| Message |
|
|
|
Salut,
Am si eu nevoie de putin ajutor!
A mai utilizat cineva acest senzor capacitiv pentru ATO?
Aparent functioneaza bine, dar nu stiu cum se comporta in timp!
Multumesc!
|
 |
|
|
|
Salutare,
Am reusit sa termin noua lampa:
- 6 placute cu 16 cree fiecare, 4 canale: royal, blue,red+violet+uv, white; oglinzi si lentile de 60 grade.
- pwm: ldd1000 + ldd600
- fan + control temepratura cu DS18B20
- controller: esp32 dev board + oled
- software: aquacontrol32 cu modificarile de rigoare.
Totul montat de un radiator de 1m.
Este in probe acum, a iesit cam asa:
|
 |
|
|
|
Nu am mai mesterit mare lucru, doar schimbat pietrisul cu nisip viu si o improvizatie la lampa veche.
Si ceva pesti...
|
 |
|
|
|
Multumesc pentru aprecieri!
Da, am vrut sa merg pe 3 tevi dar am gresit comanda la gauri si am pus teava de 25. Cum o singura teava in full sifon nu trecea de 3500 l/min am renuntat la o cale de tur si am transformat-o in full sifon.
Inca nu am terminat partea de design, tevile din spate or sa fie mascate de un ecran difuz, nu stiu cum o sa atare cu o lumina slaba albastra, o sa vad.
Mai am si pe la nisip de lucru dar astept mai intai sa dau drumul la circulatia in sump.
|
 |
|
|
|
Cam asa a iesit momentan.
|
 |
|
|
|
Am montat si senzorul ATO.
Are un controller(attiny85) pentru a comanda motorul si a avertiza sonor daca senzorul nu se deschide intr-un anumit timp (protectie mers in gol pompa ATO).
Intre timp am mutat piatra in noul acvariu, revin cu poze.
|
 |
|
|
|
Si printre spritzuri am preparat pompa de ATO.
|
 |
|
|
|
Da, cred ca le mai mut de colo colo cand pozitionez sursele de alimentare, probabil o sa fac un suport pe spate, in caz ca scap ceva sa nu ajunga in sump!
Si in primul rand,
La multi ani!
|
 |
|
|
|
Gata!
|
 |
|
|
|
Da, plus ca am mai pus si o tavita de aluminiu, curent la tava!
|
 |
|
|
|
Am mai bricolat la instalatie, acum este in probe de flow.
Mai am de lucru la suportii mediilor filtrante si usa laterala.
Am mers doar pe un furtun de 25 pentru tur si am reutilizat flansa ramasa pentru inca o teava full sifon!
|
 |
|
|
El este! Multumesc frumos!
|
 |
|
|
MSI wrote:Eu am folosit si folosesc furtun din cel verde, fara nervuri, cel tocmai schimbat de pe 16 pe 20, dupa un an era la fel de elastic.
Furtun de la Hornbach de la acvaristica. De genul celor pentru canistre.
OK, o sa verific daca gasesc si de 25, multam fain!
|
 |
|
|
MSI wrote:
gmanea wrote:
Aici as avea nevoie de putin ajutor: teava sau furtun pvc flexibil(cel utilizat la iaz) pentru tur?
Mai multe coturi si/sau portiuni orizontale duc la scadere de presiune.
Eu personal am furtun pana la retur, am avut o instalatie facuta de mine, pleca din sump pe furtun 50cm si apoi se continua cu teava - acum sunt mai multumit.
(tur/retur, vorbim de acelasi lucru, instalatia care aduce apa inapoi in display, impinsa de pompa - cand zic retur ma refer la ultima portiune, din plastic)
Asa este, este si motivul pentru care imi surade mai mut ideea furtunelor, insa ma tem ca imbatranesc in timp, am vazut ca sunt destul de subtiri intre nervuri.
Plus ca o zona cu furtun cred ca este obligatorie sa reduca din vibratiile pompei. Nu am mai avut pompa DC pentru retur, doar AC, si facea zgomot mare daca era cuplata direct pe teava de PVC.
Cam cat timp ai avut furtunul in functiune? Rezista bine la apa sarata?
|
 |
|
|
MSI wrote:Lucrare serioasa. De urmarit.
Daca cu metoda actuala au fost probleme (desi cauze pot fi nenumarate), schimba, poate skimmer + refugiu cu macro sau DSB vs scrubber + rowaphos merg mai bine? Sau alte combinatii/variante.
Mult succes,
Multumesc!
Piatra si pestii din bazinul vechi sunt momentan in alt acvariu, fara substrat, doar cu pompe de curenti si schimb de apa.
De dino am scapat, cred ca nu le-a placut ceva...
|
 |
|
|
|
Dupa ceva amenajari interioare am revenit!
Ceva bricolaje la stand si am ajuns la tevile de tur-retur.
Teava utilizata va fi pvc-u de 25mm.
Pompa de retur este DCS-6000, de la care or sa plece doua tevi/furtune spre display(traverseaza cutia overflow prin flansele laterale).
Aici as avea nevoie de putin ajutor: teava sau furtun pvc flexibil(cel utilizat la iaz) pentru tur?
Multumesc!
|
 |
|
|
Doar pentru controlul lampii vezi si proiectul cu ESP32:
https://github.com/CelliesProjects/aquacontrol32
Este pe 5 canale dar se modifica usor.
Eu l-am pus fara display si senzori.
Merge bine, ai WIFI/WEB, control PWM/16 bit, sincronizare ceas via NTP.
|
 |
|
|
|
Multumesc, se poate inchide.
|
 |
|
|
|
Grund, vopsea si picioare 3d.
Sa pun direct pal melaminat de 18 sau intai osb si apoi pal?
|
 |
|
|
|
Donez doi pleco (cam 30 cm, unul negru si unul maro cu puncte) si doi cory.
De luni pana miercuri Bucuresti zona Pipera intre 10:30 si 16:30 (cand sunt la munca), de joi pana duminica Targoviste (acasa).
Contact PM.
|
 |
|
|