[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: niqn10
Forum Index » Profile for niqn10 » Messages posted by niqn10
si eu tot Biotopol de JBL folosesc. In schimb, nu ma iau neaparat dupa doza recomandata, uneori pun un pic mai mult, in special cand fac un schimb masiv de apa, sau schimburi rare
Plantele au fost ridicate de colegul Gbyu69
Rezervate pentru colegul Gbyu69
mentionez ca zona de unde se pot ridica este metrou Nicolae Grigorescu. pt detalii, PM
multe si mari

image

image

As fi interesat de 3-4-5 asasini (sau un botia). M-au invadat melcii "vagabonzi" si se inmultesc mai ceva ca algele.

Vreau sa le reduc numarul, de preferat asasinii sa nu-mi manance Neritinele si Pomaceea, ci doar puii de melci "vagabonzi"

PM pls
esti tu sigur ca ai oua de neritina? Din ce stiu, se inmultesc foarte greu neritinele in acvariu.
fa un test de apa, sunt cele 5 in 1 de la JBL spre exemplu.

Cand ai curatat ultima data filtrul?
S-au dat plantele, se poate închide. Mul?umesc
Colegul s-a anuntat , dar nu a mai dat niciun semn. Inca valabil anuntul
salut, carasii prefera apa mai rece, in bucatarie se face destul de cald (cel putin la mine, cand se gateste), ar trebui sa iei in calcul asta.

Deasemenea, carasi + plante... cam greu. Eu zic sa te orientezi catre ce iti place mai mult.. carasii sau plantele.

25 de cm pe latura mica mi se pare prea putin, as merge pe minim 40. Eventual poti scadea din inaltime, pana pe la 45-50.

Din ce inteleg, nu ai mai facut acvarii pana acum, si in locul tau, m-as documenta mai bine inainte de a ma apuca de construit.

nu stiu din ce ai facut "insulita" aia din bucatarie, dar daca e din rigips (asa cum pare), eu zic sa iei un prieten si sa va suiti amandoi pe ea, inainte de a pune 160 de litri de apa acolo.
Salutare, în seara asta am f?cut cur??enie în acvariu. Am pus o poza cu before and after ?i una cu plantele pe care le-am scos.

Daca e cineva interesat, se pot ridica mâine din zona metrou Nicolae Grigorescu, piata matei Ambrozie.

Sunt mai multe tipuri de plante, ?i mici ?i mari, nu le pot denumi pe toate aici dar în general sunt plante easy, crescute cu bomba co2 ?i lumina medie.

Before : https://pasteboard.co/IplquqI.jpg

After: https://pasteboard.co/IplqTVx.jpg

Plantele : https://pasteboard.co/Iplr5Yx.jpg
https://www.google.com/search?q=garnitura+reductor+co2&oq=garnitura+reduc&aqs=chrome.2.69i57j35i39j0l2.8977j0j7&client=ms-unknown&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8
Garniturile se pot schimba cu unele de co2... E vorba de cativa lei..
Pân? la urm? am f?cut rost de asa ceva.

image

E un reductor de oxigen, care se folose?te în spitale. Presiunea finala pare sa fie foarte ok, pe al doilea robinet de reglaj ?i manometru având presiune de la 0 la 15 bari. Cu subdiviziuni de 0.5 bari.

Problema aici nu ar fi presiunea prea mare de ie?ire, ?i nici cea de intrare, care pare sa fie de la 0 la 300 de bari.

Singura problema e ca reductor pt oxigen, nu pt co2.

Ati mai folosit asa ceva? E vreo problema la garnituri, dimensiuni ale fileului buteliilor?

Pot monta ?i electrovalva pe el, întrucât stutul final e cu filet.
Treaba cu melcii si co2 nu stiam. Merci ca mi-ai zis. O sa am grija
Ma gandesc ca reglaj fin ar fi util pentru acvarii mici, plantate slab, eu am 400 de litri si probabil o butelie de 10 kg, oricum nu îl voi tine la o bula pe secunda, acuma nici nu stiu exact care ar fi debitul minim al unui astfel de manometru si cat de constant e
Salutare,

Ma tot uit de ceva timp dupa butelii si reductoare de CO2, desi avantajul principal al acelor reductoare dedicate pt acvaristica este reglajul fin, mi se pare mai "sanatos" un reductor industrial de genul asta:

image

Acuma, intrebarea mea este: are cineva un asa reductor? Daca da, se poate monta electrovalva direct pe filetul de iesire? Nu as vrea sa pun electrovalva pe furtun.

Daca aveti si alte sfaturi legate de reductoare + electrovalve, am incercat sa gasesc pe forum mai multe detalii dar nu prea m-am lamurit.
Salutare, vinde cineva melci, de preferat in sectorul 3 sau in apropiere de vreun metrou?

Ma intereseaza:
- Pomaceea
- Neritine
- Melanoides Tuberculata
Are ?i pe?ti sau doar asa...?

Forum Index » Profile for niqn10 » Messages posted by niqn10
Go to: