[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cucu-bau
Forum Index » Profile for cucu-bau » Messages posted by cucu-bau
sunt si eu interesat de un astfel de filtru. tie ti-a ajuns deja?...daca da...care sunt primele impresii?
Mircea
mi-au ajuns mai multe piese, printre care si controllerul de ph de la jbl. stiti unde pot gasi o sonda de temepratura la acest controller? (parca are mufa ps2) ...nu de alta, dar din pacate mi-a venit fara aceasta piesa.
de asemenea, ma intereseaza un controller de temperatura, care sa lucreze / comande atat un termostat clasic cat si incalzire in substrat. mie mi-a ajuns instalatia de 75W (transformatior + cablu de incalzire) dar nu am "duomat"-ul...sau cum se numebste el.
Mircea
intr-un final incep sa imi soseasca echipamentele. sper ca pe zilele urmayoare sa pun poze cu ceea ce am...si astept opinii legat de ceea ce mai trebuie.
Mircea
Ca element de noutate: am reusit sa achizitionezz un sistem de incalzire substrat dennerle de 75 5 w
salut.
se folosesc si la acvarii de apa dulce? la un acvariu de 375 l...cum e capacitatea de pompare...mare/ mica?
Mircea
multumesc din nou de sfaturi. am inceput sa caut un filtru eheim 2080....sa vad ce ocazii bune gasesc.
Mircea
multumesc de sfaturi.acum ma pun sa studiez mai in detaliu filtrele externe eheim. desi un fx5 de la fluval parca ar da mai bine
Mircea
p.s.> la acvariile de apa dulce, se recomanda / se uziteaza folosirea de pompe pt. valuri "wave maker pump"? sau daca nu ajuta, macar sa nu strice?....ce capacitate per ora ar trebui sa aiba una?
deci pana in acest moment am achizitionat:
- ph controller jbl
- regulator presiune co2 jbl
- sonda ph
urmeaza sa mai achizitionez cablku incalzire substrat si transformator
mi-ar mai trebui:
- controller pt incalzire substrat si sonda normala
- 1-2 filtre externe
- lampa uv
- bineinteles, sistem iluminare si acvariul....care nu stiu exact cand imi ajung
ce sa mai adaug?
am pe cineva care are PO BOX in Londra.....le cumpar / platesc prin el, el le primeste la cutia postala din londra si cand are mai multe pachete, le aduce in tara.
voiam sa te intreb daca e ok combinatia de neoane care o au cu lampa asta...6 neoane tropical, toate identice....
Mircea
si se pare ca am reusit sa imi achizitionez un ph controller de la jbl...la incredibila suma de 19 lire......acum astept cu nerabdare sa ajunga...cam in 3 saptamani.
am mai gasit asa ceva...si e cu tot cu lampi....ce parere aveti ?... http://www.iquaticsonline.co.uk/aqualumi-t5-lighting-pendant/6-x-t5-aquarium-lighting-unit/5ft-6-t5-aqualumi-aquarium-lighting-pendant.html
Mircea

p.s.> azi am vorbit cu pet-shop-ul...sa vad cand pot sa imi aduca acvariuldin Ungaria, urmeaza sa ma sune
multumesc de sfaturi.
si acum ... "sa inceapa vanatoarea pe ebay"
ma inarmez cu multa rabdare si ma pun noaptea, ca numai atunci am timp, sa caut pe site-uri cele necesare.
Mircea
buna ziua
multumesc pentru raspunsurile / ideile oferite:

@stefanp: cu siguranta la un moment dat ma gandesc sa pun regulator automat de ph
stii cumva vreun substrat mai bun / mai estetic?

