[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: 13ghosts
Forum Index » Profile for 13ghosts » Messages posted by 13ghosts
Bafta cu setup-ul. Arata bine. Abia astept poze cu apa mai limpede.

Cine va fi regele junglei ?

Ala e codoi la tub spray ?
Silviu Man wrote:
13ghosts wrote:Pe sarma insemnand Watch Party pe FB ?

Sa stai pe sirma e ... sa ai rabdare in moldoveneste!

Ah, nu m-am gandit sa apelez la socru-meu pentru traduceri )
Pe sarma insemnand Watch Party pe FB ?
Salut,

De unde ai cumparat Trichopsis pumila ?
Mersi.
In locul tau as cere de la cineva un boloboc si as verifica masa, eu cred ca de acolo vine diferenta de nivel. Cu masuratul de la podea nu va merge niciodata. Eu am acvariul langa perete, si nu stiu din ce motiv parchetul o ia in sus cum se apropie de perete . Am fost nevoit sa reglez picioarele din fata ale mesei ca sa imi iasa la linie - diferenta de nivel e de 0.5 cm pe o distanta de 40 de cm, cat e de adanca masa.

Si eu folosesc tot placi izolatoare pentru parchet din polistiren extrudat, care sunt la fel de dense ca si buretele acela special pentru acvarii care este de zeci de ori mai scump. Greutatea in acvariu se distribuie in mod egal si placile se compacteaza uniform.

Mie mi se pare mare o diferenta de nivel de 0.5 cm intre colturi, din motive pur estetice - e adevarat ca eu am acvariu fata capac si acolo se observa. Nu pot sa ma pronunt din punct de vedere al efectului in timp asupra acvariului.
Daca vrei betta mascul cu creveti nu cred ca o sa tina.

Eu intr-un acvariu de 54L am creveti impreuna cu 2 femele betta si nu au treaba cu ei. In primele zile le-am vazut vanand-ui pana s-au obisnuit cu ei. Acuma am si pui de creveti si cresc bine mersi. Femelele sunt destul de linistite, nu au treaba cu alti pesti care ii am in acvariu. Singura problema apare cand se intalnesc. Sunt destul de teritoriale si una pare dominanta. Se intalnesc doar cand le dau de mancare sau cand cauta prin aceleasi cotloane ale acvariului. Au obiceiul sa stea mult timp ascunse printre pietre, radacini si plante.

image
image
Cyanobacteria am si eu, creste pe niste moss care e pus pe niste cioate, destul de aproape de suprafata apei si implicit de lumina. Nu dau multa mancare si fac un schimb de apa undeva la 5-7 zile, cam 40-50%.

Eu le indepartez mecanic, impreuna cu o parte din moss - e aproape imposibil sa scoti mazga aia fara sa rupi si moss-ul. In cazul tau se poate scoate cu un aspirator de substrat, ceva in genul: https://youtu.be/IFGKSv78AqU?t=344

Poti urmari tot video-ul de mai sus, chiar despre mazga asta vorbeste si tipa acolo, doar ca-i spune Blue Green Algae.

Iar daca tot veni vorba de Monte Carlo, la mine creste destul de bine - eu sunt multumit - fara CO2, cu lumina destul de slaba la un acvariu de 55 litri. Am o lampa de birou cu led 10W, Osram 6500k, becul fiind la 20-25 cm deasupra apei. De o saptamana fertilizez cu jumatate din doza recomandata de Micro, Macro si Carbo. E de asemenea adevarat ca eu am inceput cu un Dry Start de 4 saptamani. In acelasi acvariu am pus si Eleocharis pusilla, 2 poturi in-vitro de la Dennerle, dar mi se pare ca monte carlo, care a fost un singur pot creste mai repede si are un efect frumos de gazon. Eleocharis pusilla inca nu e destul de densa, e adevarat ca are si un ritm mai lent de crestere.
Stii cumva cum se numesc ? De unde le-ai cumparat ?
Care cub tata, ca sunt 5 . Sper sa nu dormi cu ele in viitorul apropiat.

Felicitari oricum pentru perseverenta de care dai dovada.
Foarte tari plantele alea de suprafata. Interesanta textura a frunzelor.
robygym wrote:Spune mi te rog, cum reusesti sa pui mai mult de 5 poze ca pe mine nu ma lasa. Ai un coral care m ar interesa, poate gasesti in bazinul meu ceva la schimb.Montipora Hirsuata

Probabil ca dimensiunea pozelor tale e prea mare. Poti încerca s? le redimensionezi.
Pe in-ul de la filtru ai buretele ala mic cilindric, negru ? Matrix-ul este unul dintre cele mai bune medii de filtrare biologica, dar eu sunt de parere ca ai nevoie si de un pic de filtrare mecanica care sa retina bucatile de plante moarte si resturile de mancare. Multi producatori de filtre externe recomanda si folosirea unui pre-filtru care sa prinda bucatile mari

Poate unul dintre colegii cu mai multa experienta te vor ajuta mai mult Eu totusi as arunca o privire in interiorul filtrului. Modelul asta e chiar usor de intretinut si nu faci multa apa in casa .
In prima noapte dupa schimbul de apa apar acele bule (cand apa e mai curata) ? in mod normal ele ar trebui sa se sparga cand ajung la suprafata, dar poate ca filtrul e murdar si ar avea nevoie de un pic de intretinere. Incearca sa speli buretele ala negru din primul sertar de jos in niste apa din acvariu.

Din cauza prea multor proteine in coloana de apa acele bule de aer au o pelicula uleioasa la exterior si in felul asta nu se sparg. Banuiesc ca esti in faza de ciclare fara pesti si bagi mancare.
Schimbi pozitia filtrului peste noapte in modul acela de aerare ? Adica ridici filtrul pe pozitia a doua a suportului ?

Incearca eventual sa mai bagi inca un centimetru de apa in acvariu. Si eu am acelasi model de filtru dar apa vine un pic mai sus si nu am probleme cu bule de aer. Cam pana peste garniturile negre de la in si out.
Minunat, arata foarte fain. L-am mai vazut si pe facebook si la fel se impunator arata si dulapul pe care sta acvariul ala ).

Domnu' Gyuri, cand mai tunzi "iarba" in minunatia aia si ai ceva plante de vandut sa ma treci pe lista ).
Bun venit. Foarte tare, "afacere" de familie
Bun venit
La ceva de genul ma refer : [youtube]https://youtu.be/fRpjWee5uRA[/youtube]
Daca la problema 1 ai lacuit caramida, eu as lasa spatele transparent .

Daca vrei sa bagi o gramada de plante in acvariu eu zic sa nu iti bati capul cu vopsitul spatelui, acesta nu se va vedea dupa ce plantele din fundal vor creste, si arata chiar bine.

Ca si culori bineinteles ca poti sa mergi pe clasicul negru sau poti incerca un albastru. Ce am mai vazut eu si imi place e cu hartie alba lipita pe spate ?i pe laterale. Sau alta varianta ar fi folie alba semi opaca. Si asta arata bine.
Numarul de w/litru se calculeaza pentru neoane; Pentru led-uri se iau in considerare numarul de lumeni, conform tabelului facut de tropica: https://tropica.com/en/guide/make-your-aquarium-a-success/light/

image

Forum Index » Profile for 13ghosts » Messages posted by 13ghosts
Go to: