[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
bomba co2 - furtun normal aer/ furtun co2  XML
Forum Index » Hardware
Author Message
aldebaran
Junior member

Joined: 21/11/2019 22:02:44
Messages: 60
IP:
Offline

Salutate.. Vreau sa imi fac si eu o bomba co2 peste 5 zile cand dau start la acvariu. Nu sunt lamurit in legatura cu furtunul.. Se poate folosi furtun normal de aer cel cu diametru mic pentru reteta cu drojdie?? Am inteles ca furtunul normal se poate degrada de la co2... dar si pt co2 drojdier e valabil? Nu gasesc la nici un magazin de la mine din oras furtun de co2 .... Merita sa dau comanda pt furtun online? S au merge si cel normal?
trasalica
Membru de baza

Joined: 10/12/2014 18:25:21
Messages: 363
Location: Constanta
IP:
Offline

Salut, se degradeaza in timp, o sa vezi ca se intareste, albeste si dupa incepe sa fie casant, dar asta in timp (il verifici si tu lunar si in functie de asta il inlocuiesti). Cumpara de aer fara prblm, poate intre timp ajungi intr-un magazin care are furtun pt CO2. Spor

Niciodata nu e indeajuns in acvaristica
Liv
Ultrahigh member

Joined: 12/11/2015 11:35:12
Messages: 1712
Location: Bucuresti, sector 2, Pantelimon
IP:
Offline

Am folosit furtun de aer la bomba cu drojdie fara probleme vreo 2 ani. Momentan am renuntat la CO2 pina termin sistemul cu butelie. Nu am avut nici o problema cu furtunul, dar reactorul de CO2 (o sticla de CocaCola de 0,5 litri) a fost corodat foarte puternic exact in locul unde se facea amestecul CO2 cu apa. A fost corodat in sensul ca tot gitul sticlei s-a desprins complet de corp. Am pus alta "sticla" de CocaCola si a mai functionat vreo 2-3 luni pina am renuntat la el. La fel ca furtunul de la pompa de aer s-a intarit doar bucata aflata sub apa. Totusi am luat furtun de CO2 pt. butelie - asteapta punerea in functiune cind o sa am timp.

Sa aveti pesti sanatosi, plante frumoase si apa limpede.
aldebaran
Junior member

Joined: 21/11/2019 22:02:44
Messages: 60
IP:
Offline

Liv wrote:Am folosit furtun de aer la bomba cu drojdie fara probleme vreo 2 ani. Momentan am renuntat la CO2 pina termin sistemul cu butelie. Nu am avut nici o problema cu furtunul, dar reactorul de CO2 (o sticla de CocaCola de 0,5 litri) a fost corodat foarte puternic exact in locul unde se facea amestecul CO2 cu apa. A fost corodat in sensul ca tot gitul sticlei s-a desprins complet de corp. Am pus alta "sticla" de CocaCola si a mai functionat vreo 2-3 luni pina am renuntat la el. La fel ca furtunul de la pompa de aer s-a intarit doar bucata aflata sub apa. Totusi am luat furtun de CO2 pt. butelie - asteapta punerea in functiune cind o sa am timp.


Ok. Mersi mult voi folosii furtun normal un timp ... nu gasesc altul la nici un magazin.
Am cumparat o valva in out.. nu sunt sigur daca e buna. Practic daca suflu apa pe intrarea de in iasa pe out doar de pe out pe in nu merge... Deci sunt protejat pe jumate... Adica nu imi vine apa din acvariu in bomba dar din bomba zeama in acvariu poate ajunge... Am nevoie de alta valva?? S au?
Postez o poza cu ea
image
Liv
Ultrahigh member

Joined: 12/11/2015 11:35:12
Messages: 1712
Location: Bucuresti, sector 2, Pantelimon
IP:
Offline

Exact asa functioneaza o valva cu sens unic. Lasa fluidele sa treaca intr-un singur sens. Separarea intre lichide si gaze se face mult mai complicat. Verifica la producator daca functioneaza si cu CO2. Aia din magazin o sa-ti spuna ca da functioneaza si pe CO2.

Asa arata o sticla de CocaCola folosita timp de 2 ani ca reactor de CO2. Ruptura e exact in zona in care Co2 se amesteca cu apa. Chiar credeam ca plasticul ala rezista la CO2. Capacul si furtunul au rezistat fara probleme.

[Thumb - Co2incola.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 27/12/2019 00:35:52


Sa aveti pesti sanatosi, plante frumoase si apa limpede.
 
Forum Index » Hardware
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com