@dragos: referitor la lumina, ma mai gandesc si la ideea de 4 neoane T5 de 1450 mm, 80 w daca nu ma insel si ar rezulta un maxim de 320 w (cam cat 6 neoane t5 de 54w) dar foarte greu le gasesti in magazinele specializate, am gasit doar de 1500 mm care , cu socluri si spatiul de toleranta, imi depasesc lungimea fizica a acvariului
la partea de filtrare, intrebarea mea e urmatoarea: dumneavoastra si domnul stefan imi recomandati 2 filtre de aprox 900 l / h fiecare.....asta ar veni cumulat vreo 1800 l / h , daca scadem pierderile de debit datorita rezistentei liniare a diverselor conducte / medii de stocare poate ajunge la un 1200 l / h. nu e prea mult? citeam undeva ca ar fi recomandabil ca filtrarea sa se faca cu un coeficient de 2 * volumul apei din acvariu, pentru a nu disturba cresterea / deyvoltarea normala a bacteriilor din aceste medii de filtrare. am gasit un filtru extern tetra 1200, cum sunt?...aveti experienta cu ele?
referitor la automatul probramabil, ma gandeam sa folosesc evolutia on/off a circuitelor doar functie de timp, fara a lua in considerare vreun semnal de intrare. ideea e ca nu vreau 4-5 prize programabile care sa imi comande 3 circuite de lumina si mai cine stie ce vreau sa mai pun, as dori un singur echipament care sa faca acest lucru. repet inca odata, cupl?rile/decupl?rile sa se faca strict functie de ora. apropo...am gasit asa ceva http://www.conectica.ro/display/6-31-17808-UPS_Surge_Protector_Prize__Acumulatori/Prelungitor_protectie_management_Gembird_SIS_PM_841.html acum vreau sa aflu daca trebuie tot timpul legat la un calculator pt. managementul prizelor, sau odata incarcat programul il ruleaza tot timpul
v-am citit din cap in coada "deep space nine"...ce sa zic, e incredibil acvariul dar mai ales, pentru mine ca inginer, partea de hardware si software care deserveste acest acvariu. citeam ca a-ti ajuns la aprox 10.000 euro, eu inca nu am puterea financiara sa imi permit asa ceva....sper ca, cu putina ingeniozitate si noroc sa ob?in ceva similar, chiar daca e la un nivel infim fata de performantele sistemului dumneavoastra (apropo...nu mai faceti live streaming cu acvariul? ca nu stiu de ce nu pot sa vizualizez)
referitor la osmoza, intradevar nu stii ce gasesti la robinet. eu saptamanal fac o excursie de 60 km dus+intors pana la un izvor de unde aduc cate 150 litrii, pentru baut in casa. am facut analia de laborator la apa de izvor, precum si la cea de la retea. cei de la laborator mi-au spus ca nu cumva sa beau din apa de la retea (nu stiau ei care de unde provine)

cu respect, Mircea
buna seara la toata lumea.

ma numesc Mircea si de cateva luni incoace ma tot bate gandul sa trec de la acvariul meu de 60 litrii tetra la unul considerabil mai mare (intr-un final am aprobarea consiliului director...A.K.A.:SOTIA). As dori ca acesta sa fie plantat...plantele pe primul plan iar pestii / crevetii sa fie optionali, pe plan secund. iar la plante, in principal as dori plante gazon.

norocul meu e ca am gasit o societate comerciala in Satu Mare, un Pet Shop, care imi aduce din Ungaria diverse echipamente la un pret pe care eu il consider foarte acceptabil.
spre exemplul, un acvariu de 150*50*50 din sticla de 10 mm, nou, mi-l aduce la echivalentul in lei a 37.000 forinti (aprox 550 lei)...aici e acvariul: http://www.aquadepo.hu/product_info.php/375-literes-akvarium-150x50x50-cm10-p-344 (pentru moderatori....nu e publicitate, doar am dat link-ul pt. a se putea verifica cele spuse de mine)

ma gandesc ca daca tot il fac acvariul de la zero atunci sa il fac cum trebuie, deci am urmatoarele intrebari:

- INCALZIREA
la acvariul cu dimensiunile de mai sus, de cati watti trebuie sa fie sistemul de incalzire a substratului, de 50w sau de 75 w (astfel de sisteme se pot aduce relativ ieftin de pe www.ebay.de, mai putin partea de control...daca e vorba de dupla t-thermik). daca pun sistem de incalzire a substratului, trebuie sa diminuez sistemul de incalzire plasic?....sau tot pe ideea de 1watt/litru se merge?

- ILUMINATUL
ma gandesc sa pun 4 tuburi t5 de 1200 mm, ar insemna 4*54w= 216 w lumina. e suficient oare? (dupa www.theaquatools ei zic ca ar fi ok).
aici va rog sa imi recomandati dumneavoastra tuburi,si eventual un magazin mai ieftin.
mentionez ca, capacul va fi home made si as vrea sa fac doua circuite separate de cate 2 tuburi, pentru a avea un oarecare control asupra intensitatii luminoase pe parcursul unei zile (cred ca doua prize programabile pot rezolva aceasta problema). cred ca as putea pune si un al treilea circuit programabil care sa cupleze niste leduri albastre, sa fac un fel de night lighting.
sau mai e varianta cu lampa agatata deasupra acvariului..care solutie o recomandati?

- SISTEM CO2.
aici e problema mai interesanta. pana in acest moment ma descurc foarte bine cu eterna"boma cu drojdie si zahar", la acvariul meu de 60 litrii e ok. ma gandesc sa imi achizitionez un sistem automat de masura / control a ph-ului apei, sens in care sper ca tot www.ebay.de sa ma ajute. pana in acest moment mi-am facut rost de o butelie de 2 litrii de O2 pe care am convertit-o la CO2 (schimbat robinetul, refacut verificarea, valabila pana in 2016)

- SUBSTRATUL: ce imi recomandati? eu acum folosesc aqua basis plus si manado de la jbl, chiar imi place cum culoarea maronie a pietrisului schimba aspectul estetic al acvariului, plus ca plantele mele se simt bine pana in acest moment (va rog nu ma puneti sa va dau denumirile in latina....nu le stiu,plus ca niciodata in scoala generala nu am avut inclinatie spre a invata aceasta limba)

- FILTRAREA .
cum e mai bine...doua filtre externe mai mici sau unul singur de capacitate mai mare? inteleg si ideea redundantei, in caz ca se strica unul sau trebuie sa intervii la el atunci celalat face fata partial la filtrare, insa e si un aspect financiar la mijloc. ce filtre recomadati? pe partea de filtru UV,la acest volum de apa, cat de mare ar trebui sa fie filtrul?

- FERTILIZAREA
aici zic ca e prea devreme de discutat, dar in principiu, ce gama de fertilizanti recomandati?....EASY LIFE, SERA,TETRA,JBL, DENNERLE, DUPLA?

o intrebare mai tehnica: a lucrat cineva cu automate programabile MOELLER? mai interesez daca as putea programa cuplarea / decuplarea diverselor circuite cu un astfel de automat programabil http://www.okazii.ro/echipamente-industriale/automat-programabil-moeller-a112357018

alta intrebare.... la acvariile de apa dulce, e obligatoriul sistemul de osmoza inversa?....ce rol are acesta, pe scurt in 3 cuvinte?

va multumesc pentru timpul acordat citirii acestui topic si pentru sfaturile pe care le voi primi.
sper ca nu am spus tare multe prostii, caracteristice incepatorilor ca mine.
Mircea

cat de mari cresc in captivitate racii din specia aceasta?
Mircea
Ai pm. Te rog daca poti sa ma contactezi.
saptamana viitoare vorfi niste amici de-ai mei la Bucuresti. esti dispus sa te intalnesti cu ei pentru a le da pachetul de rcs si ei sa iti dea banii?
Mircea

p.s.: plante de acvariu...nu ai
salut
am azi drum prin Baia Mare. ne putem vedea 5 minute pentru "cuba"-ul acela?. mi-ar fi defolos un numar de telefon de-al tau....sau----da-mi apel/sms la 0729399846 si te sun eu inapoi in caz ca nu sunt la calculator.
Multumesc frumos, Mircea
salut
trimiti prin posta rapida in Satu Mare?
Mircea
am dat din intamplare peste acest forum si mai ales peste topicul lui POMI cu acvariul acesta.
sunt 23 de pagini in acest topic si le-am citit pe toate (eh...afara ninge...zapada am curatat-o...ce altceva sa mai fac). problema e urmatoarea.
dupa lungi discutii cu "comitetul executiv"...a se citi sotia....mi-a dat voie sa inglobez un acvariu in unul din peretii viitoarei noastre case (cu putin noroc incep lucrarile anul acesta)...dar dupa citirea acestui topic...nu mai am rabdare....mai ales ca acum trebuie sa ii spun ca din acvariu de 300 l cat am stabilit initial...va ajunge la final unul de 7-800 litrii
ma uit la acvariul meu de 60 l care este mult sub nivelul de banal (raportat la acvariul lui POMI) si ma si gandesc sa ma duc maine sa imi dau comanda la cadrul de fier...problema ca nu gasesc sticla asa groasa in Satu Mare (unde locuiesc) si mai ales cine sa ma ajute la montatul acestuia.
apel: este vreun membru alforumului din satu mare, care a mai facut asa ceva si care ma poate ajuta?
inca o data...FELICITARI pentru acest acvariu
Mircea

Forum Index » Profile for cucu-bau » Messages posted by cucu-bau
Go to: