[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: smileyface
Forum Index » Profile for smileyface » Messages posted by smileyface
nu m-am razgandit, cand si daca o sa vrei sa dai spre adoptie,o sa accept cu mare drag,si asa creste inima in mine cand ii vad pe ai tai ) daca ai nevoie de ajutor cu ceva pentru buna crestere a pestiucilor sa ma anunti.
Le-ai facut botezul sa inteleg, foarte bine, sa-ti traiasca, cu totii,nu doar cei 2.
Eu zic Casper sau Ariel !
@Lukitza: cele expuse mai sus vin in urmatoarea ordine, de jos in sus, polistiren expandat de 2 cm, pal de 18 mm lipit de fundul standului metalic, standul metalic,iar placa de pal de 18 mm ,pe partea de sus, polistiren de 2 cm,si acvariu. Sper sa se inteleaga. Sa inteleg de la voi ca palul care vine PE STAND este cam subtirel?
@Lucian : multumesc pentru sfaturi,o sa vad eu cum rezolv cu diferenta aceea,pe lungime este bine este perfect drept stadul,diferenta este la planseu,ca il apleaca in fata pe tot cu 1-2-3 mm,nu stiu exact.
@koala: multumesc maestre pentru sfaturi si pentru ca ti-ai facut timp sa scrii atat de mult. O sa revin eu si cu poze,cat de curand.

Legat de intaritoare,am uitat sa mentionez ca o sa mai fie si una in H ,nu stiu cat de necesara este la sticla de 12 mm dar vreau ca acest proiect sa aibe pertotal un grad cat se poate de mare de siguranta.
Salut,revin cu un proiect nou,de data asta nu al meu,ci doar ajut un prieten bun cu el(prieten pe care eu l-am introdus in aceasta lume a acvaristicii).
Proiectul arata cam asa:

Acvariu: 200 x 55 x 55 cm(600 litri) :sticla de 12,cu fund dublu incastrat si intaritoare longitudinale, cea din fata dintr-un capat pana in altul,cea din spate putin mai mica pentru a introduce IN-ul si OUT-ul filtrului/filtrelor.
Intrebare: credeti ca ar fi problema ca acvariul sa stea pe polistiren expandat de 2 cm,iar sub el sa am pal de 18 mm care sta asezat pe standul metalic? burta nu are cum sa faca palul pentru ca standul este impartit in 3 parti egale,cu intaritoare,intreb pentru orice eventualitate desi nu sunt sigur daca este de ajuns.

Stand : teava rectangulara de 40x40x5 mm , urmeaza sa fie imbracat in pal de 18 mm, vopsit.
Aici am o nelamurire si daca puteti sa ma ajutati as fi recunoscator.Pentru moment am bagat sub standul metalic o placa de pal,din aceea de 18 mm,iar sub ea polistiren expandat cred,alb, de 2 cm, pentru a se aseza cat mai bine,intrebarea este, TREBUIA CUMVA EXTRUDAT? si inca o intrebare: Este problema mare daca tot acest ansamblu este inclinat spre fata un milimetru sau 2? ma gandesc ca atunci cand o sa vina si acvariul si o sa-l umplu cu apa o sa se aseze mai bine.Astept si sfaturile voastre

Iluminat inca nu m-am gandit : posibil capac din comatex , cu 4 neoane,2 pe partea stanga,2 pe partea dreapta.Voi ce combinatie de neoane ma sfatuiti sa folosesc?si de care tip, T5 sau T8?

Background: http://www.aquadecor.rs/ro/ - am ales un tip de background modular,le-am trimis schita desenata de mine, baietilor de la aquadecor si ei si-au dat acceptul si m-au sfatuit ce sa mai modificam si ce nu,mai am de asteptat cam 2-3 saptamani pana ajunge din Serbia(transport inclus in pret)

Filtrare : posibil un fluval fx6 , un alt extern Sunsun cu UV,si o pompa de valuri.Nu vreau sa ne complicam cu gauri in acvariu si cu sump pentru ca inca nu stapanim "tehnica" asta.

Fauna : Ciclide de malawi cel mai probabil, 4-6 pesti(pui) din urmatoarele specii : labidochromis caeruleus,acei msuli,cyrtocara moori,aulonocara firefish, otopharynx lithobates, copadichromis borlei kadango, protomelas red empress, fryieri iceberg si cam atat cred.

Astept sfaturile voastre legate de cele de mai sus,si chiar si in plus daca se poate.Multumesc si in viitorul apropiat o sa pun si poze.O zi faina!
Parca incep sa se lateasca)Felicitari!
apelez si eu la tine pentru cativa scalarei pe viitor,chiar si cu $ ) dar sa se faca mai mari,ii asteapta un 250 litri ,sa fie vecini cu niste pesti micuti.Oricum jos palaria in fata ta ,pestii sunt superbi
Multumesc.nivelul apei da,este final,pentru moment,dar ma gandesc sa il ridic din nou pana aproape de capac, depinzand de ce plante mai am pe la suprafata apei.
si eu urmaresc din umbra topicul asta,desi nu sunt fan scalari parca parca mi-as lua si eu dupa tot ce am vazut la tine...bravo!
nu te contrazic,sunt ok ramirezii,dar macar niste electric blue
eu am achizitionat de curand callistusi,pot sa zic ca am facut cea mai buna achizitie din ultimul timp,dupa un timp cand s-au obisnuit,s-au facut de un rosu-portocaliu intens,s-ar potrivi de minune cu verdele din acvariul tau.
Zambaretul zice ca ii place,prea mult chiar. Ce fauna o sa ai?
hai nu ne mai tine in suspans si baga odata o poza cu tot ansamblul)
Multam fain!
Multumesc Koala,cred ca trebuia sa ma sfatuiesc cu voi inainte sa tai din buturuga,nici nu mi-a trecut prin cap ideea de la tine,multumesc,o sa incerc si asa.
Totusi nu este acel gen de buturuga, partea de jos este "intesata" la propriu de crengi,nici lumina nu trece printre ele. Asta 1 la mana, 2 la mana daca o intorc cum zici tu,ar trebui sa o pun in partea din stanga,insemnand ca o sa-mi acopere "buturuga" background-ului si n-as prea vrea asta.
Loc pe sub buturuga este lejer,cand se sperie pestii intra toti sub ea.
Mai vedem pe viitor ce update-uri o sa-i mai fac
O intrebare pentru voi:Am 2 neoane de 38W fiecare,aqua-glo, credeti ca sunt la minimul necesar pentru niste plante de suprafata?
Buna ziua,va prezint cum arata pentru inceput acvariul meu,dupa ce am resetat setup-ul cu vieja:
Acvariu 120x40x55,
flora : curand plante de suprafata de mai multe tipuri
fauna : 20x calistusi, 15x filigera, 15 hemigrammus bleheri
Decor : background amazon plus o radacina mare culeasa din raul ialomia

scuzati pietrele "aruncate" in felul ala,sunt puse sa tina radacina pe fundul apei,inca nu s-a scufundat 100%

image
image
image
Vand urgent ciclide americane vieja synspilum:
-150 lei 3 bucati
-250 lei 6 bucati
Mentionez ca inca nu stiu ce sex au, dimensiuni intre 14 si 17 cm.
Doar pentru Bucuresti cu ridicare personala din zona berceni-aparatorii patriei:0721.977.223
pentru poze sau filmulete ma puteti contacta in privat

Saptamana trecuta ceream 400 lei pe toti,reducerea de data asta fiind semnificativa,nu reflecta valoarea lor,pretul acestora de acum fiind cu mult sub pretul pietei dar vreau sa ajunga la cineva care sa abe grija de ei si sa detina un acvariu de minim 300 litri.
scot la vanzare 3 buc vieja synspilum,dimensiuni cuprinse intre 14-17 cm,nu se cunoaste sexul acestora inca.
pret/pachet = 200 lei, sau pentru 2 pachete,adica 6 pesti= 350 lei.Disponibil pentru Bucuresti cu ridicare personala din zona Berceni
tel:0721.977.223
mie, cu toate ca i-am dat sfaturi acestui om, mi se pare ca si-a facut cont aici doar in bataie de joc...
Vand radacina deosebita,speciala pentru acvarii simple sau tip biotop in special amazonian.Partea de jos are cam 80 cm iar inaltimea aprox 60-65 cm(in cazul in care este mai inalta decat acvariul se poate taia din ea).
Pret 100 lei
image

image

image

image

image

Forum Index » Profile for smileyface » Messages posted by smileyface
Go to: