Dalles wrote:Schimbarea apei echivaleaza cu aerisirea unei camere, in timp ce sifonatul substratului echivaleaza cu aspiratul sau maturatul. E infiorator sa-ti imaginezi cum e sa traiesti luni intregi intr-o camera in care stai langa propriile-ti dejectii, fara sa poti deschide macar un geam. Daca adaugi langa tine si cativa colocatari, cu propriile lor "mirosuri" si nervi, ajungi la concluzia ca puscaria e hotel de lux.
Asa o fi, numai ca vezi eu nu am probleme, si nu schimb apa.
Ma mir de ce nu au scris aia la instructiunile de folosire ale acvariului sa schimb apa. Acolo scrie doar la ce interval sa schimb filtrele si ca daca e necesar sa completez cu apa...
Iar ma mir de ce la instructiunile aspiratorului scrie clar: "Cu aspiratorul sera puteti curata deseurile din acvariu fara sa schimbati apa"
Dalles, sunt camere si camere. De exemplu in New York in cladirile alea inalte nu se deschid geamurile niciodata si n-am auzit sa cada pe spate de mirosuri si toxine. Asa si cu acvariile astea facute de profesionisti, poate stiu ei ce stiu. Nu ma indoiesc ca la un acvariu facut artizanal si in care filtrul a fost ales de proprietar e posibil sa nu se stabileasca un echilibru.
Cat prieste apa de la robinet, am fost la o statie de tratare si cum crezi ca se trateaza apa? Intre altele arunca var in apa. Poti sa tii si 1 an apa aia ca varul nu se evapora. Fa un experiment si lasa intr-un pahar apa pana se evapora toata si vezi ce ramane pe fund (calcar)...
Din curiozitate o sa fac si alte teste sa vad cum se prezinta...