Hybrid wrote:ioi! Ce porcani l-au facut 800 de lei Sa-ti zic ca mie initial astia de la animax imi trimisesera unul din seria veche cu lampa obosita Dennerle, dar s-a rezolvat telefonic, fara discutii.
Daca era lampa mica de 3w, ai facut bine. E ptr acvarii de 10l sau acvarii de 20l cu plante foarte usoare. Desi, cu Manado , cred ca mergea.
Eu prefer lampile Dennerle. Sunt de calitate mai buna dar mai scumpe. Lampa lor de 6w care produce 100 lumeni per watt, potrivita ptr 20l, costa 400 lei.
Acum inteleg de ce ai sticker ul original pe acvariu. Al meu e transparent. Eu inca mai am suporti vechi de capac si se vede diferenta de calitate. Intra fortat si i-am pus pe astia noi. Alta sticla.
Dennerle a redus calitatea, cel mai probabil ptr ca a taiat din costuri. Lampile Chihiros de la seturi sunt low costuri comparativ cu lampile proprii. Si-a infiintat entitate separata care se ocupa doar de plante. Acum preturile au crescut. Sper sa-si revina cu calitatea.
Samy wrote:Difuzorul de co2 se aseaza in directia opusa curentului . Dropcheker se aseaza mai sus daca nu si in zona unde ajunge cel mai putin co2 .
Teoretic indicatorul ar trebui sa stea undeva la nivelul plantelor, in diagonala daca nu ar exista curent de apa.
Bulele sunt impinse de jetul de apa de la filtru si se rotesc.
alinutz80 wrote:Este frumos si merge bine, dar sunt de acord cu colegul flo77, nu este low tech pana i lume
Low tech e asa: fara CO2, fara fertilizare, fara lumina jmechera, far filtrare, fara substrat fertil etc.
Altfel, nu este low tech, este un nano plantat, dar nu low tech.
Bafta mare!
Mersi, asa este, acum este mai high tech ptr ca dozez CO2. Cand voi renunta la CO2 va fi la fel de low tech ca majoritatea acvariilor prezentate ca low tech pe net. Lampa e un Dennerle Power Led 5w si are doar 500 lumeni (medie).
Ideea a pornit de la low tech urile Walstad dar, ptr ca nu vad sensul folosirii de pamant am folosit substrat fertil. Pana la urma e acelasi lucru, cu unele imbunatatiri (steril, cu toti nutrientii si capacitate de stocare nutrienti).
Dar filtrul, chiar si cu extensia externa umpluta cu material de filtrare biologica, nu poate asigura singur filtrarea. Plantele sunt aproape la fel de importante ca intr-un Walstad.
flo77 wrote:Ce am vrut sa spun e ca daca folosesti CO2 acvariul nu este low tech. Apoi pestii aia se numesc(Golden) White Cloud Minnow adica Minnow(auriu) din regiunea Muntelui Norul Alb sau cam asa ceva in traducere libera..Sunt micuti(cam 2 cm adultii), nepretentiosi , le place apa mai rece(in timpul verii ii poti tine afara lejer. Varianta golden sunt galbeni , cu inotatoare rosii. Cand am timp sa ma bag in plici iti trimit poze.
M-am uitat deja. Pareau mai mari. Parca as vrea altceva gen Microrasbora Erythromicon sau Aplocheilichthys Normani.
fish & shrimps wrote:
Voi planta in schimb toata suprafata disponibila si ma voi multumi cu un nr mic de pesti mici. Ii voi hrani cu minimul necesar de hrana. Poate voi creste si artemia. Cativa melci si creveti.
Eu am vrut low tech cu CO2 la inceput. Filtrarea naturala e baza.
Inca nu m-am decis exact ce pesti sa cumpar. Sunt multe variante microrasbora, rrasbora, killi clown, lamp eye killi, tetra pitici, sanitari pitici, badis etc.
Creveti probabil neocaridine. Ar mai fi halocardina, spingocola etc.
Melci nu stiu inca.
Sa inteleg ca dupa ce pornesti bazinul vei inlatura instalatia de CO2? Ca daca o pastrezi numai low tech numai poti numi acvariul.
Eu am tot avut acvarii mici si am crescut multe din speciile recomandate de Alex in video. Acum, cel mai mic acvariu pe care il am este de 10l si in el (pe langa melcii nedoriti) am 3 White Cloud Mountain Minnows(varianta galbena). Pestii astia imi plac foarte mult, coloritul mi se pare excelent si sunt foarte activi. Daca gasesti ti-as recomanda sa-ti iei, mai ales ca nu au nevoie de incalzitor.
Nu de asta. Am nevoie de CO2 acum ptr a accelera cresterea plantelor care vor face practic filtrarea naturala. Depinde si de cum raspund plantele la lipsa aditiei de CO2. Daca e nevoie doar reduc nivelul.
Nu am avut white minnows si chiar nu m-am gandit pana acum la varianta asta. Vom analiza.
narcis wrote:Ok, atunci un tidal ar fi varianta castigatoare, mai estetic, nu ocupa spatiu in bazin, mentenanta extraordinar de usoara, relativ ieftin, spatiu intern suficient.
Am tidal dar nu as vrea sa-l mai folosesc. Mi se pare mare si greu.
Voi planta in schimb toata suprafata disponibila si ma voi multumi cu un nr mic de pesti mici. Ii voi hrani cu minimul necesar de hrana. Poate voi creste si artemia. Cativa melci si creveti.
Eu am vrut low tech cu CO2 la inceput. Filtrarea naturala e baza.
Mersi de sugestie, sper sa nu fie nevoie de filtrare mai buna.
Inca nu m-am decis exact ce pesti sa cumpar. Sunt multe variante microrasbora, rrasbora, killi clown, lamp eye killi, tetra pitici, sanitari pitici, badis etc.
Creveti probabil neocaridine. Ar mai fi halocardina, spingocola etc.
Melci nu stiu inca.
Hybrid wrote:Pai eu nu folosesc cu bio shit am luat doar pentru piesa aia, si bag via reductor/butelie (dennerle quantum) dar direct in out-ul de la filtru; ca sa nu mai stau cu difuzor in acvariu.
La asta ma refeream.
Asta imi place la Dennerle. Sunt ca si piesele de lego, compatibile.
Mersi, sunt si eu curios cu merge low tech ul fara substrat fertil.
Cunosc piesa. Am avut si eu in primul cub CO2 bio si cred ca inca o mai am. Am vazut ca multi se plang de sistemul bio CO2. La mine a mers. Nu imi placea ca ajungea ceva solutie solida in flipper.
Eu zic ca ai control mai bun cu difuzor. Trebuie sa compari culoarea indicatorului CO2 cu difuzor si direct ca sa-ti dai seama care e mai eficient.
narcis wrote:Frumos bazin, sper sa mearga totul asa cum iti doresti. Un singur lucru este cam inestetic, filtrul. Sunt atatea variante de filtrare, alege una externa.
Mersi, nu cred ca voi avea probleme. Merg doar pe in vitro. Poate pestii sau melcii sa aduca ceva in bazin.
In caz ca foloseste cuiva, ma gandesc sa adaug poze la 7 zile ptr a vizualiza, macar la inceput, evolutia.
E in ziua 3. Am schimbat 1/3-1/2 apa. Voi mai face un schimb duminica si apoi la o saptamana.
Ingrediente:
- substrat fertil Dennerle Deponit Mix Black (2 cm)
- nisip Dennerle Nano Shrimp Gravel Sulawesi Black (4 cm)
- 1 bucata Galapagos Rock (Aquadeco)
- 1 bucata radacina mangrova (JBL)
Plante:
- Ludwigia sp. 'Super Mini Red' (in-vitro) - a ajuns cam topita si e singura de care nu sunt sigur ca-si revine
- Myriophyllum sp. ’Guyana’ (in-vitro)
- Staurogyne repens (in-vitro)
- Eleocharis parvula ’Mini’ (in-vitro)
- Alternanthera reineckii 'Mini' (in-vitro)
- Schismatoglottis prietoi (in-vitro)
- epifite Taxiphyllum sp. 'Spiky' (in-vitro) si Anubias Nana Pangolino
Saptamana viitoare inlocuiesc Ludwigia sp. 'Super Mini Red' (in-vitro) si cumpar un Hydrocotyle sp. ’Japan’ (in-vitro).
Echipament implicat:
- filtru intern Dennerle cu element filtrant + extensie cu Nano Bio Filter Granules
- lampa Dennerle Power 5W
- 1 doza Dennerle Bacto Elixier in prima zi
- Dennerle CO2 Start cu electrovalva
- acvariu Dennerle Nano Cube 20l
Fertilizez zilnic cu doza recomandata ptr Nano Dennerle Daily. Pana duminica inclusiv adaug si Dennerle Nano FB7 Bactoclean conform dozajului recomandat.