http://www.zexstar.com/product_info.php?info=p1963_27W-180W-2052lm-NICHIA-PowerBar-Banda-LED--25-cm-12-LEDuri--8208-lm-m-CRI-90----Alb.html
Multumesc,
Dan
|
 |
|
|
Bine ai venit,
O sa-ti raspund doar la ce ma pricep
Depinde cat de plantat vrei sa fie acvariul, nu stiu exact care sunt plantele easy, mai ales ca esti conditionat de un acvariu mic. Cand vei cumpara plantele asigura-te ca nu sunt de talie mare si nu prea merg tunse (ex. cred ca multe specii de echinodorus).
Iti poti face o bomba pt co2 (cauta "bomba co2 reteta noua") te va ajuta la cresterea plantelor dar si sa nu ai alge.
Gazonul este un pic pretentios, are nevoie de o lumina puternica 1w/litru, co2, etc. Nu stiu ce gazon ti-a placut, o fi hc cuba sau marsilea, posibil sa-ti invadeze acvariul, sunt plante care cresc astfel, indiferent de marime.
Ti-as sugera sa nu-ti iei plante cu frunze late, nu-l va pune in valoare, cauta si vezi ce-ti place.
Ar fi bine sa folosesti si un substrat fertil, eu am folosit doar jbl aquabasis, dar acesta iti murdareste apa un pic, la replantari. Acum toate depind si de buget.
Daca nu gresesc in timpul ciclarii poti testa nivelul azotului.
Eu folosesc un aspirator cu clopot cu grilaj si are un furtun de 12, la pietris de 4 mm nu se infunda, in schimb se infunda la cel de 1-2 mm sj la jbl manado.
Beta stiu ca sunt agresivi, poate te lamureste mai bine alt coleg, sa nu-i asculti prea mult pe uniifintre vanzatorii de la petshop. Vezi ca la cory sa-i dai mancare pt acest gen de pesti, nu merge pe teoria ca mananca resturi.
Temperatura optima este de 25°C, daca creste cu 2-3 grade nu-i o problema.
Citisem si eu pe undeva faza cu sarea, nu este nevoie, nu cred ca este vre-un remediu pt ceva anume.
Succes,
Dan
|
 |
|
|