[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: florin_etz
Forum Index » Profile for florin_etz » Messages posted by florin_etz
Nu m-am plans ca m-a acuza cineva.... de ceva..., pur si simplu am pus o la dispozitia celor interesati o informatie gasita pe net, care mie personal mi s-a parut utila, raportat la situatia mea. Mai departe fiecare este liber sa procedeze dupa cum crede de cuvinta.
Consider ca este ok sa imparti informatii, care pot fi benefice colectivitatii.
In poza din atasament se poate vedea filtrul meu (fara bypass).
Cu respect,
Florin
@bitanu
Acel cartus filtrant, l-am montat deoarece initial, o parte din bulele de CO2 reuseau cumva sa treaca de buretele din borcanul filtrului si ajungeau in acvariu.
Evident, eram perfect constient ca, datorita finetii de filtrare (cred ca vre-o 5 microni) se va colmata foarte repede si va duce la scaderea debitului oferit de filtru, dar mi-am asumat acest lucru.
Filtrul meu este TETRATEC Ex 700 si are urmatoarele medii de filtrare: 2 sertare cu zeolith, 1 sertar cu siporax, un sertar cu sintomec si 2 "pad-uri" din prelon.
Intentia mea nu a fost sa reinventez acest tip de reactor CO2 (foarte eficient si simplu de bricolat), care in opinia mea indeplineste cel mai bun raport calitate / pret, ci doar sa prezint o varianta de instalare, pe care o utilizeaza cu succes un acvarist de pe alt forum.
Accesand link-ul postat in mesajul meu, veti gasi mai multe informatii.
Cautand pe net diverse informatii, am gasit ceva interesant, referitor la instalarea reactorului de CO2, extern (bricolat din filtru de apa) in "bypass", pe retur, pentru a evita micsorarea debitului oferit de filtru.
Cred ca aceasta metoda poate fi utilizata cu succes si la alte echipamente, cum ar: fi Lampa UW, etc.
Mie personal chiar mi-ar prinde bine sa-l montez in "bypass" deoarece in locul tevii de plastic am pus un cartus filtrant, care se colmateaza destul de repede (in 2 saptamani) si imi scade debitul, dar cel mai important este ca imi creaza presiune suplimentara in canistra si nu prea imi doresc acest lucru.
Sper sa nu se supere cineva pe mine, pentru ca am reinviat acest thread.
Mai jos atasez poze.
Link: http://www.plantedtank.net/forums/showthread.php?t=220529
Da se poate face aceasta modificare..., eu am dus butelia la un centru de incarcat butelii din Brasov, care are contract cu o firma din Buzau (autorizata pentru interventii la recipientii sub presiune) acolo au inlocuit robinetul si mi-au trimis butelia cu verificare ISCIR.
Una peste alta am iesit mai ieftin decat daca achizitionam o butelie dedicata acvaristicii.
Pentru firma autorizata din Buzau cauti pe net producatori de butelii si echipamente pentru gaze tehnice BUZAU.
Placerea a fost de partea mea.
Sper sa fie de folos.
florin_etz wrote:Este posibil ca eu sa fi copiat gresit link-ul.
Am reeditat mesajul... incercati acum se descarca automat
Este posibil ca eu sa fi copiat gresit link-ul.
Am reeditat mesajul... incercati acum se descarca automat
Persoanele interesate de caracteristicile tehnice ale tuburilor fluorescente Philips, pot afla mai multe detalii consultand catalogul din link-ul de mai jos:
http://kahael.com/download2.php?f=Philips%20Fluorescent%20Lamp.pdf
La pagina 2/44 avem un tabel cu informatii privind alegerea tuburilor in functie de scopul utilizarii acestora (pentru crescatorii de plante producatorul recomanda neoane 840 sau 940)
De la pagina 32 si pana la pagina 41 avem tuburi fluorescente:
MASTER TL5 High Efficiency,
MASTER TL5 High Output
MASTER TL-D Super 80,
TL-D Snow White,
MASTER TL-D Xtra,
MASTER TL-D Xtreme,
TL-D Standard Colours.

Lectura placuta.
Salut!
Din pacate nu poti pune decat neon de 15W.
Daca vrei sa suplimentezi iluminatu,l cu inca un tub, va trebui sa cumperi inca un balast.
Cele bune!
Pentru moment, cantitatea de plante care era disponibila s-a donat, urmeaza o noua runda in 2-3 saptamani, in functie de cum se reface tufa.

Salutare!
In perioada urmatoare voi scoate din acvariu cateva tulpini de Hygrophila Guianensis, deoarece nu vreau sa ajunga la Pet Shop sau la gunoi, o voi imparti celor care sunt interesati.
Daca aveti ceva plantute prin acvariu care va prisosesc, mi-ar placea si un schimb.
Pot fi contactat la: 0723 190 362
Plantele provin din bazinul de mai jos
Salutare!
Contactati userul cristi_ionescu_79
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/6103.page
Salutare!
Eu personal in filtrul meu Tetratec EX 700, am zeolith:
- sertarele 1 si 2 pline ochi cu zeolith - pe ambalaj scria ca este suficient pentru un bazin de 2500 litri
- sertarul 3 siporax,
- sertarul 4 sintomec
Ca suport biologic mi se pare OK - suprafata de filtrare mare, pretul a fost decent 40 lei prin comparatie cu alte medii filtrante (siporax, sintomec, etc),
Teste nu am facut inainte de utilizare si nici dupa utilizare, asa ca nu ma pot exprima din acest punct de vedere
Despre regenerare am citit undeva ca poate fi regenerat prin fierbere cu apa si sare.
poate fi vazut la: http://www.aquagarden.info/shop/details.php?spath=0&oPath=YTozOntpOjE0MDU7czo0OiIxNDA1IjtpOjEzODc7czo0OiIxMzg3IjtpOjA7czoxOiIwIjt9&display_group=1405&Art_key_art=5237
Despre Zeolith am mai gasit informatii pe: http://en.wikipedia.org/wiki/Zeolite
Se poate inchide, deoarece plantele au ajuns la pet shop-ul din cartierul TRACTORU.
Multumesc pentru gazduire!
Dupa cum este mentionat si in titlu, schimb un buchet mare de "Hygrophila Guyanensis" cu orice alta specie de planta sau vietate (creveti, melci, pesti de talie mica, etc.)
In cazul in care nu este interesat nimeni de un schimb, plantele vor fi donate sau aruncate la gunoi.
Anuntul este valabil pentru acvaristii din Brasov.
Cei interesati ma pot contacta pe: forum, sau PM.
Dupa cum scrie si in titlul de mai sus, scot la vanzare urmatoarele:
1. Butelie CO2 cu volum de 10l, construita din aluminiu, verificare tehnica expirata.
Aceasta butelie a fost utilizata pe un dozator de bere, care acum nu mai este de folos nimanui (se pare ca lumea prefera berea la pet sau sticla)
Pret 400 lei.
2. Reductor de presiune pentru CO2, dublu si membrana de rezerva.
Acest reductor poate fi utilizat cu succes in cazul in care aveti 2 bazine in care doriti sa introduceti debite diferite de CO2
Pret 250 lei.
Aceste componente nu sunt ale mele, apartin unui prieten a carei adresa de e-maill o gasiti mai jos.
e-maill: licuul@yahoo.com
mobil: 0723 999 869
Loc. Brasov

Salutare,
Si eu sunt posesor de filtru extern Tetratec EX 700, dar cinstit vorbind, nu am intampinat nici o problema cu el.
Nici macar odata nu mi-a curs apa din el, asta desi umblu destul de des la mediile filtrante.
De obicei apa care "se scurge" se datoreaza faptului ca il spal cu dusul si mai intra pe ici pe colo in diferite locasuri, dar nu provinde din interiorul acestuia.
Singura chestie care m-a nemultumit este faptul ca sertarele mediilor filtrante nu se aseaza etans in interiorul canistrei, existand un mic spatiu (inelar) intre exteriorul sertarului si interiorul canistrei. Spatiu prin care apa poate trece nefiltrata. Acest neajuns l-am rezolvat prin infasurarea unei fasii de prelon pe exteriorul sertarului cu medii filtrante care se monteaza in partea de jos a filtrului.
De curiozitate am studiat si alte filtre ( JBL , Eheim) si am observat ca si la acestea exista un spatiu mic intre sertarele mediilor filtrante si peretii interiori ai canistrei.
Probabil daca producatorii le construiau cu tolerante mai mici exista posibilitatea sa fie mai dificila scoaterea sertarelor cu mediile filtrante din canistra, dupa ce se umpleau cu mizerie.
Referitor la robinetii de la Tetratec si mie mi se par cam fragili la manipulare dar de obicei nu umblu la ei.
Cand curat filtrul manipulez doar parghia care elibereaza unitatea care contine robinetii , iar din cand in cand mai gresez garniturile cu glicerina.
Prinde-l cu o ventuz? de acvariu (pe o laterala ).
salut cât ceri pe plante?
Sa stii ca nu mi-e frica ca o sa imi curga apa din filtru, caci daca garnitura de etansare nu are nici un defect, teoretic nu are cum sa iasa apa din filtru.
Iar la refetitor la faptul ca filtrele intre ele nu sunt identice este destul de nasol. poate eu mi-am luat tetratec ex 700 cu sertare de ex 600.
cred ca o sa merg la magazinul de la care l-am achizitionat si o sa cer alt filtru sa vad daca se regaseste acel spatiu intre sertare si carcasa filtrului.

Forum Index » Profile for florin_etz » Messages posted by florin_etz
Go to: