Salutare lume... nu stiu cum sa incep , sunt muuuuuulte de zis, dar hai sa incerc... sper sa aveti rabdare sa cititi pana la capat !!
Expozitiunea : Totul a inceput acum o saptamana cand un prieten mi-a dat un acvariu cadou (... 3 sticle de bere ) pe motiv ca nu mai are timp de el ( a sosit a doua fetita pe lume ) . am incheiat tranzactia ( vezi treaba cu berea ) si l-am adus acasa . l-am instalat eu pe-acolo pe undeva si trecand peste supararile alor mei, a ramas asa. Si uite asa am ajuns eu aici la voi , cautand pe net ce si cum cu acvariile .
treaba e in felul urmator : e un acvariu de vreo 35-40 de L si sincer, dupa ce am citit si eu cat am putut pe aici, am ajuns la concluzia ca e prea mic , si pt mine, dar ( cel mai important ) si pt pestisori. apropo, am 8 pestisori in el , sincer nu stiu ce specie sunt , dar au cam 3-4 cm ( asta facand legatura cu dimensiunile acvariului si nevoia lor de spatiu ). ca accesorii mai am o pompa de aer si un "filtru" de burete. si cam atat....
Intriga : Am tot cautat eu documentatii si dupa ce am mai citit si eu pe ici pe colo, mi s-a aprins orgoliul si am ajuns la concluzia ca vreau si eu ACVARIU, nu un recipient ( 10x for the eye-opener ). un acvariu frumos, amenajat k la carte .... :-)
Desfasurarea actiunii : Am nevoie de ajutorul vostru . sunteti cei mai profesoinisti in asa ceva de pe la noi (

) si vreau sa fac ceva klumea daca tot il fac. eu cel putin asa gandesc. si deci vreau sa imi ziceti voi ce trebuie sa iau , ce trebuie sa fac , tot tot tot !
- Ma gandeam la un acvariu de 100 L pt ca sunt un novice si n-are sens mai mare ( cel putin pana ma mai invat si eu ). la capacitatea asta ce DIMENSIUNI imi recomandati sa aiba si ce grosime a geamului?
- Ce FILTRARE imi trebuie ( marca, model, pret ) - care e cea mai recomandata pt un astfel de acvariu ?
- Ce ILUMINARE imi trebuie pentru dimensiunile pe care mi le recomandati ( marca, model, pret) ?
- Ce INCALZIRE face fata ( marca, model, pret ) ?
Si cam atat cred... de amenajat vedem dupa ce achizitionez ce imi trebuie .
Nu ma intelegeti gresit, nu sunt un lenes, citesc posturile voastre si le gasesc foarte folositoare, dar eu vreau sa iasa f bine si sa imi iasa din prima daca tot fac... si de aceea vreau de la voi acest "caz particular" , ca sa zic asa . Imi cer scuze pt ditai romanu pe care l-am insirat eu aici si sper ca aveti timp sa il cititi pana la capat si mai ales sa imi raspundeti la el si sa ma ajutati cu sfaturi si recomandari cat mai multe .