[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
test - conuri arin  XML
Forum Index » Apa
Author Message
mihai.c
Junior member
[Avatar]

IP:

In urma discutiilor de pe forum si pentru a prezenta efectele conurilor de arin(in cazul lipsei de teste pentru acvarii), am facut urmatorul experiment, care a constat in adaugarea intr-o galeata cu 5 litri apa (de izvor) a 5 conuri de arin, uscate si culese toamna trecuta. Ph apei a fost 8 si a fost testat cu test aquili(vezi poza 1), iar kh tot 8, masurat cu test jbl. Am adaugat intr-o prima faza 5 conuri de arin, iar cat timp am fost plecat de acasa, aproximativ 10 ore, apa a devenit maronie(vezi poza 2). Pentru a imita mai bine conditiile din acvariu(valurire usoara) am instalat o pompa de aer. Ph apei nu s-a modificat, a ramas aproximativ aceiasi culoare ca si la inceput. Am adaugat inca 5 conuri de arin si dupa alte 10-12 ore am masurat ph si a rezultat faptul ca a scazut cu 0.5 grade, adica a ajuns la 7.5(vezi poza 3)
Am intrerupt aerarea si dupa alte ore am masurat ph, rezultatul fiind un colorit intre 7.5 si 7 iar kh-ul a scazut cu un grad.
Am sa atasez poze pentru a intari cea ce am scris. Daca sunt alti colegi cu astfel de experiente la activ, ii rog sa comenteze testul meu.
Concluzii:
-conurile de arin coloreaza foarte bine apa
-in functie de cantitatea conurilor se modifica si caracteristicile apei
-este indicata masurarea caracteristicilor apei inainte de adaugarea conurilor pentru a evita scaderea prea mare de ph
-am utilizat cateva luni aceste conuri si am observant ca nu se descompun asa repede ca si frunzele de stejar, dar nici tanin nu mai elimina ca si in prima perioada.

p.s. imi cer scuze pentru calitatea pozelor
[Thumb - 2.jpg]

[Thumb - 3.jpg]

[Thumb - 4.jpg]

This message was edited 6 times. Last update was at 15/05/2013 23:05:36

Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

Iti multumesc Mihai ca ai facut acest experiment si ne-ai aratat si noua rezultatele.
Ar putea fi o abordare foarte utila pentru viitor.

Festina lente !
mihai.c
Junior member
[Avatar]

IP:

dupa aproximativ 2 zile si fara aerare apa a devenit si mai maronie si ph-ul a scazut in jur de 7.
[Thumb - IMG-20130516-00752.jpg]

[Thumb - IMG-20130516-00754.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 16/05/2013 07:56:08

Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru actualizare Mihai.
Chiar ma intrebam cate conuri mi-ar trebui ca sa scad valoare pH-ului cu o unitate la un acvariu de cca 180 litri si imi dadea un numar cam mare de conuri.

Festina lente !
mihai.c
Junior member
[Avatar]

IP:

da, intr-adevar iti trebuie multe conuri! la ultimele teste, ph a mai scazut dar putin!

Forum Index » Apa
Go to: