[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: blorin
Forum Index » Profile for blorin » Messages posted by blorin
Cum adica plantele nu sunt de apa??? Ca asa le-am primit...plante de acvariu...
Trebuie schimbate - aka eject + altele noi? Facem.

Ce biostartere sa iau, oricare?

Pompa de aer e necesara? Am orientat tubul de la filtru orizontal, face "valurele", dupa cum am vazut, sa ajute la schimbul de gaze, e suficient? Cum reglez debitul filtrului, care are n gradatii, de la - la +?
Salut, sunt Florin, 49 ani, din Timisoara, absolute beginner.
De 24 ore sunt posesor de acvariu, in urma unui eveniment descris in ”Coltul incepatorului...”.

Deocamdata citesc cat pot de mult despre acvaristica si incerc sa adaptez cele citite la acvariul personal.
Salutare tuturor!

Cu siguranta nu sunt nici primul, nici ultimul, care intra in posesia unui acvariu primindu-l cadou. Asadar, tam-nisam, fiica-mea a primit un acvariu, complet utilat dar si pestii aferenti.
Ceea ce a urmat e contrar celor pe care le-am citit, ulterior, aici - amenajare, ciclare, pregatire, acomodat pestii & stuff - ci direct: ”pune nisipul, pune plantele, pune decorul, pune apa (de la robinet, la temperatura ambianta), baga pestii, pentru ca rezista 2-3 ore in punga de la magazin”...

Long story short, cam asta e povestea. Acvariul e un Aquatlantis Nano 30 de la Hornbach (de unde au fost achizitionate toate elementele, inclusiv pestii), de 30 litri, cu pompa si filtre, cu sistem de filtrare, pompa si incalzitor si sistem de iluminat cu LED, de 6W.
Pestii sunt 21 (!!!) neoni si un sanitar.

Deocamdata, dupa 1 zi, totul pare ok. Insa sunt convins ca lucrurile trebuie ajustate din mers, pentru a minimiza riscurile asociate acestui hei-rup.
Am citit o gramada de sfaturi, privind pastile de pus in apa, nutrienti pentru plante, colonii de bacterii, pompa de aer... cu ”n” variante la fiecare.

Ce ma sfatuiti sa fac, pana apuc sa le invat pe toate, incat sa evit (pe cat posibil) necazurile?

Forum Index » Profile for blorin » Messages posted by blorin
Go to: