[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: test@acvariu.ro
Forum Index » Profile for test@acvariu.ro » Messages posted by test@acvariu.ro
inca ceva, "soretii" aceia se coloreaza mult mai frumos decat acesti exotici, fiind si ei tot fosti exotici, dar trebuie sa ajunga la maturitate, depinde de hrana, de temperatura, pe perioada, oricum in perioada de reproducere soretii ii bat la scor pe sudamericani in privinta coloritului, desi...acum fiecare cum ii prefera. oricum, soretii sunt mult mai simpatici si mai putin speriosi dupa o perioada, vor veni sa-ti ia hrana din mana. mie imi plac mai mult, biocelatii aceia, daca despre ei este vorba, sunt mult mai circumspecti si trece mult timp pana la imprietenire.(pe mancare)
mananca orice fel de hrana vie cu conditia sa o poata inghiti. daca acvariul este prea mare cantitatea de hrana necesara este pe masura si nu ai certitudinea ca nu vei strica apa. viermi micro, artemia la inceput. asa ar fi bine. apoi accepta chiar hrana tubi foarte fin tocata, dai cu lama printr-o gramada mica de tubi(cat o aluna) pana te plictisesti; pui fosta "aluna" facuta acum ca o pasta intr-o sita f.f.f fina daca vrei sa scapi de apa tulbure si clatesti putin apoi dai la pui. n-am fost atent cat de mare este acvariul si cati alti pesti ai in el, dar grupul mama-pui pot fi pacaliti foarte simplu. asezi un recipient cu o gaura in el, cat mai mica, dar sa poata trece pestoaica. poti folosi daca ai o nuca de cocos cu o gaura mica, dar nu cred ca ai si pana o faci nu-ti mai foloseste. provizoriu poti pune o bucata de teava cu o gura astupata(sarma-punga). teava de orice fel, daca e din plastic pui o piatra sa nu pluteasca. ghiveci lung, etc. hranesti pestoaica acolo, seara, daca nu ai ascunzatori mai bune in acvariu si asigura-te sa nu fie, pestoaica se retrage cu puii in ascunzatoare, astupi repede gaura cu plasa de prins pesti si scoti astfel toti puii. ii separi intr-un acvariu si aduci pestoaica inapoi in acvariul mare. in primele 2-3 luni puii pot sta fara substrat in acvariul mic si astfel poti curata foarte usor acvariul de resturi, daca ai de gand sa-i hranesti intens. oricat de buna ar fi hrana uscata, pentru pui ea trebuie data ca supliment, de baza trebuie sa fie hrana vie. e mult mai buna si puii cresc mult mai usor daca hrana este vie, poate sa fie doar tubi fin tocat, vor creste mult mai repede decat cu hrana uscata super-extra-vitaminizata. sa pui in acvariul mic o ascunzatoare, un ghiveci de orice fel, puii se vor retrage noaptea acolo si se vor simti in siguranta. repet, cu substratul complici lucrurile, daca ai de gand sa-i hranesti intens.
era vorba de culoare, nu de confort locativ. bineinteles ca daca au spatiu probabil se vor si colora, dar numai in conditiile unui decor cu ascunzatori, daca acvariul nu are hrube si are 100l tot nu se vor colora ca intr-un acvariu de 10l cu un ghiveci in el. pare absurd dar asa se intampla, nu zic ca trebuie tinuti in 20l cu ghiveci ca daca se coloreaza(si se vor colora) e ok, dar repet, poti sa-i pui in 200l, daca nu au unde se ascunde vor ramane in culori de camuflaj, adica culoari sterse ca ale mediului. mai ales ca le-ai pus lumina intensa, pai tocmai de aceea s-au decolorat, de prea multa lumina, sub reflectoare se decoloreaza, incearca sa fie invizibili. e chiar amuzant. citeste unde traiesc pestii acestia, nici intr-un caz pe platourile de filmare
BLeeD wrote:Intr-adevar ar fi buni niste melci maronii, am mai avut probleme cu alga asta si stiu ca faceau o treaba fff buna, dar ironia sortii in timp ce altii sunt invadati de ei ... eu n-am de unde sa fac rost de melcii maronii :-)
pestii ocnasi mananca melcii, ii musca apoi ii scot din cochilie sau ii inghit daca sunt destul de mici. daca vrei sa-i hranesti cu melci ma intreb ce se poate face cu atatia pui de peste pe care nu-i doreste nimeni, mai ales ca adulti. e ca si cum ai da stridii oamenilor, ii pui pe fapte
_Dragos_ wrote:Si eu am cam 40-50 pui de nigro!Tocmai au iesit la zbor si parintii i-au mutat intr-o groapa din substrat.
Si mai aveam o intrebare:daca tatal este varietatea neagra iar mama este albino,puii cum vor fi?Banuiesc ca unii negrii si altii albino,nu?

gasesti un genetician si te lamureste, chipurile. dupa ce il lamuresti tu pe el daca cei doi sunt frati, cum erau genitorii, adica bunicii puilor si asa mai departe. in mare, ciclida asta albino inseamna ca are 2 gene recesive mutante care nu ii da pigment negru, ceva de genul asta, homozigot. ala negru poate sa fie cu 2 gene normale, dar poate sa fie frate cu asta alba si sa aiba o gena mutanta si una normala. de obicei au culori negre mai sterse aceste exemplare care au si o gena recesiva, se exprima doar o gena normala si nu 2. ar putea sa fie mai multe gene pentru pigment, cauti un genetician si iti spune. oricum de obicei albino la animale inseamna si ochii fara pigment adica rosii. acesti nigro albi cica au ochii verzi. vezi verifica cu un decolorant. deci, daca tatal cel negru are zero gene mutante, atunci toti puii vor avea o gena normala, a tatalui + gena mutanta a mamei(ca ea are obligatoriu 2 mutante), deci vor fi negri, toti, un negru mai sters, culori mai estompate. hai ca intelegi ca suntem acum la extemporal. daca tatal are o gena mutanta si una normala atunci puii vor fi 50% albino si 50% negru-sters(adica au o gena mutanta a mamei + gena normala neagra a tatalui).
daca esti la prima varianta si vrei sa iasa si pui albino, astepti stranepotii obtinuti din acesti pui heterozigoti(negru-sters dintr-o gena normala si una mutanta) sau pui femela albino cu un fiu al acesteia negru-sters sa scoata pui. viata e trista, cu acestea se ocupa oamenii, printre altele, cica acestea ar fi printre cele mai interesante. hai noroc

Forum Index » Profile for test@acvariu.ro » Messages posted by test@acvariu.ro
Go to: