Message |
|
Asa in mare am inteles, dar mai greu sa zicem cu practica... Am scos acel lemn, dar l-am si fiert si s-a inmaronit apa, dar nu l-am mai pun inapoi.
Mai este o problema, guppy nu mai vin la suprafata pentru mancare, si sunt f speriati cand apuca niste mancare, fug repede in jos.
In legatura cu acvariul de 80-90l, nu cred ca as avea unde sa-l pun.... ma gandesc sa fac totusi un upgrade la unul de 60l sau poate mai mare, dupa ce prind putina experienta. In mare am rasfoit pe forum, si am citit mai pe fugite de unde am putut. Sper sa reusesc sa-i pun pe "picioare"
Va multumesc mult ca incecati sa ma ajutati.
|
 |
|
Am uitat sa precizez ca am scimbat apa ieri cred 60% din cea galbena si am pus apa declorinata si cu aqua safe si easy balance.
In legatura cu plantutele am 3, una din ele se numeste Hygrophila Corymbosa si inca 2 mai micute , toate fiind in ghivecele cu care le-am luat.
Nisipul l-am cumparat la punguta fiind de 1-2mm.
Lumina am pus tot ieri un neon micut de 6W cae sta pe capac(geam).
Filtrul este Eheim Pick up 2006 de max. 45l, pompita de aer Tetratec APS 50, iar incalzitorul Jager eheil de la 25-50l.
|
 |
|
De curand mai exact duminica mi-am cumparat un acvariu de 25l(acum imi dau seama cat de mic este) si 4 pestisori, caer mi-au fost recomandati de vanzator: 1 pereche guppy si 2 sanitari. Pana sa ajung acasa saracii au tecut prin ceva frig si nu am facut procedeul de acomodarea temepraturii cu punguta in apa, doar ca i-am mai lasat vreo 15 min. in camera.
Luni am fost ca cumpar cateva echipamente(filtru, pompa de aer, incalzitor cu termosat,) cateva plante si o bucatica de lemn ai interesanta.
Dupa ce am introdus plantele(spalate) si lemnul pesti au inceput sa se poarte ciudat, nu mai mancau. Ieri(marti) se ingalbenise apa, motivul fiind acel lemn, iar pesti au devenit si mai ciudati, stau nemiscati aproape de fund chiar pe pietris si li s-au lasat "coditele" de sus, nu mai sunt ridicate(la guppy si 1 sanitar).
Acum 5 minute am observat ca un guppy se atingea de nisip pe ambele parti ca si cand s-ar scarpina.
Va rog, spuneti-mi ce este de facut.
|
 |
|
|
|