[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: solomonking
Forum Index » Profile for solomonking » Messages posted by solomonking
Message
Salut,

Bine ai venit!

- de cand ai pornit acvariul?
- daca e pornit recent...perioada de iluminat este mare (de preferat sa fie intreaga nu cu pauza);
- o poza de ansamblu ar fi de ajutor!
- easystart & easycarbo sunt tratamente, profito este fertilizare...;
- poti f bine sa dezvolti acvariul si fara co2 (categoria lowtech...): microsorum, anubias (nana, petite, normal), cryptocorine.
narcis wrote:Depinde ce raspuns vrei sa auzi??. Daca era matematica, era simplu, vedeam unde s a gresit. Aici sunt multe variabile, posibil substratul, lumina, adaptarea plantei daca a fost crescuta emers sau nu, temperatura apei, duritate s.a.m.d.
O zi frumoasa!
P. S. Vad ca bazinul are deja vietati, bazinul tau va avea nevoie de schimburi dese de apa o perioada mai lunga, personal nu cred ca otto vor supravietui, posibil nici crevetii. Nu mai baga alti pesti pana nu termini cu ciclarea apei, parerea mea.


Sunt de acord!!

narcis wrote:Salut. Ce fel de substrat ai? Acvariul se planteaza de la inceput, plantele nu prea au treaba cu ciclul azotului. Ai diatome la greu, mai apar in perioada asta. Nu baga vietati, nu mai fertiliza deloc. Foloseste doar El easycarbo, parca asta am inteles ca ai. Pune plante cu crestere rapida, pana se echilibreaza acvariul, apoi le poti scoate sa faci loc gazonului. Probabil si substratul are oarece recomandari, cred eu, schimburi de apa la o anumita perioada deoarece elibereaza ceva in apa. Cat despre lumina, nu conteaza doar cantitatea, ci calitatea în special. Nu orice tub de iluminat e ok pentru plante, incearca sa vezi ce scrie pe ele. Ce temperatura de culoare au, cati lumeni, ce alte detalii mai specifica producatorul.


Iar plantele i se topesc pentru ca...?
Symona86 wrote:Buna,
Acvariul este la ciclat de fix 2 saptamani.
Am filtru extern de la jbl, pompa de aer cu piatra, incalzitor intern setat la 27 grade.
Stiu ca necesita anumita experienta în cazul plantelor, tocmai de aceea am ales niste plante easy (lilaeopsis) si mediu (marsilia crenata) ptr efectul de gazon. Un alt motiv ptr care am ales aceste plante este ?i din cauza ca nu am posibilitate de Co2 decat la sticla turnat in acvariu cu paharelul gradat de la easy life.


pai faza e f simpla!! plantele se topesc din urmatorul motiv: ciclul azotului nu este terminat si ca atare ele mor (datorita valorilor mari de amoniac). In contextul asta o sa tot arunci coroanele daneze pe geam pana se stabilizeaza!!

Pana la proxima ocazie...CITESTE...din sectiunea ARTICOLE despre ciclul azotului, startarea unui acvariu, etc!!
Salut,

Deci:

- ca sa ai gazon...exista niste conditii minime de respectat (in afara parametrilor adecvati ai apei) si anume lumina si co2 (din butelie) si fertilizanti (in substrat sau in masa apei). Asta in situatia ideala. Ca sa ai gazon intr-un acvariu low tech ca al tau, cu tot respectul trebuie sa acumulezi experienta si sa cunosti bine sistemul pe care lucrezi.
- acvaristica presupune (din pacate) investiiti...de orice natura vrei tu sa alegi...timp, resurse etc
- la fertilizati in principiu e bine sa respecti ce indica producatorul
- nu ai spus nimic de cand ai pornit acvariul, ce filtrare ai? (am vazut prezentarea de mai sus dar nu are datele relevante!)
- "as vrea un acvariu frumos in care sa nu mai investesc mai.multi bani decat am investit deja??" zici tu...iar raspunsul cel mai la indemana e aici (http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24220.page)

Sergiu2019 wrote:Salutare. Am primit de la un prieten niste melcisori pomaceea, doar ca printre ei a fost si unul maroniu care mi-a umplut acvariul de melci micii. Acuma am ramas doar cu plantele de suprafata, cu nuferii ( pistia cred) dar si aia am vazut ca se ingalbenesc si li se desprind frunzele. Oare ce sa fac?
Sa incerc sa scap de melcii maronii, am auzit ca este aproape imposibili, dar ... as putea incerca.


...pistia se ingalbeneste pt ca e posibil sa fie prea aproape de sursa de lumina sau datorita caldurii din apa...

...de melcii maronii (comunitari)...scapi cu reset sau cu Anentome helena (melci asasini)...

ugarit5 wrote:E ceva...
Lasand la o parte off topicurile,cred ca o sa aleg jbl filterstart drept starter pentru ciclare


https://www.easylife.eu/products/freshwater/water-conditioner/easystart
Pai...

- e posibil sa inregistrezi inca varfuri de amoniac...p ecale de consecinta filtrare deficitara
- lumina poate fi una din cauze (cu toate ca am citit posturile anterioare si ai cat de cat)
- daca respecti dozajul prescris de producator...fertilizantul nu are cum sa fie problema!!
- exista acvaristi care au plante rosii fara pic de co2 (in acvarii low tech)...deci CO2 nu e neaparat un "must"...
alina.ioana wrote:
solomonking wrote:Pai,

spune-ne, te rog, ce volum are acvariul tau, cam cati pesti ai in el, ce filtrare ai si care este frecventa mentenantei (plus cat de des dai de mancare)?

Tnx!




Scuze, are 54 de l, aveam 22 de pesti (5 din ei erau pui de guppy), am filtrul cu care a venit acvariul (un aquael), nu stiu mai multe despre el, doar ca partea cu buretele este capsulata si nu se pot pune alte materiale filtrante, dar il schimb o data pe luna (se gasesc rezerve de schimb). Apa o schimb la 2-3 zile, cate 10l (uneori 15). Le dau de mancare de doua ori pe zi, o data dimineata si o data la 20, cand le reaprind si lumina.


Din umilele mele cunostinte:

- cam multi pesti pt volumul de apa dat;
- filtrarea prea mica (buretele nu tb schimbat...ci doar spalat in apa pe care ai scos-o din acvariu);
- hranire excesiva


Cei trei factori cumulati determina valori mari de amoniac (dejectii, mancare ce se descompune)...si de aici decesele. Plus ca filtrul ala e doar ca sa bifezi existenta lui...nu si eficienta.

Cu riscul sa fiu "abraziv"...te rog fa-ti timp si citeste prin sectiunea Articole (oldies but goldies) tot ce tine de partea introductiva in "frumoasa lume a acvaristicii"

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24220.page





Pt 54 litri (sa zicem net) nu as tine mai mult de maxim 11 neoni.
ugarit5 wrote:Mai pun si eu o intrebare.
Cat pietris/nisip este necesar intr-un acvariu de 54l plantat (in kg)?


e simplu!

substratul ar trebui sa aiba o usoara panta dinspre spate (deci vei avea 5 cm in spate si 3 cm in fata...media 4 cm a substratului). Apoi inmultesti lungimea acvariului X latimea acvariului X 4 cm => volumul de substrat necesar
Pai,

spune-ne, te rog, ce volum are acvariul tau, cam cati pesti ai in el, ce filtrare ai si care este frecventa mentenantei (plus cat de des dai de mancare)?

Tnx!
ugarit5 wrote:?


2-4 mm dennerle style
3-5 mm akadama
1-3 mm e mai degraba "cosmetic"...

Depinde de plante...de stilul acvariului...etc...

...lasi la ciclat pana ce ciclul azotului este complet...

In principiu se pune totul mai putin plantele (vor fi afectate de nivelele de amoniac...si vei inregistra pierderi).
Catalin Vlaicu wrote:Salut. Ma charms Catalin.Sunt nou pe forum si incepator in ale acvaristiciii. Poate da ma lamureasca si pe mine cineva cum de trateaza in lemn “home-made” ? O data spune time ca intai se fierbe cateva ore cu sare neiodata, apoi fara sare, dupa care de lasa 2-3 saptamani intr-un vas cu apa, schimband din cand in cand apa, o data invers, ca intai se Pune in apa 2-3 saptamani dupa care se fierbe, etc...Deci, va rog frumos, imi puteti spune care este ordinea operatiilor?
A doua intrebare este referitor la plantat: am cumparat niste pietris SiO2 -99%, granulatie 1-3 mm, care spun ei ca este suficient pentru plantat. Mai este nevoie sa cumpar si sol pentru plantat?
Iar a treia intrebare este referitor la plante. Pentru forground, am o bucata frumoasa de lemn, subtire, ca si o coaja, as vrea sa plantez pe ea ceva muschi sau o planta care nu creste mare. Nu vreau sa plantez gazon. Pentru midground am doua cioate frumoase pe care as vrea sa plantez niste plante si, bineanteles, si pe langa ele. Iar pentru back ground as vrea ceva plante coloraturas si in grena-rosu, bineanteles si verde, unde sa se poata ascunde si puii, stiti dumneavoastra mai bine. Mentionez ca acvariul pe care vreau sa-l plantez are 240 l , si in filtru external Fluval 306. Cu inca un filtru internal Fluval 600 ar fi in regula? A, mentionez ca locuiesc in Anglia, deci plantele, etc...le voi achizitiona de aici. Astept sfaturile dumneavoastra. Va multumesc frumos.


Salut,

Bine ai venit...

Pentru inceput poti sa te documentezi aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24220.page

Fluval 306 e prea mic pt acvariul tau...poti suplimenta cu cel intern pana reusesti sa remediezi faza.
Legat de lemn "home-made" sanse sa iti bati cuie in talpa sunt mari:
- pt ca depinde de esenta lemnului (rasinoase not)
- pt ca tratezi la el de te plictisesti...etc
- probabilitatea sa gasesti ce iti place unde esti tu...e mult mai mare! (ma refer in magazinele de specialitate)
Pietrisul pe care il ai e relativ ok...dar e posibil sa inregistrezi fail cu plantele (granulatia e cam mica).

Sugestia mea...e sa te documentezi temeinic si apoi sa incepi orice proiect ti-ai propus (asa nu vei fi "obligat" sa tot schimbi din mers lucruri). Acvaristica inseamna, printre altele, documentare si rabdare...
ca plante poti pune:

- criptocorine balansea (creste inalta, mai incet fata de valisneria)
- criptocorine brown, lutea, green, wendtii
- anubias
- microsorum (widelow, narrow, etc)
Salut,

Probabilitatea ca plantele sa "mearga" in acvariu e mica. Parametrii diferiti ai apei nu o sa permita adaptarea. Plus ca ce ai tu in poze sunt plante emerse...iar tu ai nevoie de plante adaptate submerse.

Cel mai bine "arunca-ti" un ochi peste link pentru inspiratie...

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24220.page
Acvarii bune fac:

AquaticArt
Aquadec
Coralis

Sergiu2019 wrote:Salutare! Am avut o gramada de pui de melci pomaceea, iar in fircare saptamana imi mor cate 2-3. Gasesc cochilia goala si c-am transparenta.
Am facut un test 6in1, care indica ph in jur se 6.8.
Daca asta ar fi problema ce pot sa fac? Sa cumpar ceva substante? Calciu lactic, sare neiodata? Etc.
Mentionez ca am un acvariu mic de 10l plantat si cu cativa guppy.


Pai...o prima cauza ar putea fi supra aglomerarea. A doua cauza ar putea fi parametrii apei...se stie ca melcii sunt sensibili.

Referitor la un peste "sanitar" care sa te scape de plantele moarte de pe fundul apei...iti zic eu unu' super...Tu! (o zic fara nici o urma de gluma).

Legat de cei 10 litri ai acvariului...cei mai indicati locatari ar fi crevetii...
Bianca T. wrote:Poate raman la eheim. Mai astept pareri


Deci...Eheim daca iti da mana sa dai cu banu". In principiu jbl face acelasi lucru...
Bianca T. wrote:Înainte sa il cumpar m-am tot interesat si am gasit p?reri destul de ok. M-am luat dupa faptul ca e pana in 150 de litri (acvariul meu are 112L), capacitate pana la 800L/h (nu ma gandeam ca buretii is asa de mici). Initial am luat unul mai mare aquael turbo 1000 doar ca atunci cand am ajuns acasa am avut surpriza ca nu imi incapea in acvariu si mi-a si scos vreo doua plante si de aia l-am schimbat cu tetra; deci un filtru mai mare a picat din start. Acum, din pacate, nu imi permite bugetul sa iau un alt filtru intern. Nu pot spune ca imi tratez acvariul dupa principiul ,,lasa ca e ok si asa,, de aia caut sfaturi din toate partile. Ce tipuri de filtre externe ma sfatuiti sa iau? *promit ca asta e ultima intrebare si se poate inchide topicul*. Multumesc!


Nu inchide topicul ca macar te lamuresti...

Pentru acvariul tau ar fi optim:

- jbl e901
- fluval 405
- eheim 3 sau 4 model 250
- oase biomaster 250
- sun sun (aici nu stiu ce model...poate ne ajuta colegii) asta e de buget

Daca ai rabdare...gasesti si sh produsele.
 
Forum Index » Profile for solomonking » Messages posted by solomonking
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com