[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alinutz80
Forum Index » Profile for alinutz80 » Messages posted by alinutz80
Testerele.digitale nu sunt precise, doar orientative.......daca vrei ceva precis ia teste de apa individuale la picatura dr la tetra sau jbl.

Plantele se adapteaza.....incet.
Rata la guppy este 1 mascul la 2 femele cel putin asa e standard...pentru ca masculii vor stresa femelele.....

Taninul va disparea in timp dupa multe schimburi de apa...lemnul nu va mai elibera tanin....dar sa stii ca taninul este benefic pentru pesti si vietati, nu afecteaza cu absolut nimic.
ocean wrote:Pentru acara ti-am spus; noaptea pe la 2-3 mergi cu o lanterna(ca sa vezi si tu ceva) si il iei ca din oala/acvariu ca e teapan de somn(trebuie sa nu fie nici o alta sursa de lumina), doar sa nu fie bagat pe sub lemne ca as e mai greu sa-l prinzi: bagi plasa incet sa nu provoci panica...

Mersi Gelu! Asa este, si ai dreptate....doar ca trebuie sa imi fac si timp pentru asa ceva..................si nervi.....
Catalin099 wrote:Arata foarte fain ..... ma bate si pe mine gandul la unul ceva mai mare dar mai atept putintel ca mai am de invatat foarte multe si mie cam frica de un acvariu mare .

Cam cat de mare ar trebui acvariu pentru cativa angel fish din astia ?

Multumesc!

As zice un acvariu de minim 400 L pentru asa ceva....pentru altumi. Poti calcula un 50L de apa net pe peste.
Pentru scalari poti cobora si la 40L pe peste.....dar tot 50L as recomanda.
Eu momentam am 10 altumi si multi alti pesti, prea multi pesti...dar am sa mai dau vreo 2 din altumi.

Nu are de ce sa iti fie frica de un asa acvariu mare pentru ca este mai usor de intretinut ca si unul mic.
Daca este facut bine si de calitate, atunci nu ai de ce sa iti faci griji.
O noua filmare cu acvariul de 450l din dotare

Altumii cresc bine...si geophagusii la fel. Acara ala pleaca de acolo curand cand am nervi si timp si rabdare sa il prind.....

Altumii au undeva la 7-8 luni, io zic ca arata bine la varsta lor....dar si mananca bine.

Inca ma chinui sa inmultesc plantele de suprafata....parca isi revin de cand pun putin fertilizant, dar inca mai trebe.
Nici echinodorusii nu merg cum trebuie....se chinuie si ei pacolo....dar inca am speranta

Clip video:
Da, arata bine si esti pe drumul cel bun. Asta se intampla cand studiezi, te documentezi si aplici sfaturile bune primite aici

Crevetii e posibil sa fie atacati si papati de neoni sau guppy.....dar vezi tu

Bafta in continuare!
Noh, am trecut cu bine peste zugravitul apartamentului si toate acvariile si vietatile sunt ok....

Le-am acoperit cu folie doar cand am dat in camera (living) unde sunt amplasate, si nu au fost probleme.
ok, mergi iar pe frost, dar special de acvaristica, vezi aici idei: https://www.nevertebrate.ro/poster-hobby-autoadeziv-frosty-120x50cm-31046

Eu ti-as recomanda lampi LED Chihiros sau Twinstar:

https://www.nevertebrate.ro/lampa-acvariu-twinstar-b-line-ii-120b-ajustabila-51w-115-130cm-51821

Eu asta o am la 450L:
https://www.nevertebrate.ro/lampa-led-chihiros-b120-120-140cm-51w-52205

Dar mai trebuie sa iau una...tot asa sau un Twinstar
Imi place, frumos, simplu si curat! Este in regula.

Mergi inainte asa daca ai gasit un echilibru.

Totusi, as recomanda un autocolant negru pe spatele acvariului
ele765 wrote:Aveti dreptate cu echinodorus-ul, probabil va creste prea mare... va fi donat la momentul respectiv si achizitionate (probabil?) 1-2 tufe Microsorum prinse de-o cioata/piatra - daca rezista la 28 grade.
Sa nu radeti pls, dar in filtrul actual am pus atat cat omeneste a fost posibil sera siporax mini, dar va dati seama ca a incaput o manuta.. ce ma tine pe loc cu filtrul cascada este faptul ca tb modificat capacul de sticla al acvariului. Fara capac nu pot sa-l las ( am un motan tare curios, ar sta toata ziua cu labutele in apa + as gasi pestii pe podea). Un filtru pe colt? Avand betta, mi-e teama de debitul prea mare chiar daca l-as seta la minim...Ma mai gandesc .... smilie

Da, e ffff bine ca ai pus putin sera siporax mini. Este in regula dar mai trebuie.

Poti sa pui si un filtru de colt daca nu vreai sa modifici capacul.
Iti recomand asta (nu are debit mare deloc) - si il umpli full cu seachem matrix: https://www.nevertebrate.ro/filtru-intern-nano-de-colt-dennerle-10-40l-14760

Microsorum trebuie sa rezista la 28gr, dar si echinodorus..si anubias etc.
Felicitari si chiar frumos acvariul!

Un inceput chiar frumos si acvariul arata super

De acord total cu colegii de mai sus referitor la substrat si filtrare. As merge data viitoare pe ceva substrat natural granulatie 1-2mm.

Temperatura de 28gr este ok, mai ales pt betta, iar echinodorusu rezista si el. Nu stiu la cryptocoryne dar e ok.

Filtrare si eu as zice ca trebuie sa schimbi cu ceva mai bun, filtru hang on (tot Aquael daca vrei sau alte brand uri), unde sa adaugi si material filtrant biologic (seachem matrix si eheim substrat pro).

Pesti, nu as mai adauga....e mic acvariul...ramai cu cele 3 femele de betta, sau pui doar 1 mascul betta si melci si eventual mai adaugi 3-4 corydorasi de talie mica (panda etc).

cu Hang On filter
Bayek wrote: Nebunie acvariul asta, ce frumos cade lumina pe muschi si ce fain da umbra de sub el.

Multumesc!
Sa stii ca nu mai am timp sa ii fac nimic special....dar merge asa de la sine....mossul merge bine, dar ceva bucephalandre verzi am pierdut (cred ca nu le place la 28.5 gr)
Land of the trees, acvariul cu melci tylomelania destul de multi (minim 8 -9 adulti si multi pui), melci asolene spixi (am luat recent 8 buc si mai avem eu 3 din prima mea tura inmultiti de mine)

Mai sunt acolo multi creveti red cherry (nu i-am selectat prea bine....dar rezista bine la 28gr) si vreo 8 corydoras pygmaeus toti convietuiesc fericiti.

Link video calitativ aici:

Super! Este bine atunci!
Chiar arata bine acvariul si pestii si crevetii. Mergi inainte tot asa.
RizZa17 wrote:
alinutz80 wrote:E bine, da. Doar scoate valisneria din fata si mut o in spate cat se poate....ca asa da senzatia ca ocupa tot acvariul.....

pai ii si in spate s a intins prin tot acvariul...

Da, am vazut. Dar din fata si mijloc trebuie scoasa. Este planta de background, care creste mare....lasa o doar in spate si pe colturi spate.
E bine, da. Doar scoate valisneria din fata si mut o in spate cat se poate....ca asa da senzatia ca ocupa tot acvariul.....
opincarul wrote:Caut o poza cu fiu-miu cand da cu lavabila, iar in spatele lui e acvariul de apa sarata
Nu acoperi acvariile cu folie, decat daca dai pe tavan si in dreptul lor
Daca gasesc poza ti-o trimit pe messenger

ok, bun mersi.
Pai le acopar doar cand am sa dau in living unde sunt toate acvariile.
dan.pavelescu wrote:Nu are nimic lavabila, da linistit. Protejeaza bazinul cu folie doar cand dai pe langa el, sa nu-l stropesti.

Multumesc Dane!!! asa oi face
Eu doar Eheim folosesc, am si alte brand-uri dar Eheim e altceva (adica TOP).

Schimba acel maner, cauta l pe net dupa modelul filtrului ca si piesa de schimb.

Cablul, depinde unde e rupt, dar incearca sa l adaugi cu alt cablu cum a zis colegul de mai jos si cred ca merge...ca si cum l-ai prelungi. Astia de la Eheim zic ca nu e voie sa prelungesti sau tai cablul, dar si eu am unul cu cablul de alimentare prelungit si merge ok.

Aici gasesti tot, si apoi le cumperi de pe net:
https://eheim.com/en_GB/spare-parts/technik/aussenfilter/ecco-pro/

https://www.aquaristikshop.com/aquaristic/spare-parts-eheim/

sau alte site uri.

Forum Index » Profile for alinutz80 » Messages posted by alinutz80
Go to: