[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: tehrez
Forum Index » Profile for tehrez » Messages posted by tehrez
moto_The_Best wrote:e din ploiesti , filtrul lam montat in seara aceasta , dupa spusele dansei nu curge dar surpriza , curge

M-a indus in eroare locatia din Bucuresti trecuta pe Facebook.
Cat iti dau pe pisica?
E din Bucuresti domnisoara Angelica.
Multumesc frumos pentru identificare.
Era singura planta pe care nu o gaseam.
As dori sa ma ajute oricine poate in a identifica planta din imaginea de mai jos:

Multumesc anticipat!

Sa inteleg ca tot nu e nimeni dornic sa primeasca un hoplo vioi in acvariu?

Daca se poate, as prefera sa fie donat unei persoane care are experienta cat de cat, sa nu ajunga cobai.

Multumesc!
popescu.cristian10 wrote:
ms pt raspuns totusi,eu am plantat si vad ca le merge bine docamda

Adica ai muschi deja plantati in acvariu acum?
Poti sa pui cateva poze cu ei in stadiul actual?

Asta ca sa observi si evolutia lor. Faci niste poze acum si niste poze peste o saptamana si le comparam.
irukandji wrote: Pe acelasi principiu poti sa bagi si cizme si macaroane si alte miliarde de lucruri... Nu bagi nici macar vietati de apa sarata in apa dulce si nici cele de apa dulce in apa sarata... Clar acum?

Am vazut saptamana trecuta in Mall AFI Cotroceni, la unul din magazine un mic acvariu in care era un pantof introdus in apa, cu perdea de aer intr-o parte a acvariului, pentru a demonstra ca nu e afectat pantoful de apa in niciun fel.

Imi pare rau ca nu am facut poza sa o postez aici acum.

Data viitoare cand ajung pe acolo notez numele magazinului si modelul pantofului, cine stie... poate vrea cineva sa isi puna o pereche de decor in loc de buturuga...
In mod normal ar trebui sa se poata scoate capacul fara prea mare bataie de cap. Din cate stiu e lipit cu un fel de silicon/cauciuc pe interior, dar se desface.

Eu am un tot un Monolux 60, dar a fost desfacut de altcineva inainte sa iau acvariul si nu a fost greu sa umblu in el.
Cam asa arata si capacul meu: http://www.njuskalo.hr/image-big/oprema-kucni-ljubimci/akvarij-juwel-monolux-60-slika-8234941.jpg

Parerea mea e ca ar trebui totusi sa desfaci capacul si sa verifici balastul. Am vazut cateva imagini in care era balast cu starter la Juwel in capac. De aici ma gandesc ca o fi si de la starter problema, in caz ca are starter.

Salut!

Efectul asupra acvariului va fi unul estetic. Un neon prea mare (lung) care iese in lateralele acvariului.

In alta ordine de idei, ai citit aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2163.page ?

Gasesti neoane de anumite puteri in functie de lungimea neoanelor.

Ce dimensiuni are acvariul tau?
Lumina se alege in functie de volumul acvariului, de tipul de plantele din acvariu, de aranjamentul acvariului, etc.

L.E.: Poti pune o poza cu interiorul capacului, partea despre care spui ca nu permite instalarea unui neon suplimentar? Poate cine stie, are altcineva vreo idee totusi.

Eu spre exemplu mi-am suplimentat cu inca 1 neon capacul, care din fabrica era proiectat cu doar 1 neon. (Am 2x15W)
Parerea mea e ca: Daca vrei... poti!
Daca mai e vreun doritor, pestele e inca disponibil sa-si gaseasca o alta casuta.
Vin cu un update pentru oricine ar mai fi interesat de Autocolant tip oglinda 45cm latime: atat in Hornbach cat si in Bricostore se gaseste la pretul de ~33 lei/m.
La diverse pareri eu oricand sunt deschis.

Despre plante si cresterea lor am citit pe unde am gasit diverse informatii si vad ca in fiecare acvariu e o alta poveste. Fiecare se dezvolta dupa conditii proprii (iluminat, fertilizare, etc.). Intr-un acvariu pot sa creasca foarte bine si in altul deloc.

Stilul jungla il abordez si eu intr-un acvariu de 20L, unde am doar cativa pui de guppy.

In 20L spre exemplu am un bec ikea economic de 11W, 600lm, 2700K. Aici am mayaca fluviatilis, limnophila, riccia (la suprafata), pistia si lintita care cresc in toate draci.

In schimb, in 63L nu mi-a mers pistia si lintita deloc pana acum, celelalte plante neavand probleme. De ieri pana azi am schimbat radical iluminatul aici si astept saptamana urmatoare o sa vad in ce masura le convine si plantelor.

De experimentat nu mi-e teama sa experimentez, chiar asta fac si acum. O vreme ma gandesc sa o tin asa fara prea multi pesti, doar pentru plante.

Cu intrebarile... o sa purced pe masura ce le am. Momentan observ, notez, trag concluzii si actionez in consecinta.
Nu ma supar, oricine are dreptul la o parere si chiar sub diferite forme ajuta intr-o anume masura.

Legat de substrat, am vazut acvarii plantate atat cu substrat inchis cat si deschis.
Tinand cont ca nu am gasit pana acum referiri legat de alegerea tipului de substrat in functie de tipul acvariului, substratul de "tip natural" parea destul de ok la momentul respectiv. Lasand la o parte impactul vizual, plantelor vad ca le-a mers bine si cu substratul asta. Oricum, e un lucru de tinut cont pe viitor.

Legat de plante, o sa merg pe varianta easy. Intai vreau sa vad in ce ritm se dezvolta cele pe care le am si apoi le voi mai muta in alt aranjament. Inca nu e definitiv aranjamentul.

Buturuga vreau sa o acopar cu plante si sa mascheze filtrul intr-un aranjament ulterior.

Iar pozele le-am postat pentru a primi cate un sfat si pentru a urmari evolutia anumitor plante, nu doar de dragul de a afisa ceva.
Coralis Tricodava mi se pare o sursa de incredere mai mare dintre toate pet-shop-urile din Bucuresti vizitate (Coralis Tricodava, Coralis Piata Moghioros, Coralis Piata Gorjului, Hornbach, Maxi-Pet Militari, Petshop AFI, Petshop Baneasa Center).

La Reef n-am ajuns inca.
Atasez o poza care pare sa se vada mai bine.

Update 06.01.2013.

Acvariul Juwel 63L.
Iluminare: Philips neon 15W/827 + neon 15w/6500K.
Filtrare interna: burete + siporax mini.
Incalzitor 50W.
Flora: Ce se vede.
Fauna: 1 hoplo + cativa guppy.
Decor: 1 mopan.
Fundal: negru.

Atasez si o poza, desi telefonul nu reuseste sa surprinda exact culorile.
Un schimb cu un thoracatum presupun ca nu te-ar interesa, nu?
Salut!

Poti specifica, te rog, ce specie de creveti sunt?
Cumpar Balast Electromagnetic de 1x15W sau 2x15W sau 2x14-35W.

In functie de oferte, cumpar si NEON 438mm T8 de 15W sau 24W.

Astept oferte aici sau pe PM.

Forum Index » Profile for tehrez » Messages posted by tehrez
Go to: