[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mihai.c
Forum Index » Profile for mihai.c » Messages posted by mihai.c
dupa aproximativ 2 zile si fara aerare apa a devenit si mai maronie si ph-ul a scazut in jur de 7.
In urma discutiilor de pe forum si pentru a prezenta efectele conurilor de arin(in cazul lipsei de teste pentru acvarii), am facut urmatorul experiment, care a constat in adaugarea intr-o galeata cu 5 litri apa (de izvor) a 5 conuri de arin, uscate si culese toamna trecuta. Ph apei a fost 8 si a fost testat cu test aquili(vezi poza 1), iar kh tot 8, masurat cu test jbl. Am adaugat intr-o prima faza 5 conuri de arin, iar cat timp am fost plecat de acasa, aproximativ 10 ore, apa a devenit maronie(vezi poza 2). Pentru a imita mai bine conditiile din acvariu(valurire usoara) am instalat o pompa de aer. Ph apei nu s-a modificat, a ramas aproximativ aceiasi culoare ca si la inceput. Am adaugat inca 5 conuri de arin si dupa alte 10-12 ore am masurat ph si a rezultat faptul ca a scazut cu 0.5 grade, adica a ajuns la 7.5(vezi poza 3)
Am intrerupt aerarea si dupa alte ore am masurat ph, rezultatul fiind un colorit intre 7.5 si 7 iar kh-ul a scazut cu un grad.
Am sa atasez poze pentru a intari cea ce am scris. Daca sunt alti colegi cu astfel de experiente la activ, ii rog sa comenteze testul meu.
Concluzii:
-conurile de arin coloreaza foarte bine apa
-in functie de cantitatea conurilor se modifica si caracteristicile apei
-este indicata masurarea caracteristicilor apei inainte de adaugarea conurilor pentru a evita scaderea prea mare de ph
-am utilizat cateva luni aceste conuri si am observant ca nu se descompun asa repede ca si frunzele de stejar, dar nici tanin nu mai elimina ca si in prima perioada.

p.s. imi cer scuze pentru calitatea pozelor
incearca conuri de arin, am pus odata 3 intr-o galeata de 10 litri si am fost socat! s-a colorat foarte repede si bine de tot.
ma intereseaza o garnitura noua(o-ring) de filtru extern tetratec ex 1200 si
o pompa la aproximativ 1200 l/h
astept oferte in pm! multumesc.
cumpar pompa de apa sau powerhead silentios de aproximativ 1200l/h

astept oferte in pm.
poti sa cumperi bacterii de la magazinele de profil, cred ca doar asa poti grabi ciclarea.
am gasit, la un magazin, la 50 de grame cu 1,15 lei. nu e foarte scump.
produsa de china si ambalata de o firma din cluj fathima

ps. eu in schimb in privinta bombei am probleme cu robinetul, datorita presiunii sare furtunul de pe el!

revin cu o poza a unuia dintre acvarii, in curand sper sa prezint si noul setup in bazinul de 250L.
sunt mihai, am in prezent 3 acvarii, unul de 50 de litri cu creveti rcs, unul plantat de 60 de litri si un acvariu de 250L, care momentan asteapta schimbari de peisaj.
sunt acvarist din 2008 si cel mai mult imi plac ciclidele sud americane si plantele asiatice.
am folosit mai multe tipuri de teste: jbl, tetra, sera si aquili. cel mai multumit am fost de sera.
se poate inchide!
schimb reactor pasiv jbl proflora cu extensie pentru un powerhead de 1000-1200l/h

Forum Index » Profile for mihai.c » Messages posted by mihai.c
Go to: