[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: grafferu
Forum Index » Profile for grafferu » Messages posted by grafferu
Message
Ala nu-i anubias... e ceva cryptocorine sau cam asa ceva...
Anubiasul il am deja imperecheat cu o radacina si mai am cateva fire care sunt trecute prin niste gauri de la pietrele folosite.

Fix la linia aia de 3 bucati ma refeream in postare. Ideea este ca pe nevertebrate au 2 tipuri, un pachet de micro+macro intr-o singura sticla sau 2 sticle separate cu micro si macro. Voiam sa stiu ce ati recomanda voi?

Astept sfaturi weekendul aceste deoarece vreau sa comand si cica mai au doar 2-3 bucati pe stoc...


@parradox sa stii ca mare dreptate ai, dar pana nu te frigi... dar asa sunt eu mai fraier, am dat 200 lei pe un eheim aquaball 180/200 nu mai stiu exact de care si cand m am uitat pe net dupa ceva vreme pe nevertebrate aveau canistre de la eheim la 250 lei
Daca as putea sa dau timpul inapoi si sa imi recuperez toti banii investiti, as face exact cum zici tu...
Sanatate la toata lumea in primul rand
Luna asta cred ca fac 1 an de cand am pornit si eu primul meu acvariu, am inceput cu chestii de 2 lei, acum am avansat, ma joc cu chestii de 5 lei. De cand m-am apucat de acvariu am zis ca nu bag multi bani in el, ca nu fac nu stiu ce, ca-i doar de design si bineinteles ca nu mi-am tinut propria promisiune.

Primul meu capac a fost din komatex cu led de 18W rece, a fost ok, acum 2-3 luni s-a ars modulul si nu am mai gasit de cumparat asa ca m-am axat pe un capac din lemn gen mdf cu o instalatie de 2 neoane de 18W(nu mai tin bine minte ce coduri aveau, dar parca unul era daylight si unul snow white chipurile 11.000k) cu reflectoare de la jbl cred, foarte fain etc etc doar ca singura problema era ca faceam ciorba in acvariu, ajunsese temperatura la 30 de grade si am renuntat la capac cand au inceput caldurile.

Mi-am achizitionat chiar si un filtru extern, cea mai buna investitie cred, era un tip pe olx care il vindea complet aproape, lipsea doar o punga de eheim substrat din pachet, nu parea a fi folosit filtrul, cred ca este un 2226 daca nu ma insel, cam puternic pentru 96L brut dar isi face super treaba.

Vreau sa achizitionez un pachet de fertilizanti de la masterline, pe nv au un set de 3 sticle I+II+co2 sau un set de All in One+Co2, ce sa iau ? Nu de alta dar mi-am cam distrus cele 2 plante si o planta din acvariu deoarece nu am fertilizat cu nimic, doar easycarbo si imi daduse cineva niste "pastile cu nutrienti" cica dar n-am vazut nimic wow in acvariu doar ca mi se dezintegrau plantele en-gros.

Probleme:

1.Ce masterline sa iau ?
2.Cata lumina imi trebuie pentru un acvariu de 96L brut si net sa zic ca are cam 80...? (ori led ori neon)
3. Ce plante imi recomandati ? Momentan am un anubias care saracu nu stiu cum rezista de 1 an incoace, are niste negreala pe marginea frunzelor, un cryptocorine pe care l-am imprastiat in tot acvariul si mi-a mai ramas dintr-un pot de echinodorus doar 1 singura frunza
Ecco pro 2213 eheim
1.5 l material 3 l material
550l/h 440l/h
5w consum. 8 w consum
319 lei. 299 lei

Vezi si pe nevertebrate, sunt mai ieftine, cel putin 2213 este 255 lei, la ecco pro nu m-am uitat..
AHAAAAAA! Gasesc usor artemia la zoocenter sau zoomania ?
Tot ce e posibil dar cu ceilalti nu am probleme, le dau fulgi tetramin amestecat cu niste mini pastilute cu spirulina si pana sa ajunga pe jos sunt deja halite de sacali, pentru ancistrus trebuie sa ii directionez o pastila printr un tub doar pentru el ca daca o arunc asa in apa sar astia pe ea
L-am spalat de 5 ori... e ff dresat pestele, cel mai mult ma amuza cherry barbu’ care se freaca de pietris precum cainele meu ca sa-si schimbe mirosu

Inca astept ceva pareri despre rahatu’ ala gigantic
Salutare la toata lumea!

Am si eu un acvariu ca tot omu' micut simplut etc. diferite specii de pestozauri printre care si niste guppy (deh..consoarta). Problema este urmatoarea, de vreo 2-3 saptamani sa zic, guppy mei fac niste rahati foarte mari si ciudati, nu le-am schimbat nimic in alimentatie, igiena acvariului este aceeasi... cand vrea unu sa isi faca treaba, se retrage intr-un colt al acvariului si sta acolo linistit de parca s-ar duce la buda, ziaru ii mai lipseste si pana nu se desprinde ala de el nu paraseste locul ala si sta fratica juma de ora o ora la "WC"
Si daca aveti vreo idee de ce mi s-a murdarit spraybaru' de la filtru dupa ce i-am adaugat eheim substrat pro...
Penny for your thoughts?
Incalzitor poti sa iei si din Auchan, sunt unele la vreo 30 de lei si sunt ok, eu am un incalzitor sicce de 50w cred la un acvariu de 96L brut si imi tine temperatura constanta la 23 gr. C.
Big problem

De dimineata toti pestii erau vioi, fericiti etc etc.
In seara asta cand m-am dus sa mai vad si eu care-i treaba, m-am trezit cu un guppy lipsa, intins pe jos din care piguleau cu pofta fratii lui. Ieri am stat ca matza-n fata acvariului si nu am observat niciun comportament ciudat...

Any advice ?
Mhhhh... Nu pot sa mai dau edit asa ca o sa dau reply.

Teoretic, 18 w led ar fi echivalent cu 100 si ceva de watt incandescent. Credeti ca e prea puternica lumina ? Ma batea gandu sa mai caut un modul din acesta dar cu lumina calda si sa fac o lumina de tipul struto camila. Astept ceva opinii/pareri.

Mentionez ca acvariul are dimensiunea de 60x40x40 (96L brut)
Multumesc tuturor celor care m-au ajutat pana acum si de acum inainte

Astazi ma plictiseam acasa si am dat repede o fuga pana la Dedeman de unde am achizitionat un kit de leduri pentru aplica. Mi-am refacut iluminatul in acvariu, cica are 18W(6500k) si 1600-1800 lm, RA <80 (asta nu stiu ce inseamna :lol

Ignorati dezordinea si cat de non profesional arata dar momentan isi face treaba sper/cred. Capacul si tot ce tine de el le-am bricolat saptamana trecuta in 2-3 ore inclusiv iluminatul cu banda de led de care nu eram fff incantat.

image
Noul iluminat
image
image
image
Vechiul iluminat
image
Am facut-o de oaieee. Aseara am scos din greseala filtrul din priza si l-am bagat deabia acum de dimineata. Cultura de bacterii o mai fi in regula ?
Iti dai seama ca e doar culoarea de banii asta, mi-am dat seama si eu ca m-am tepuit intr-un mare hal dupa ce am inceput sa il spal si am vazut niste graunte de pietris care nu erau integral vopsite dar asta-i viata.

Pentru mine asta este primul acvariu, nu am prieteni acvaristi, nu am cunoscut pe nimeni care sa detina un acvariu si de aceea m-am cam pacalit.

Nu am inceput acest proiect doar ca un moft, ci ca fiind hobby-ul meu, sa vin seara acasa de facultate/munca si sa stau in fata acvariului, sa mesteresc la el, sa incerc sa il imbunatatesc cat de mult pot si cat de mult ma tine buzunarul si la final sa stau in fata lui si sa ma relaxez uitandu-ma la ciortanii mei cum alearga prin acvariu.

Accept orice sfat/critica pentru ca sunt om, gresesc, intreb de o mie de ori si actionez odata, nu m-am nascut invatat.

Defapt mint, am un prieten care detine un acvariu de 20-30 de litri cu o pompa de aer, filtru intern, pietris colorat, si 2 pesti dar nu stie decat sa schimbe apa si sa arunce mancare in acvariu...
Multumesc Cozmastie, este un substrat pe care il gasesti si la Animax, vreo 35 lei punga de 5kg , eu l-am cumparat mult mai scump din greseala pentru ca la animax in Constanta nu il aveau. Eu am dat 110 lei pe 12 kg de substrat.
image

Silviu Man, ce plante sa pun? (Denumiri) ce cerinte au ? Nu pot sa ofer co2 si cu iluminatul stau ff prost iar substratul fertil nu l-am pus din prima (idiotenie).
Ma bucur ca pe acest forum sunt si oameni care chiar se spetesc sa ajute un biet nestiutor.

Nu mi-am permis un filtru extern dpdv al spatiului, si asa este o nebunie curata pe langa comoda pe care sta acvariul, probabil cand voi face niste renovari prin casa o sa iau in calcul un filtru extern. Initial am vrut sa pun acvariul pe hol dar imi era frica de iluminarea prea puternica, stau la casa si am hol lung de 8-9 metri lungime, unde bineinteles am geamuri mari dintr-un capat in altul al holului, fara jaluzele..
Acolo as fi putut sa modific putin biroul de pe hol si sa bag un filtru extern dar am renuntat la ideea acvariului pus acolo.

Cred ca o sa imi cumpar un recipient de 20 de litri cel mai bine pentru schimbul de apa in care sa pun si biotopolul.

Am cumparat astazi o fiola de JBL FilterStart si am turnato peste buretii din filtru.
O sa iau mai intaii niste bacterii si o sa fac schimburi de apa mai des, sa vad cum ies testele dupa aceea.

Eu tin apa la declorinat in sticle de aqua carpatica cate 2-3 zile inainte sa fac schimbul de apa, e bine e rau ? Vad ca altii zic ca maxim 24 de ore..

Dupa ce fac curat in acvariu si schimbul de apa, pun direct in acvariu JBL Biotopol Plus, fac bine ? Fac rau ? Am vazut discutii legate despre acest produs ca trebuie amestecat inainte sa schimb apa, dar e oarecum greu sa picur in fiecare sticla 2-3 ml ca nici nu-s toate sticlele la fel ca volum
Multumesc frumos pentru ajutor!

Pestii nu i-am bagat pe toti odata, la inceput am avut 2 melci, au stat 1 saptamana in acvariu, pareau fericiti, dupa inca o saptamana am bagat 9 pesti, dupa inca o saptamana, restul de 14

Legat de filtrare, este ok Aquaball 180 ? Cu mini siporax in sertarul de jos ? Sau cum as putea sa il imbunatatesc/modific pentru o mai buna filtrare ? Ce sa pun in fiecare sertar si cum ?

Plus ca nu vreau sa mai am in acvariu particule fine
Cred totusi ca am facut ceva gresit in amenajarea acvariului si cu ciclarea lui ca tot am parametri ciudati in apa.

pH 8
No2 0.1
No3 5
Kh 11

Nu imi dau seama cat de ok sunt datele, despre kh parca ar trebui sa fie intre 4-8 si la mine e 11

Some help please
Si uite-asa m-am pornit pe acest drum.
L-am lasat la ciclat cam 3-4 saptamani si ca vietati am pus prima oara 2 melci p. bridgesii. Foarte simpatici, toata ziua faceau raliuri prin tot acvariu, o saptamana nu au dat semne de ceva nasol asa ca am purces la petshop si am luat 4 cherry barb si 5 neoni. Saptamana trecuta, viitoarea mea consoarta care m-a boscorodit juma' de an cu nu are rost anul asta sa imi incep un acvariu etc etc, s-a dus la zoocenter ca s-a deschis si la Constanta si mi-a umplut acvariul de pestiuci, 5 guppy, 1 ancistrus, inca 3 cherry barb si 5 neoni inessi (negri cred) drept surpriza iar in weekend am fost de mi-am achizitionat prima plantuta, nu ff frumoasa dar singura cea mai decenta ca aspect, si anume o anubias barteri var. nana caci imi place enorm de mult. In acvariu m-am pacalit singur si am dat o gramada de bani pe cea mai mare porcarie de pietris(il luasem mai demult, pana sa aflu de sulawesi sau sansibar), negru 2-4 mm prin care patrunde detritusu' intr-o veselie, bani de filtru extern nu am avut si mi-am upgradat la un eheim aquaball 180 in care nu am umblat decat la sertarul de jos pe care l-am umplut cu mini siporax si nu stiu daca am facut bine.
Mi-am facut si un capac in graba care este mai ingust cu 1-2 mm in care am improvizat ceva lumina led combinata alb rece cu alb neutru peste care am tras un capac homemade din hobbyglass de 2mm inchis "etans".
Am si un test la picatura primit de la cineva, jbl cu mai multe teste iar pozele cu testele sunt facute pe 27 octombrie. Nu stiu daca am plantat bine anubiasu', l-am legat cu ata normala pe lemn cu rizomu pe lemn si radacinile bagate in pietris... Problema e ca atunci cand aspir si si ating lemnul imediat se misca
 
Forum Index » Profile for grafferu » Messages posted by grafferu
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com