Sunt Cosmin si am vreo 10 ani de când tot tin pesti în acvariu. Nu am schimbat prea multi, caci m-am bucurat multi ani la rând de aceiasi. Acum am acesti scalari aurii de vreo 4-5 ani - nu mai stiu exact - ar fi trebuit sa tin un jurnal. Achizitie noua 4 ancistrusi mici din care mai vad doar doi. Ori sunt camuflati, ori au dat coltul - probleme de acomodare.
3 melci Pomaceea -donatie de pe forum (10x again).
Plantele care se vad, asteptand o rearanjare.
Substratul mare si plin de alge care asteapta inlocuirea in totalitate.
Fara fertilizare, plantele se cam ingalbenesc/maronesc, in special Valisneria.
Ce sa zic, mai sunt multe de imbunatatit... Multumesc pentru cunostintele din atatea pagini interesante, aici pe forum.
Nu am alt filtru, doar buretele cu pompa de aer care se vede. Plantele merg foarte bine, au cam un an si jumatate.
Nu las filtrarea permanent, din observatii nici nu e nevoie. Cam doua ore pe zi, apa e cristal. Schimbare/completare 10-15 L la 2-4 saptamani, mi se pare destul de stabil.
Dupa o vizita la petshop am descoperit ca exista niste elemente de plastic ce ajuta la distribuirea aerului pompat la mai multe filtre sau pietre de aer, dupa cum doreste fiecare. T-uri si reductoare de presiune. Crezand necesare aceste lucruri in acvariul meu de aprox. 90 litri, a iesit instalatia din filmuletul de mai jos.
Intrebarea mea este cum pot reface instalatia ca sa se vada cat mai putin din furtun? Unde recomandati sa pun T-urile, reductorul sau daca o considerati aiurea cu totul.. Pietrele sunt albastre, nu inteleg de ce le-au facut la culoarea asta contrastanta, posibil sa le schimb cu ceva mai natural. Le-am luat la impuls pentru ca imi place sa mai mesteresc