Confirm cele de spuse de Mosu.Din pacate iti trebuie ori noroc, ori timp sa te ocupi de toate.Eu sunt de parere ca e un hobby numai bun pt pensionari.Ei au timp destul Lasad asta deoparte, din pacate ai nevoie de hrana vie , si e destul de greu de obtiut in RO.De ex, Mosu are nevoie acum de alge, rotiferi, ca sa poata duce urmatoare serie de pui pana la capat,dar le gaseste doar in Germania.Chiar si solutia cu care se hraneste nanocloropsis-ul e destul de greu de gasit pe la noi.
Asa ca, pana nu avem cu ce...performantele tind spre zero.
deoarece acele pietre nu sunt poroase, mai degraba semana cu marmura, nu vor ajunge prea curand pietre vii.In cel mai bun caz se vor acoperi de coralina si alte vietati, dar nu vor gazdui bacterii denitrificatoare, cum o fac rocile poroase.Pentru c ao piatra sa fie eficienta, trebuie sa fie cat mai poroasa si usoara.
poti sa faci fish only si cu 800 ron,DAR, trebuie sa faci multe compromisuri si nu ar arata niciodata ca un acvariu exemplu.Gandeste-te doar skimmerul cat costa la bazinul de 200L.Daca vrei sa-l tii din schimburi de apa, nu stiu ce sa zic, dar la cat costa sarea, nu prea merita.In plus, decorul ar trebui sa fie cat de cat mai apropiat cu cel din natura.Adevarat ca sunt si bazine fara decor, doar cu pesti, destul de frumoase,dar...macar sistemul de filtrare trebuie asigurat.
cata suparare....
Parerea mea este ca acel bazin este bun pentru a invata.Clar nu se poate face 'performanta',dar ca sa tii 2 pesti , sa inveti sa faci teste, sa te bucuri de o cipercuta maronie, cred ca e ok.In plus, cred ca se vrea un bazin la care costurile de amenajare si intretinere sa tinda spre zero.Clar ca acele pietre nu sunt propice acvariului marin, chiar daca provin de pe malul marii negre.Nici lumina nu e cea potrivita, dar nici pozele nu par sa prezinte realitatea.Oricum decat sa pui 2 clovni si 3 corali de plastic, e mai bine asa.
De vanzare 2 acvarii marine!
I:
-juwel RIO 180(200 L brut);
-stand eheim(pal culoare wenge)
-lampa originala juwel 2x45W T5 + 2 neoane x39W T5 (DIY);
-capac original nemodificat;
-overflow box 1074/2 Tunze;
-2 pompe de valuri cu magnet sunsun 3000l/h;
-pompa de recirculare 3000l/h eheim;
-sump plexiglass 3 compartimente:1 comp. bioballs/1 comp. skimmer+rasini/1 comp. pompa recirculare;
-aprox. 25 kg piatra vie poroasa;
-calcialith aprox 15 kg;
-1 xanthurum;1 veliferum;1pereche ocelarisi;1 goby aurora;1 v.puelaris;
-2 lismatia;1pepermint;
-1 steluta de nisip;
-3 melci;
-diferite specii de corali(bureti, zoantusi, anemona,brain,suncoral,etc);
Sistemul are aproximativ 2 ani, si este stabil, fara probleme cu alge,etc.
Pestii sunt si ei in bazin de minim 1 an si sunt in stare perfecta de sanatate.
Pentru a vedea bazinul in adevarata lui splendoare, va invit sa-l vizitati la
domiciliu(Bucuresti-Cora Lujerului).
total: 6500 Ron
optionalnu sunt incluse in pretul de mai sus/se vand doar impreuna cu sistemul de mai sus daca se doreste)
-skimmer aquarium systems ;
-chiller Teco TR5:
-filtru canistra eheim 2226;
II:
Acvariul il recomand unui incepator in marine,intrucat este usor de intretinut
si la costuri minime;
-acvariu cub 30L colturi rotunjite aquatic nature;
-filtru hang-on transformat in refugium
-lampa 26 w (bec de tip economic)
-pompa de valuri mini aprox 2000l/h
-aprox 1 kg spartura fina de coral
-constructie din piatra vie aprox. 4 kg
-diverse tipuri de fraguri de zoantusi,ciuperci,suncoral(se poate suplimenta cu alte fraguri la cerere)
-1 ocelaris
-1 lismatia
-1 melc
pret:1100 Ron
-optional, lampa cu 21 leduri(1W/led) DIY -350 ron(nu este inclusa in pretul de mai sus)
Pentru ambele acvarii ofer servicii de amenajare si intretinere daca este cazul.
In curand vor veni si cateva poze.
Preturile sunt usor negociabile.
Totul se vinde la pachet.Nu se vinde nimic separat!
Tel: 0740140247
Cateva poze se pot vedea mai jos.
Poza cu acv de 30l a fost facuta in timpul amenajarii, cand nu era finalizat.
Reefer, felicitari pentru bazin.Imi place cum arata, doar ca am cateva obiectii.
Per ansamblu, in bazinul tau predomina culoarea maro.In primul rand, iti recomand
sa schimbi lumina cu niste neoane de 15000-20000k.O mare parte din coralii maro
se vor inverzi si in plus,culorile vor fi mult mai puternice.
In al doilea rand, incearca sa mai pui niste corali ce au culori tari, ca sa
dai o pata de culoare bazinului.In rest, numai bafta.
Ma bucur ca va place.Eu sper ca pana la finalul concursului voi avea o concurentza pe masura si numarul pozelor ''interesante'' sa nu se opreasca aici.