[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Nae
Forum Index » Profile for Nae » Messages posted by Nae
Stare buna: nu curge, nu e ciobit, nu e crapat, fara probleme

https://www.nevertebrate.ro/acvariu-eheim-gb-105-180l-100x40x45cm-18301

optional:
- Capacul Eheim cu 2 usi si gaura de hranitor, necesita inlocuirea luminii
- stand solid din pal wenge pe dimnesiunea acvariului(100x40cm), inaltime 55cm

https://www.olx.ro/oferta/acvariu-eheim-180l-200l-IDc3VmZ.html
Salut,
Am un acvariu fara pretenti, standard de 180/200L (100cm) (Juwel Rio 180 sau MP200) cu iluminare 2x30w T8 din fabrica.
Intrucat tocmai ce s-a paradit jumatate de circuit, nu stiu ce sa fac sa am iar lumina in acvariu:
- sa demontez instalatia originala si sa incerc sa schimb/repar ce e paradit
- sa demontez si sa trec pe 2xT5
- sa trec pe led

Ce imi recomandati ieftin si bun ?
s-au dat toate
Donez urgent azi 17/08/2014 mai multe fire de Valisneria cu potential de crestere spre 2m si tufe de Cryptocoryne.

As prefera sa le dau pe toate unei singure persoane care sa vina sa le ia de la mine, din zona Mihalache/Averescu/Arcul de Triumf

0723614021
That was fast!
Plantele au ajuns la un coleg forumist care probabil va fi nevoit sa doneze si el o parte
Donez plante urgent, doar pana pe 03/04/2014 seara:

25 de pui de echinodorus
ceva elodea
ceva blyxa

cine vrea, vine dupa ele in zona Arcul de Triumf cu punga/borcan

0723614021
rezolvat pt tura de azi
Revin cu 1 buchet de egeria/elodea si 1 buchet de rotala
si o poza cu acvariul ca sa vedeti despre ce e vb
inca mai am
Trebuie sa mai fac putin curatenie in acvariu, asa ca donez:
Egeria/elodeea - cateva fire taiate la 30-40cm
Rotala rotundifolia - cateva fire taiate la 30-40cm
Echinodorus bleheri(cred) - cativa pui de ~10cm diametru

Melci de substrat

Daca va prisosesc, mi-ar folosi plante nepretentioase care sa nu depaseasca h 30-40cm, sau niste guppy frumusei, cory, oto

0723614021
ym naelaurentiu
i-am cam dat
cred ca mai sunt cativa rataciti prin acvariu

se poate inchide
s-au dat
Donez urgent 2 pangasius de cate 25cm cuiva cu acvariu mai mare de 180l

ym naelaurentiu
tel 0723614021
Nu cred ca ar trai prea mult in lac. Poate cel mult pe perioada verii. Ma gandeam la un acvariu mai mare gen Tulcea, sau pe la vreo firma ...
In majoritatea pet-shopurilor gasim pangasius si alte modele de "rechini" micuti, draguti, de cativa cm(cand sunt pui). Avand un aspect fioros dar foarte docili (si de obicei speriosi) ajung in acvariile incepatorilor.
Acum cativa ani am facut greseala si am luat 2 cand am trecut la acvariul de 200l. Timpu a trecut, si 1 care a supravietuit a ajuns la 25 cm si a trebuit sa il dau. De mila lor, acum cateva luni am mai primit 2 pricajiti in gazda dintr-un acvariu care se desfiinta si oricum nu o duceau prea bine. I-am pus la ingrasat si dupa o cura de pastile de catfish(spirulina, verdeata, lemn, etc.) acum sunt mari(25cm) si frumosi. Si caut sa ii dau cuiva cu mai mult loc decat mine

si un citat din wikipedia:
Juvenile iridescent sharks are often sold as pets for home aquariums. However, they are not easy fish to keep, and are not recommended for home aquariums. Iridescent sharks are schooling fish that prefer to be kept in groups of five or more. Accustomed to living in rivers, they are very active fish that require a lot of space. They have very poor eyesight, so any foreign movement they detect outside of their habitat, they will see as an utter threat. If stressed, their first instinct is to flee, and such a blind dash can result in injuries, especially in an aquarium environment. These flights may be terminated by the fish sinking to the bottom, where it may lie on its side or back until it recovers.
Many fish owners are unaware of the enormous size an iridescent shark can reach and also that they can bite very harshly. If given enough room and fed adequately, an individual of this species can reach 1 m (3 feet) in length. In most home aquariums, the amount of space an iridescent shark has severely stunts its growth. For this reason, most iridescent sharks kept in home aquaria grow to only 15 to 30 cm (6 to 12 inches) in length and die prematurely from organ failure.[dubious – discuss] As a rule of thumb, an iridescent shark requires a minimum tank size of 12 m (40 feet) to develop naturally and live a long, healthy life. Schools require even larger tanks. When provided with adequate sized aquaria and proper husbandry, an iridescent shark may live well into its teens and grow to full size.
There is also an albino morph available.

p.s. care este cel mai mare acvariu de apa dulce, din Bucuresti, pe care il stiti?
mi-au mai ramas vreo 10 de dat
si de substrat fara numar
Pentru cei cu acvarii mai mari sau mai goale, vand 2 Pangasius de 25cm.
poza este in 180l (1m)

50 lei

ym naelaurentiu
tel 0723614021
gata
momentan am termimnat plantele,
acum au si pestii pe unde sa mai inoate
Am de dat ceva plante nepretentioase:
- elodea
- vallisneria americana(cred)
- pistia
- rotala rotundifolia

- in principal le dau gratis, sa nu le arunc.
- daca aveti altceva plante nepretentioase/corydoras la schimb, sau vreti sa dati bani pe ele, nu ma opun.

Valabil doar in Bucuresti.
tel. 0723614021 (preferabil)
ym naelaurentiu

Forum Index » Profile for Nae » Messages posted by Nae
Go to: