[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: motanul
Forum Index » Profile for motanul » Messages posted by motanul
Message
Silviu Man wrote:Daca te referi la acvariul tau de 30 de litri, musai un schimb de cel putin 25% pe saptamina, daca nu doua schimburi pe saptamina si fractionarea
corespunzatoare a fertilizarii in coloana de apa. Daca pleci in concediu mai mult de 7-10 zile, faci un schimb mai mare de apa dupa ce ai hranit
animalutele si la pui un conditioner de tipul Filter Medium, sa fii sigur ca s-au "curatat" si alte impuritati din apa. Eu, la un acvariu de 100 de litri
am procedat asa, vara trecuta, si nu am avut probleme. Poate sunt si alte solutii ...


L-am schimbat acum 2 luni. mi-am luat un dennerle scapers de 50 L.
Or sa vina parintii mei sa le dea de mancare 1 data la 2 zile. Schimbul de apa il fac 1 data pe saptamana, 10 L ( am acvariu de 50 L ).
Si cand pleci in concediu ce faci? Eu plec sambata in concediu...trebuia sa schimb apa duminica...asa ca am decis sa o schimb vineri ( la 1 saptmaana si 5 zile ) si sa o mai schimb cand ma intorc ( peste alta 1 saptamana si 5 zile )...alta varianta nu am avut...dupa ce vin din concediu o sa schimb la saptmana.
Saltare,

Am o intrebare referitaore la schimbul de apa. Stiu ca se face la 1 saptamana, maxim 2. Dar, cineva mi-a spus ca daca fac teste de apa, imi voi da singur seama cand trebuie facuta. Voi stiti ceva de lucrul asta? Ce anume trebuie testat pentru a determina cand trebuie schimbata apa ?

Multumesc
vreau sa scap de buturuga pe care o am acum in acvariu...tot face mazga alba, alge, etc. Ma gandeam sa iau ceva de genul, sa iau niste moss si sa o pun in acvariu.
Vreau sa va intreb daca asta face alge sau nu...in mod normal nu, ca e din plastic...dar nah, intreb si eu
https://www.nevertebrate.ro/Decor-Dennerle-Bonsai-Tree

Merci
A venit vremea sa imi vand acvariul.
Nanocube Dennerle 30L echipat full options )
Pachetul vine cu:
-acvariu
-pad impotriva zgarieturilor mobilei
-decor negru pe spate
-filtru intern Dennerle
-lumina de 11W Dennerle
-Sistem Co2 Dennerle Bio60 ( toate accesoriile, mai putin butelia )
-o sticluta de pastile starter pentru butelia de CO2 ( foloseste Dennerle Rezerva Bio CO2 cu gel de control )
-Capac sticla scurt
-capac sticla lung

Pretul este de 350 RON ( negociabil ). Il pot da de saptamana viitoare ( trebuie sa il amenajez pe cel nou ).
Doritorii imi pot scrie PM.
Ma gandeam ca daca trec la un acvariu un pic mai mare mediul din acvariu este mai usor de sustinut...si vroiam sa imi iau si mai multi neoni. Acum am doar 5...si vroiam sa imi iau si eu macar 8...daca nu 10 maxim...si sa am putin mai mult spatiu...pentru ca la mine totul este cam inghesuit...
Substratul nu il voi folosi. Vreau sa iau Scapers' Soil.
Eu aveam o problema cu plantele care se topeau...si am zis sa trec la un acvariu mai mare ( e mai usor de sustinut) si ma gandeam sa o iau de la capat cu cilcarea ( plantele vechi le puneam in acvariul nou ) si o luam cumva de la 0...

Problema e ca daca o iau de la 0...trebuie sa las pestii in acvariul vechi pana se cicleaza noul acvariu...si de aici o mica intrebare pentru mine...ce fac cu filtrarea la acvariul vechi ? pentru ca vreau sa folosesc vechiul filtru la noul acvariu...
Daca pun vechiul filtru ( intern ) in functiune in locul celui actual risc sa pierd pestii pe care ii am acum ?

Merci
Chiar daca acvariul este mai mare? Actualul acvariu are 30 L si imi iau unul de 50 L.
Salutare,

As vrea sa fac un upgrade de acvariu ( unul de 50 L ).
Vreau sa folosesc de la actualul acvariu urmatoarele: plantele, decorul, sistemul de filtrare si sistemul de CO2 si pestii, bineinteles.
Imi puteti spune cum pot sa fac sa transfer plantele si pestii in noul acvariu? Trebuie sa il ciclez pe cel nou si cat timp este la ciclat cum procedez cu pestii din acvariul vechi? Daca nu mai am plante in vechiul acvariu mai are rost sa tin co2 in functiune?
Ca si filtru, inca il mai am pe cel vechi si il pot folosi, dar daca il pun in acvariul vechi, nu se decicleaza?


Asptet sfaturi si propuneri.

Merci
Ok. O sa iau si un test de KH azi sa fac si acest test...oare ar outea sa fie de la nisipul pe care il folosesc? Nisip Dennerle Crystal Quartz Gravel Diamond Black ?
Deja nu mai pot cu plantele astea...acum a inceput si Helferi sa faca la fel...nu creste, doar se ofileste...
Deci eu puneam prea mult fertilizant ?
EU folosesc Masterline ca si fertilizant...

Dozaj saptamanal: 7 ml pentru 30 litri apa acvariu
SAU
Dozaj zilnic: 1 ml pentru 30 litri apa acvariu

Eu pun la schimbul de apa 7ml de fertilizant, dupa care pana schimb apa nu mai pun nimic. Este ok ?
Ok...stai un pic....ca am o nelamurire....acvariul meu are 30L. Apa pe care o schimb=5L. Eu trebuie sa pun fertilizant pentru 30L sau pentru 5L ?
La partea de Co2, fix asa fac. pornesc co2 cu 1 ora inainte sa se aprinda lumina, si opresc co2 cu 1 intainte sa se stinga lumina. lumina si co2 sunt legate la priza programabila.
Eu opresc co2 noaptea. Lumina o las 7:30 pe zi....din ce am citit si m-am documentat lumina este foarte buna pentru ce acvariu am. de saptamana asta o sa cresc cantitatea de fertilizare cu 30% ( mi s-a recomandat de cineva ) sa vad ce se intampla. Pe langa marirea cantitatii de fertilizant o sa schimb si 50% din apa saptamanal.
gata, am masurat si GH-ul apei...am luat un test de la JBL. Am adaugat 10 picaturi de substanta activa...din ce am citit pe prospect 10 picaturi=10dGH. cum vi se pare? asta sa fie cauza plantelor care se topesc? Trebuie sa cresc sau sa scad duritatea in cazul meu?

Multumesc
narcis wrote:Dupa cum ti am zis mai sus, cu formulele x in1 nu prea am incredere, dar nici experienta, din motivele enumerate mai sus. Incearca cu 30% ptr inceput.


Tu cu ce fertilizezi ?

Imi poti spune ?

Merci
narcis wrote:Acel fertilizant creste probabil si po4 daca zici ca are si macro. Mareste doza zilnica pentru inceput cu un 30-40 % cu chimburi de apa de 50%. Acum, fiecare isi alege ce fertilizant crede ca e pentru el, eu ma feresc de cele combinate pentru ca daca apar carente de un anumit element, supradozand sa ajung la tinta cresc prea mult celelalte. In general, problemele cu algele pleaca de la doze de macro. Ce lumi a ai la 30 litrii?


Salut,

uite asta este fertilizarea folosita: http://forum.acvarist.ro/showthread.php?93172-Linie-noua-fertilizare-MasterLine-%28made-in-RO%29
Sa maresc dozajul cu 30% ( sa zicem ) pentru macro si micro si carbon lichid?

Merci
narcis wrote:Salut. Alternatera are nevoie de lumina si fertilizare mai consistenta, la fel si sagitaria. Parerea mea este ca tu nu ai suficienta lumina si nici fertilizare micro suficienta pentru a tine in viata macar plantutele. Eu as incerca pentru inceput o crestere a dozei de micro , adaos de easy carbo si sa suplimentez lumina. Carente de kalium n am vazut, probabil ai si lipsa de po4. Daca dozez macro, dozeaza conform instructiunilor date de producator. Nu uita sa faci schimburi de 50% de apa daca maresti cantitatile de fertilizant, asta saptamanal!


Salut,

Lumina nu este suficienta ? cam cata lumina mi-ar trebui? Fertilizantul de la Masterline este compus din 3: micro, macro si carbon lichid...pe flacoane scrie ca trebuie sa pun cate 7 ml/saptamana la un acvariu de 30L.
Sa iau un test si de PO4, daca zici ca nu am carente de kalium ?
Po4 cum il pot creste daca am carente ?
Merci
Silviu Man wrote:Din cite am citit, un nivel optim de K ar fi 20-40 ppm iar simptomele carentei se traduc prin frunze perforate si/sau cu marginile ingalbenite si translucide.
Dupa cum spuneam, am observat si eu fenomenul la unele plante si, dupa aditionarea de Kalium-Potasiu, efectele au disparut.


Imi poti da un link cu ce ai luat tu ?

Merci
Gabi C wrote:Eu nu-mi dau seama de nici o culoare ce reprezinta poza aia .


Din ce am citit pe instructiuni, nivelul de potasiu in acvariul meu este cam de 20 mg/L...
 
Forum Index » Profile for motanul » Messages posted by motanul
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com