[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: maryusyk
Forum Index » Profile for maryusyk » Messages posted by maryusyk
deci daca iau in considerare tabelul acela de compatibilitate a speciilor, ai dreptate, scalarii nu merg cu gupi, da doar atat, in rest merg toti viviparii. tetrazona mere cu scalari, dar cu gupi nu, si neonii merg cu vivipari, rasbora de asemenea, la sanitari chiar nu e nicio problema, aia merg cu orice.
ce inseamna pui? marime
deocamdata ii mai tin asa, o sa imi fac un suport pt el, pt ca acum sta pe parchet. dupa ce o sa il stabilesc undeva o sa il si amenajez si o sa il populez asa cum trebuie. am fost astazi in hornbach si am vazut ca sunt destul de ok pestii pe acolo si serviciile. am luat o ventuza si 2 sanitari daia clasici, albi. m-am uitat pe tabel, si am vazut ca pot sa pun scalari cu molii, xifo, neoni, tetrazona, deci e destul de ok, asta si vroiam, ceva pesti mai mari, care sa domine cu marimea si frumusetea, si dastia mai mici si nepretentiosi, neonii o sa umble in card, vreo 4 scalari o sa se plimbe dintrun cap in altu al acvariului, si cei vivipari se vor umple de pui. e ok asa? stiti ce am vazut in hornbach? broaste, nu testoase, dar nici raioase, erau albe, fara pic de pigment, stateau pe fundul acvariului. nush cat costau ca nu am intrebat, mi sau parut ciudate. aveau si creveti, dar nici de aia nu am intrebat nimik, dar nu erau rosii, erau ca racii, verzui.
de astazi am acvariu. deocamdata e populat doar cu apa si 6 carasi de balta, pe care ii avea fratimiu de ceva timp intr-un acvariu. e de 125 de litri, incalzitor eheim, un filtru aquaball dar care are numai bureti pe post de filtre (se gaseste sa cumpar separat alte medii filtrante pt el?), 2 neoane la care nu va pot spune detaliile, dar lumineaza suficient, parerea mea. nu am pus pietris de niciun fel, nush ce sa pun, sa cumpar sau sa incerc sa fac rost. are ceva daca mai opresc filtrul si neoanele? noaptea as vrea sa opresc cel putin neoanele, ca sa pot dormi linistit.
acvariul ca fi unul de 125 de litri, incalzitor cu termostat, un filtru intern pt moment, eheim aquaball, termometru, la nisip inca nu mam gandit, astept sfaturi, plante, am de unde sa fac rost de unele mai ordinare pt inceput. mia zis tipul de la care iau filtrul intern eheim ca nu as mai avea nevoie si de aerator, ma puteti lamuri? oricum o sa imi iau un tetratec extern, pt capacitatea asta de acvariu
renunt la carasi. e ok asa? sau mai trebuie sa renunt si la altceva?
vreau si eu sa imi fac un acvariu. si vroiam sa stiu daca urmatorii pesti vor traii impreuna, fara ca vreunu sa ii dauneze celuilalt. speciile la care ma gandeam sunt urmatoarele, si asi vrea sa primesc niste sfaturi cat de cat pertinente.
gupi, xifo, moli, plati, neoni, tetrazona, scalari, carasi, si poate si un betta sau 2, bineinteles si nelipsitii sanitari, melci si daca gasesc, poate pun si niste creveti. neoni si tetrazona ma gandeam sa pun cate 10, ca stiu ca sunt de card, din restu cate o perche mai reusita. astept pareri, am vazut ca la temperaturi nu voi avea probleme, dar ma gandesc sa nu se atace sau mai stiu eu ce.

Forum Index » Profile for maryusyk » Messages posted by maryusyk
Go to: