Scriu cam cu intarziere, sunt nou pe aici. Vreau sa intaresc cele spuse de sindbad si sa il asigur ca nu a luat-o razna. Chestia cu cuplurile intre pesti e adevarata. Am patit si eu ceva asemanator cu o pereche de carasi. Masculul se imbolnavise si l-am separat in carantina. Prostia a fost sa pun acvariul "spital" lipit de celalalt. Femela nu se misca de langa mascul, chiar daca ii desparteau doi pereti de sticla, era tot in dreptul lui. Dupa o vreme masculul a murit. Cu toate ca am mutat spitalul de langa acvariul mare, femela a continuat sa zaca nemiscata in locul in care isi vazuse iubitul ultima data. O inspiratie de moment m-a determinat sa cumpar alt mascul imediat. Acesta a readus-o la viata, atata s-a tot agitat pe langa ea pana cand i-a abatut probabil atentia de la pierderea suferita. Deci...ori m-am dus si eu cu pluta pe tzeava de la calorifer ori...este adevarat ca si pestii au instinctul de a forma cupluri. Poate ca daca gaseai repede o femela in loc, masculul ar fi putut trece peste incercare. Cele bune.
|
Mai simplu ar fi sa observi inotatoarele pectorale. Ale masculului prezinta pe muchia mai groasa niste puncte, ca si cum cartilajul ar fi format din margelute minuscule, numai ca ele prind contur abia dupa o anumita varsta (n-as putea spune exact dupa cat). Al meu are si e foarte mandru de ele, iar perechea lui e foarte incantata, dovada este ca nu trece luna de zile fara sa apara puiuti prin acvariu. :-)
|