[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: vasilescuadr
Forum Index » Profile for vasilescuadr » Messages posted by vasilescuadr
Ctenochaetus strigosus - 1
Valencinnea puellaris - 1
Amphiprion ocellaris - 2

Ca cam asa ar trebui sa mearga un reactor de Bio-Pellets de la ATB.
ca sa finalizam subiectul, concluzia e una singura (conform citatului in engleza): daca te bate soarele direct in cap e perfect, insa daca te bate dintr-o parte mai ai putin si te sui pe dric...... o ok. o sa tin cont.
sa inteleg ca solar tuburile s-au inventat si se folosesc pentru ca lumina soarelui face rau la corali? povestea asta cu acvariu trebuie ferit de soare poate e valabila probabil la acvarii all-in-one, unde nu poti tine o apa de calitate si te napadesc algele. Altfel o tampenie. Sunt foarte multe acvarii senzationale (doua cunosc eu in bucuresti) in care bate sorele ca la festival.
mai era o poza
gata, am umplut bazinul cu apa..........
multumesc pt link-uri. Despre pompa nu stiu ce sa zic. Nici eu nu sunt fan AM, insa la pompe nu am avut probleme si nici nu am auzit de probleme. aCum o vrea Barbosu!
salutare,
pt Reefer: am plasat overflow-ul in lateral dintr-un singur motiv, si anume ca am preferat sa castig 15 cm la profunzimea acvariului (75 cm este tot spatiul pe care il am) decat sa-l ocup cu un overflow.
pt Gabriel: overflow-ul este gen BeanAnimal, dar fara scurgere de urgenta. Sunt 2 scurgeri de 32mm, una full sifon si a doua pentry restul. pe scurgerea full sifon am pus un robinet astfel incat sa pot regla cum doresc debitul. Nu stiu daca o sa functioneze asa cum vreau....dar o sa va tin la curent. cred ca 2 tevi de 32 ar trebuii sa faca fata oricarei situatii......(ma rog, cel purtin sper).
In legatura cu pompa, ai dreptate, este un Aqua medic EcoRunner 3700, chiar nu stiu cum ti-ai dat seama
alte poze....
salutare,
tocmai am terminat de lipit tevaraia si fitingaraia.....................in sump tevile de scurgere nu sunt teminate pt ca astept un "ciorap" de filtrare, ma rog mai sunt de lipit 2 coturi si 2 tevi.
Cei de la DeJong asa spun ca trimit pereche. O sa vedem ce-mi trimit, dar nu astia nu prea dau gres
Da asa e! am avut un Pomacant. Sa-i fie taran usoara, n-a murit la mine.... .
Acanthurus……………nu m-am hotarat inca (eu sunt fan nigricans fratele de cutit al lui japonicus)
Zebrasoma flavescens
Ctenochaetus truncatus
Centropyge loricula
Pterosynchiropus splendidus
Scarus quoyi
Ampriphion clarki - pereche
Ostracion cubicus
Valenciennea puellaris - pereche

la corali eu sunt fan LPS. Prin urmare cat mai multi!
PS! sa nu va speriati. Acvariul este intr-un magazin de tehnica medicala. asa ca daca ma vedeti o carja, un baston, sau ceva de genul, face parte din decor.
salutare,
revin dupa o "scurta" perioada de timp cu un nou proiect. Asa cum este si titlul topicului, este vorba despre un acvariu de 70*70*60 (296l) cu overflow lateral[img] + un sump de 60*60*45. Sper sa nu fi gresit incadrarea topicului. Bazinul si sumpul au fost lipite duminica seara, deci f multe poze momentan nu am. Ca sistem de filtrare voi folosi un skimmer(cred ca ATI) si 3 reactoare (biopellets, carbune si antiphos). Pentru lampa m-am oprit la Maxspect R420R LED Lighting System 16000K / 160 Watt. Sper sa fie suficient pentru ca soarele bate in acvariu cel putin 8 ore pe zi. We shall see...........cum ne vom descurca. Chillerul va fi pozitionat in beci, (vara nu cred ca sunt mai mult de 25-27C,)
Programul este cam asa: Sper sa-i dau drumul numai cu apa, nisip viu, bacterii, decor pana de Craciun. Lampa ajunge in trei saptamani, deci probabil pe la jumatatea lui ianuarie. Skimmerul probabil ca va fi cadouu de Craciun si cam atat.

topicul este reef 200l
arata intr-un fel.....................
acum in acvariu ama asa:
Pomacantus imperator juvenil 1
Ctenochaetus Strigosus 1
Gramma loreto 1
Amphiprion Clarkii 2
Valenciennea puellaris 1
Cromis Viridis 1
Cryptocentrus Cinctus 1
Da asa este, este un Pomacanthus Imperator juvelil. probabil ca in 6-9 luni va trebuii sa-l dau. (bine ca s-a deschis expozitia din Herastrau). In a doua poza este intradevar o goniopora rosie. Am luat-o mai mult moarta de la un prieten care a tinut-o vreo 2 ani. Intr-o zi a inceput sai nu-i mai placa acvariul in care se afla si era pe duca. La mine e de 3 luni si e din ce in ce mai bine. O hranesc cu odata pe saptamana cu NanoReef CoralFood de la Ocean Nutrition. (e o pulbere foarte fina pe care o bag intr-o seringa, amestec bine cu apa si cu pompa de recirculare oprita o las 30-40 min).
Last but not least, multumiri pentru aprecieri.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image