Message |
|
Daca mai este valabil ii doresc eu
|
 |
|
Da am vazut...multam
|
 |
|
Unde pot gasi asa ceva? Am atasat link de youtoube cu un acvariu care are asa ceva ...respectiv despartitor atasat cu ventuze...
https://www.youtube.com/watch?v=3hFwlBYj1jY
|
 |
|
Femela flowerhorn,aprox 14 cm ,perfect sanatoasa Doar ridicare personala -150 lei
https://imgur.com/hUkXK1S
|
 |
|
pereche severum red spotted aproximativ 15 cm , pereche super red spotted aproximativ 18 cm , un severum green red shoulder 18 cm + femela vieja care a convietuieste cu acestia de aprox 2 ani totul impreuna la 500 lei .Se vand doar impreuna . Prefer ridicare din Brasov intrucat sunt pesti mari care necesita un regim special de transport.Poze daca chair exista interesati
|
 |
|
Vand femela Chocolate Cichlid (Hypselecara temporalis) perfect sanatoasa . Ridicare personala din Brasov cu un mesaj prealabil
|
 |
|
dan-iulian wrote:Salutare,
Pare rau. Am mai vazut astfel de cosuri. Am avut la severumi si hypselecarai si nu cred ca a fost HITH. Am tratat la greu: sare, bai de verde de malachit, backtopur, metronidazol... pana la urma s-au vindecat. Nici acum nu stiu ce a declansat, ce a fost si la ce a cedat, cu siguranta.
Colegul Marcusyon a avut ceva asemanator : http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/240/32557.page
Da si uitasem de postul ala...ideea e ca severumii ii am de la cineva care se pare ca s-a confruntat cu aceasta belea chiar la aceasta specie(in urma celor citite) ...deci imi este destul de clar de unde a aparut Greseala mea ca nu i-am carantinat macar 1 luna dar nu aveam un acvariu de carantina asa de mare Am pierdut deja o femela de redshoulder sper sa scap de belea pana nu mai apar alte pierderi Mi-ar parea rau ca am bazinul stabil de peste 2 ani si pestii au ceva vreme Undeva la peste 4 ani si in jur de 20 cm..severumii .Acum om trai si om vedea .O tratez ca HITH ca se pare ca asta ar fi in principal probabil cu ceva amestecatura bacteriana .....
|
 |
|
Am mai avut ciclide cu HITH ...am rezolvat-o cu asocilin unguent si verde malachit in acvariul de carantina insa nici la debut nici ulterior nu arata in acest fel...
|
 |
|
Dupa cum spune titlul m-am pricopsit cu oaresce boala la care nu stiu cum sa-i dau de cap. Acvariul este unul de 450 ltr cu 3 perechi de severum din care am pierdut deja un mascul de redshoulder Pe corpul pestilor a aparut un "ceva" ca un cos Care nu se mareste insa din el apare cate o chestie ca un vierme ...nu stiu cum sa explic Nu am gasit pe nicaieri ce si cum Am apa in parametrii ok .Acvariul e unul stabil de peste 2 ani fara probleme .Schimburi am facut mai des si mai multa apa inlocuita dar parca "cosurile sau ce drq or fi se inmultesc la fiecare schimb de apa Am crescut temoeratura,am pus albastru metilen , am adaugat sare ...metronidazol...nush ce sa le mai fac A aparut dupa ce m-a mancat sa intruduc niste red spotted care nu aratau a avea boala si care , culmea ,au cele mai putine excrescente (unul una in zona operculilor si celalat doua pe abdomen).Poza am pus-o pentru atentie e ceva de genul
|
 |
|
Timpul a trecut s-a adaptat la noul mediu
|
 |
|
Detin doua jbl e 901 (Unul a fost initial e 900 dar in garantie mi-a schimbat capacul filtrului si mi-a pus unul de e 901 intrucat e 900 nu se mai fabrica) Nici unul nu face zgomotul la care se face referire .Detin de asemenea un JBL e 1501.Mut si asta .Fac precizarea ca am materiale filtrante diferite in ele. Matrix intr-unul,siporax in celalat si spartura de lava in 1501 . Comparativ cu celelalte trei eheimuri ce la mai am prin bazine zgomotul nu e cu nimic mai mare.... Asa ca eu as apela la garantie in cazul tau NU e normal sa faca zgomotul ala
|
 |
|
Da , ok stiu capacul , l-am studiat insa nu e fezabil ...-pentru iluminare dintr-o lampa suspendata- . Imi trebuie ceva transparent...din sticla gen , stanga dreapta fixa cu o fanta ceva pe mijloc unde sa am hranitorul culisant...zic si eu...dar nush cum drq sa-l fac..si parca nu as baga banii in rama aia de komatex/komacell....sa am doar deasupra sticla...tre sa existe o solutie mai usoara ...ceva gen sticla stanga dreapta cu o fanta si cumva ceva culisant de un max 10 cm intre ele ...zic habar nu am insa cum sa fac sa culiseze chestia aia din mijloc.
|
 |
|
Am crescut astronotusul(caci despre el e vorba ) intr-un bazin de 240 lt...care i-a ramas mic Au fost doi ,unul a sucombat si am ramas cu nebunu"...I-am luat o casa noua un Juwel Rio 450) insa nu am reusit sa-i gasesc companion-vezi koala cu eforturile fara rezultat. Asa ca am hotarat sa-i aduc tovarasi de suferinta ( ca deh nu e ca-n natura ) I-a acceptat pana acum doua luni si ceva insa a luat-o razna Sapa se bate cu reflexia in sticla acvariului,rupe cam tot ce am acolo. I-am bagat o femela de vieja sa-i dau de lucru si un adversar pe masura....ok insa numai ziua ca noaptea sau la lumina difuza mi-l ciufuleste viejoaica de n-ai vazut Si sarituri si lovituri in capacul acvariului cu splashurile de rigoare ..horror.... Aproape ca -mi da parchetul pe afara . Am vrut sa-l vand insa cand mi-a fost oferita suma ceruta pe el(relativ repede) m-am sucit...nu am putut sa-l dau. Asa ca logic , a trebuit sa-i fac casa noua... Si de aici incepem ... Se da acvariul de 110x70x50 din sticla de 10,cu intarituri transversale si longitudinale care are un decor amazon facut de colegul nostru din Constanta .Acvariu pe care l-am achizitionat de la cineva care are asteptari mai mari...(ca de se poate de ce nu?).Acvariul necesita insa un capac ,capac care nu doresc sa fie din pal/komatex sau alte d"astea intrucat iluminarea va fi asigurata de o lampa suspendata si in acest caz va trebui sa fie de deasupra. Cum realizez in acest caz un capac culisant care sa fie usor de manipulat? Precizez ca el se poate sprijini pe intariturile transversale care sunt din cap in cap.
Asta ar fi acvariul in care sta acum balaurul( are undeva spre 38 cm)
si cam asta ar fi acvariul in care o va belferi de-acum incolo....
|
 |
|
Se doneaza exclusiv in Brasov cu predare personala mascul(cred) Oscar 35 cm+...trebuie sa se faca dovada unui bazin pe masura .
|
 |
|
Dupa cum spune titlul schimb un pleco de 20+cm cu orice tine de acvaristica....
|
 |
|
ai PM
|
 |
|
Dezvolta un pic cu cel din Brasov sunt interesat .....in aceeasi situatie sunt si eu
|
 |
|
Este vorba de astronotus ocellatus var. red.Prefer un peste de 15+ cm , insa daca e mai mic e ok si asa.
|
 |
|
koala wrote:Cu aceasta ocazie mi s-a oferit posibilitatea de a infia o familie de Cichlasoma citrinellum... varianta galben-citron.Vedem, studiem, cumpanim!
Sund draci.,..dar mie unul, mi-a intrat al meu la suflet....
|
 |
|
.
|
 |
|