[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aldebaran
Forum Index » Profile for aldebaran » Messages posted by aldebaran
Salutare. Astaza vreau sa pun bomba in functiune... gelatina e in frigider la inchegat

Problema e ca folosesc pompa submersibila de la boyu.. Acea pompa arunca apa.. adica picura apa la suprafata .. Din cauza picuriilor se formeaza foarte multe bule fine mici mici de oxigen care plutesc mult prin acvariu..
M am tot gandit cum sa opresc fenomenul dar nu am reusit.... Am marit debitul am pus aproape full apa ... sa nu mai picure de la distanta mare... am pus plante plutitoare in fata etc... Tot degeaba bulele tot persista
Imi va scoate co2 ul acele bule de oxigen???
Adica e egal cu 0 daca pun bomba?? S au va intra cat de cat co2? ??

image
Cumpar melci. Preferabil Arad s au Timisoara
Ziua 3 a acvariului
Plante :anubius bonsai
anunius var nana
anubius lancelota
christmas moss
4 plante steam verzi si 1 rosie nu le stiu denumirea
bila cladophora
Microsorum widelov
Bacopa amplexicaulis
Vallisneria asiatica
Lumina e standard de la bouy un led.. Mi se pare cam slaba vreau sa improvizez ceva pe viitor sa pot sa cresc si alte plante
Filtru pompa submersibila boyu umpluta cu 270gr sera siporax mini si cam jumate litru inele ceramice jbl.Solutie sera biostart
Co2 fac o bomba in 2 zile
Decor radacini red moor piatra dragon stone si ceva roca neagra

Nu stiu daca se vede.. dar am niste radacini de la plantele plutitoare pe fundul acvariului in dreapta si ceva frunze mici... Nu cred ca se vad in poza dar eu le vad.. Credeti ca voi face multe alge din cauza unor frunze care vor putrezii? Nu prea pot sa le scot ca stric tot...

Critici ,laude,pareri, sfaturi ..orice sunt bine venite.
Cam asa arata primul meu acvariu.. adica al doilea am mai avut cand eram mic dar nu plantat :

image
image
image
image

Liv wrote:Am folosit furtun de aer la bomba cu drojdie fara probleme vreo 2 ani. Momentan am renuntat la CO2 pina termin sistemul cu butelie. Nu am avut nici o problema cu furtunul, dar reactorul de CO2 (o sticla de CocaCola de 0,5 litri) a fost corodat foarte puternic exact in locul unde se facea amestecul CO2 cu apa. A fost corodat in sensul ca tot gitul sticlei s-a desprins complet de corp. Am pus alta "sticla" de CocaCola si a mai functionat vreo 2-3 luni pina am renuntat la el. La fel ca furtunul de la pompa de aer s-a intarit doar bucata aflata sub apa. Totusi am luat furtun de CO2 pt. butelie - asteapta punerea in functiune cind o sa am timp.

Ok. Mersi mult voi folosii furtun normal un timp ... nu gasesc altul la nici un magazin.
Am cumparat o valva in out.. nu sunt sigur daca e buna. Practic daca suflu apa pe intrarea de in iasa pe out doar de pe out pe in nu merge... Deci sunt protejat pe jumate... Adica nu imi vine apa din acvariu in bomba dar din bomba zeama in acvariu poate ajunge... Am nevoie de alta valva?? S au?
Postez o poza cu ea
image
Ok , multumesc de raspunsuri. Le voi face un botez in spirt dimineata daca ajuta

Sa nu mai deschid alt topic mai am o nelamurire in legatura cu christmas moss daca tot e craciunul
Am manevrat eu un pom din radacini de red moor. Am legat mosul cu fir de pescuit. Este ok legat? S au trebuia mai rasfirat? Poate putrezii ca am pus pe fiecare creanga si nu am lasat multe spatii goale?
image
Liv wrote:E posibil sa fie o hidra - cauta poze si vezi daca arata si se comporta asemanator.

Cel mai probabil pe anubias e BBA - uita-te putin pe la pozele cu ea.

Mersi de raspuns... Nush daca e hidra ca nu mai iasa din bila .. acuma ma gandesc ca mare paguba nu va fi...

Doar anubiasii ma cam pun pe ganduri ca au pete negre.

Aici e anubias bonsai cu pete negre si un fell de puff negru pe margini...
image

Anubias nana pete negre:
image

Anubias lancelota pete negre:
image

Oare sa tai frunzele afectate? Daca tai la lancelota mai ramane 2-3 frunze maxim sanatoase... S au cum pot remedia situatia? Daca bag o bomba co2 peste 3 zile ajuta? S au melci mancatori de alge netrite s au ceva? S au melcii doar alga verde o haleste?..
Salutare tuturor. Astazi am dat start la acvariu.Am cumparat niste plante, mos si alga..
Spre nefericirea mea pe bila de cladophora am zarit un vierme foarte mic , subtire si alb. Ce poate fi? Este daunator...? Sa arunc bila? Nu stiu daca se vede in poza pentru ca esti foarte mic si subtire. De asemenea am un anubius bonsai care e cu un fel de alga neagra pufoasa pe unele frunze. Si posta si cu el niste poze in urmatoarea zi.

Bila, undeva in mijloc e micul alb
image
Vand 1 radacina red moor 39 cm
1 fundal cu doua fe?e 68 cm inaltime,100cm lungime
1 decor din ceramica 20 cm lungime

Toate la 70 lei . Trimite mesaj pm pentru alte detalii

image
image
image
image
image
image
Salutate.. Vreau sa imi fac si eu o bomba co2 peste 5 zile cand dau start la acvariu. Nu sunt lamurit in legatura cu furtunul.. Se poate folosi furtun normal de aer cel cu diametru mic pentru reteta cu drojdie?? Am inteles ca furtunul normal se poate degrada de la co2... dar si pt co2 drojdier e valabil? Nu gasesc la nici un magazin de la mine din oras furtun de co2 .... Merita sa dau comanda pt furtun online? S au merge si cel normal?
koala wrote:
aldebaran wrote:Credeti ca e ok sa pun aceasta roca? Nu da peste cap parametrii apei? Nu stiu daca e calcaroasa s au nu ... nu precizeaza nimic despre ea.. E descrisa ca piatra, gradina, stancarie, rocarie :yeah

E in regula, stai linistit... o poti folosi fara probleme.

Oke mersi mult pentru raspunsuri koala si adrian.
Voi cumpara niste stanca de la depozit. Mai am o varianta, o persoana si a desfintat acvariul si are niste pietre de vanzare... Doar ca nu stie sa imi spuna nimic despre pietre.. a spus ca a crescut pesti gen guppy xyfo si nu ciclide.
Par tare interesante le as cumpara si pe astea doar ca sunt cam micute si imi e frica sa nu strice parametrii apei. Acestea par calcaroase s au nu? Nu prea am idee care sunt calcaroase si care nu.
Pietrele arata asa :
image
image
Salutare. Am tot cautat pe net dar nu am gasit glimmer rock wood. Stie cineva un site ro. care trimite aceasta piatra? Am gasit doar pe un site dar comanda minima e 100kg

Am gasiti la un depozit in tim. o roca foarte interesanta... si cred ca voi cumpara aceasta roca daca nu gasesc nici cum glimmer rock wood..
Postez o poza sa vedeti cum arata roca .
image

Credeti ca e ok sa pun aceasta roca? Nu da peste cap parametrii apei? Nu stiu daca e calcaroasa s au nu ... nu precizeaza nimic despre ea.. E descrisa ca piatra, gradina, stancarie, rocarie :yeah
adrian09 wrote:poate ridica mai mult in spate.. cum nu are profunzime, are inaltime si ar avea de unde sa de efectul de spatiu in adancime..

Da m am gandit si eu sa il ridic mai mult in spate ca e cam ingust.. Sa inteleg ca e cam peste cat imi trebuie..dar nu cu mult Voi lasa 11 in caz de orice.

Legat de un fundal din spate. Eu am comandat acesta https://www.aquariumprest.ro/background-fundal-acvariu/fundal-acvariu-2-fe-e-70-cm-x-1-metru-model-ps19-63-70cm.html

Il voi folosii p cel albastru... desii imi doresc negru sau ceva gri s au gri putin mat. Nu gasesc pe tot netu fundal negru sa fie asa inalt.
Stiti cumva daca ar merge sa pun autocolant negru de la magazinele auto? A folosit cineva?
MSI wrote:seiryu stone

O daa arata bine . Mersi de nume. Am gasito si la noi in piata online romaneasca https://www.rhino.ro/p/decoruri/roca/pietre/piatra-seiryu-pret-kg-2397/

Doar ca in descriere e redata ca fiind o piatra calcaroasa

Legat de pietris sunteti de parere ca este prea mult 11kg de pietris granulatie1-2 pentru dimensiunea acvariului ce l am comandat ? Doresc sa pun si substrat fertil voi lua 5l jbl aquabasisplus
adrian09 wrote:parerea mea, despre lava vulcanica, eu cred ca e cel mai bine de folosit ca material filtrant, ca substrat sau ca roca de ornament,mi se pare cam pretentioasa , din punctul de vedere ca se agata foarte repede algele de ea
eu am roca vulcanica pe care am prins anubiasul si cateva aruncate prin bazin si nu vad alge pe plante dar pe roca vulcanica plin...la é saptamani o curat cu peria de sarma

Scuze . Ca ornament am vrut sa spun dragon stone.. nu stiu daca e tot una cu roca vulcanica s au nu

Https://m.olx.ro/oferta/pietre-dragon-stone-acvariu-pesti-creveti-IDc5ifO.html#position=2&page=2

Eu tot caut dar nu gasesc ce as fi vrut. Mi as dorii sa pun acele pietre , bolovani gri inchis.. pietre de stanca cred ca sunt.. am vazut la multi prin poze .. Arata bine acele pietre.. ca niste munti in miniatura.. dar nu gsesc de unde sa cumpar

taraiesabie wrote:baga minisiporax in loc de buretii cu care vine
11 kg de pietris mi se pare cam mult

Da .. voi pune minisiporax cu niste roca vulcanica s au matrix.
Crezi ca e prea mult 11kg pietris 1.2mm. Pt marimea luiApprox. 60 x 30 x 76 cm?
Cam de cat as avea nevoie?
Multumesc mult de raspunsuri prieteni !. Pana la urma am optat pt boyu de 108 l
https://www.aquariumprest.ro/acvarii/acvariu-boyu-108-litri-negru-led-ec-600h.html

e aproape ca cel de 80 doar ca e ceva mai inalt. Am facut comanda impreuna cu 11kg de black cristal pietris , un background albastru cu ceva valuri si un pad Substrat fertil ,niste lava rock si ceva radacini imi voi lua de la magazinul local.

Pentru inceput voi merge cu dotariile standard din lipsa de venituri.. Doar ca voi pune niste material filtrant in acel filtru in loc de ce material pun ei. Imi voi face si un co2 la sticla d cola . Dupa un timp voi mai adauga un led ceva.. si un filtru extern.

Voi revenii cu detalii pe parcurs

Avand in vedere ca am renuntat la acvariul de 144 litri fiind nevoit sa imi cer banii de avans inapoi . Am avut o experienta foarte proasta cu un sticlar din zona mea... care mi a cerut 450 lei pe acvariu cu sticla foarte verziue si putin ciobit in coltul de jos pe aceeasi sticla ciobita mai avea un fel de bula in interiorul sticlei... si foarte prost lipit .

M am hotarat sa nu ma mai complic cu acvarii la comanda... si cu bugetul care il am voi cumpara un boyu de 80l
https://www.aquariumprest.ro/acvarii/acvariu-83-litri-boyu-em-600-negru.html

Ce parere aveti despre acest acvariu?? Vreau sa il plantez bine.. substrat fertil+ pietris inert.
Are cineva o idee cam cate kg de substrat fertil si cate kg de pietris mi ar trebuii?
Cam ce pesti si cati merge sa cresc? Avand in vedere ca e cam ingust dar inalt. Ar merge niste creveti + pesti neoni si altii de talie mica pe langa?.

Posturiile mele recente pot fi serse s au inchise deoarece nu voi mai apela la nici un sticlar si merg pe varianta boyu 80l
Rog un moderator sa inchida topicul.
Multumesc
Rog pe cineva sa ma lamureasca .... care dintr e cele doua lampi ar fi mai folositoare pentru un acvariu plantat de 140l ??.

https://www.tropheus.ro/lampi/1452-aqua-zonic-super-bright-double-90.html?search_query=aqua+zonic&results=272

https://www.nevertebrate.ro/lampa-led-acvariu-diversa-intenso-21-6w-80cm-17612

Lampa led o pot cumpara la 200 ron de la o persoana. As cumpara lampa t5 daca este mai buna pt 140l

21, 6w led s au 2x39w t5?

Scuze pt triplu post
In legatura cu aceasta lampa led : https://www.nevertebrate.ro/lampa-led-acvariu-diversa-intenso-21-6w-80cm-17612

Foloseste cineva acest model?? Ar fi buna pentru un acvariu de 140l bine plantat s au este prea slaba si mai bine optez pentru t5??

Forum Index » Profile for aldebaran » Messages posted by aldebaran
Go to: