| Message |
|
|
Dimensiunile AICI dar despre capacitate, nu stiu, nu cunosc, nu am avut. 
|
 |
|
|
danc wrote:Frumos Timi, imi place ca ai folosit metoda de umplere cu ziarul si celofanul, stil knott, nu ?
Sa ne rugam pentru HC sa ii mearga bine ! 
Multumesc.
Ieri am schimbat 10l numai osmoza. Astazi GH - 8 kh - 4
|
 |
|
|
|
Da, l-am spalat in 4-5 ape. Ce apa ai pus in acvariu, osmoza, robinet sau din vechiul setup?
De plantat si eu am plantat usor hc-ul fara apa, cand era manado umed dar cand a inceput sa pluteasca o bucatica de hc a inceput chinul.
|
 |
|
|
pc.ciprian wrote:ginel m-a convins, timi la tine eu unu cred ca e vre-o dubla psihoza, tre sa mai fie ceva elemente, vezi totusi poate ai omis ceva, zic. Cat despre gh, ca sa iti faci o idee eu in cta am crescut acvariul asta cu un gh > 20 adica apa de robinet din cta.
porc din pacate nu am cum sa las 2-3 sapt fara vietati ca nu am unde sa le pun pe ale mele  , o sa plec cu el asa, o sa il monitorizez eventual cu schimburi dese de apa, vedem.
tocmai ce mi`am dat comanda de 2 saci, va zic si eu cum reactioneaza dupa o monitorizare atenta
Nu am ce sa o omit apa pregatita pt. acvariu era gh -kh -7-8 iar de la manado mi-a ridicat gh-ul la 16-17, kh-ul nu il modifica semnificativ, parere personala manado este bun pt. apa moale, in rest granulatia si culoare sunt excelente dar parca putin prea usor.
Eu il las 3 saptamani fara vietuitoare co2 la greu si numai apa osmoza. In rest asteptam, testam si vedem dupa o luna ce mai zice.
din ce am mai gasit pe net.
Bad news for shrimps keepers. JBL Manado raises pH and gH but no kH. How do I know?
I put 5l of manado into the bucket. I added RO water After 24H I`ve checked pH, kH and gH:
pH 6.6 after a week stir -> 7.5
kH 0
gH 6"
I soaked Manado for a month in RO . Last readings -> TDS=50-80ppm, PH >7, gH 3-6"
PS: ti-am urmarit acel topic cand nu aveam cont, majoritatea pozelor le am salvate de mult in calculator  frumos rau
|
 |
|
|
pc.ciprian wrote:din ce am mai citit pe net si din ce ziceau si niste baieti mai mari gh-ul nu ar fi o prob atat de mare precum ar fi kh-ul de valori mari ...totusi ia o mana de manado si baga otet peste el, cred ca e cel mai bun test dar ma cam indoiesc sa fie , altfel specificau
chiar m-ai facut curios, maine sau poimaine dau si eu start la un nano tot cu manado, si voi incepe cu apa de osmoza sa vedem.
Da, nu cred ca gh-ul este o problema prea mare 8-9 dar asta in cazul in care pui numai apa osmoza, inainte sa'l cumpar am tot citit ca este inert chimic si arata f. bine, dar eu din teste vad ca nu este asa (la partea chimica), pe viitor pun numai apa osmoza si vad ce rezulta.
Morala care o trag - JBL manado NU ESTE INERT CHIMIC
Din pacate cand am cautat informatii despre manado nu am cautat si in engleza, acum am gasit mai multe discutii despre el si toate duc la acelasi rezultat.
Multumesc.
|
 |
|
|
AICI
In 12 ore GH 8, Kh 2 si alta parere personala care ma deranjeaza, este prea usor, daca bag niste red cherry cred ca-mi strica panta, pacat de culoarea frumoasa care o are
|
 |
|
|
Si eu am pus aseara, testez dupa 2-3 zile, chiar nu stiu care este motivul, schimb astazi 50% din apa, pe mine ma ingrijoreaza gh-ul.
Din greseala apa de la robinet nu am pus pt. ca aveam si kh-ul mare (robinet 17)
Si normal ca nu am avut rabdare sa il las 2-3 zile, acum la 11.42 am facut testul GH.
In 12 ore GH 8
In stanga testul de acum 12 ore - o picatura
In dreapta testul de acum - 8 picaturi
Si acum ce este de facut?
Si acum ce este de facut?
|
 |
|
|
|
Tot bag co2 si nimic nu resesc sa scad ph-ul sub 7 si am zis sa fac niste teste GH 17 KH 9
In acvariu am pastrat 50% 8-9l din vechea apa unde aveam gh 6 + 7 l apa osmoza si 2l robinet.
Cred ca manado mareste foarte mult gh-ul.... A mai patit cineva asa ceva cu el?
|
 |
|
|
axl07 wrote:Foarte frumos acvariul tau.
Am si eu o intrebare, ce e cu pozele cu ziare in acvariu, ce vroiai sa faci cu ziarele respective?
Ziare iar peste ele un celofan si am turnat apa cu galeata fara a deranja nimic din acvariu, este prima oara cand am incercat si am fost foarte multumit.
Multumesc.
|
 |
|
|
Era o treaba si cu doua  , in poze sunt mai intunecate colturile pt. ca am lasat lumina mai jos (batea in obiectiv).
Multumesc.
|
 |
|
|
snakefishmike wrote:Asta ti se pare scumpa ? Cu tot cu transport te duce la mai putin de jumatate din ceea ce ai vazut pe la noi
Este un vanzator de incredere, am comandat de 3 ori de la el, iar ultimul pachet a venit in 2 sapt. + taxa de 2$ registered airmail
|
 |
|
|
|
Da, roca vulcanica.
|
 |
|
|
|
Eu am cumparat din hornbach - 865 23w e27 12.99lei.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Bine ai venit..
|
 |
|
|
Pana te ajuta cineva care a folosit uite AICI in caz ca nu ai citit.
AICI niste instructiuni.
Si inca ceva AICI
Spor la treaba!!
|
 |
|
|
|
Te salut, pana la urma de cat ai lungimea acvariului 60 sau 65cm? in alt post ai scris 65cm. Te-ai gandit la 2xt5 865+830 ? daca nu intra cele doua vezi JUWEL sau JBL t5 Modele: 438 mm / 24W - 550 mm / 24W - 590 mm / 28W.
|
 |
|
|
 frumos, ma bucur ca esti multumit si de ''noul'' difuzor co2.
|
 |
|
|
|
Ti-am dat si eu un pm.
Multumesc.
|
 |
|
|
Va multumesc.
Porcu wrote:
pt. cine crezi ca este pusa poza aia??
pc.ciprian wrote:Salut timi, imi place evolutia ta, felicitari, chiar ai avut ceva setupuri reusite , te asteptam la aquascaping sa discutam acolo ultimu setup 
Trebuie sa-mi vina pachetul (forfecuta, penseta si surface skimmer) de la fratii chinezi si apoi ma bag, m-am saturat sa stau cu mana pana la cot bagata in acvariu, eu mereu sunt nemultumit de acvariu si mereu le tot schimb.
app. este cineva din Gr p'aici? stiu de la centrul de incarcare co2 ca suntem 2 care incarcam pt. acvariu.
|
 |
|
|