Message |
|
Deci asa arata filtru DIY facut dintr-un biberon de Hamsteri, Mini Siporax, BioCarb si BioPad. Va atasez pozele. Singura problema este ca nu e tot filtrul in apa, doar ca acolo este doar BioPad. Sugestii si reclamatii va rog!
|
 |
|
narcis wrote:Ideea e urmatoarea: in buretele acela mai sunt bacterii, nu va lua ciclarea de la 0, va avea si filtrare mecanica, volum mai mare pentru filtrarea biologica.
E ok, ai Inteles cum trebuie facut, spor la bricolat. Poti cola eventual sticla dc te deranjeaza culoarea ei, solutia asta fiind una provizorie.
am cumparat de la petshop un biberon pt hamsteri, un filtru de carbon si unul dintr-o vata putin aspra, alba. O sa le pun pe straturi in acel biberon impreuna cu siporax-ul, iar dupa o sa il conectez la filtru. Va trimit poze cu rezultatul final. De-abia astept sa bricolez!  )
|
 |
|
narcis wrote:Poti improviza imediat cu costuri extrem de reduse, un minifiltru cu minisiporaxul acela. Pui minisiporaxul intr-un bidonas de plastic, de 0,5 sau mai mic, lasi filtul ala al tau mai jos, iesirea de la filtrul tau sa intre in fundul bidonasului iar prin capac faci evacuarea apei catre suprafata, astfel incat sa valuiasca putin suprafata. Te poti folosi de soricei de plastic pentru a fixa bidonasul de filtru, sau orice varianta gasesti fara metale. Asta, ca o solutie de criza, pana te hotarasti ce vrei. Spor la bricolat  .
Nu am putut sa atasez poze in PM, drept urmare las aici schema supersimplificata referitor la bricolajul pt filtru.
|
 |
|
Va multumesc pentru sfaturi. De asta sunt aici, pentru ca incepuse sa nu-mi miroasa a bine deciziile pe care le luam in urma consultarilor repetate cu petshop-ul. Pe principiul mergi la 3 doctori sa iti puna ( sper) acelasi diagnostic, am inceput si eu sa caut si am vazut ca multe informatii nu se pupau cu ce cautam eu. De asta am ajuns pe forum, sa invat din experiente personale. E clar ca nu e cearta, iar tot ce imi spuneti, imi spuneti de bine. Citesc tot cu atentie si incep sa asimilez informatie, recitesc comentarii de 2-3 ori, si ma bucur de fiecare data cand o persoana isi gaseste timp sa ma ajute si pe mine. SUnt constient ca implica bani si timp, dar asta nu conteaza cat timp sunt multumit de ce fac.
Va multumesc ca ma ajutati!
|
 |
|
narcis wrote:
Tot nu inteleg, gandeste si tu: ai un mediu de filtrare intr-o punga de plastic, inchisa, care nu are treaba cu bazinul.
Siporaxul este intr o plasa , practic a luat contact cu apa. De aici m am gandit eu ca daca il pun in apa din cauza curentilor facuti de filtru punguta sta linisitita si filtreaza mizeria... Dar daca asa mi a zis omul sa il pun acolo, eu pe cine sa cred?  )
Ma scuzati pt tampeniile pe care le debitez dar chiar nu am avut pe cine intreba... Multumesc!
|
 |
|
narcis wrote:Dupa cum ti-am mai zis, lasa cumparaturile o perioada. Stabileste cam ce vrei, ce buget, citeste, abia dupa discutam de cumparaturi. Primul pas este sa faci schimburi dese si mici de apa ( zilnic sau la 2 zile ). M-ai facut curios, ce punga este aia si ce contine  .
Este Sera Siporax Mini. Stiu ca trebuie sa las cumparaturile dar mi-e foarte mila de pesti pentru ca oricat de mici ar fi nu trebuiesc chinuiti.
Schimburi mici si dese. 2L/ 2 zile ar fi ok? Nu distrug biotopul pestilor? Daca tot fac schimbul de apa ar trebui sa curat si nisipul? si practic cu nisipul curatat sa se faca si schimbul de apa?
|
 |
|
Daca puteti sa imi recomandati produse, filtre, oxigenatoare, accesorii, va rog sa imi scrieti exact ce considerati ca mi-ar trebui.
Eu dupa ce m-am mai documentat , am vrut sa cumpar un filtru biologic si chimic, dar dupa ce am vorbit la petshop mi au spus ca e prea mic acvariu si risc sa iau toate chimicalele/bacteriile bune din apa. Drept urmare am ramas la aceasta filtrare mecanica pe care ati observat-o dvs. Am intrebat de filtre de carbon,dar din nou mi s-a spus ca nu am nevoie ca nush ce distruge carbonul si acvariul este din nou prea mic. Pentru planta pe care o am, folosesc Carbon Lichid, pun in acvariu 1mL pe zi, cum scrie pe flacon. Pe parcurus ce imi amintesc toate detaliile si istoria acvariului, o sa le insirui aici, sa va faceti o idee cat mai detaliata.
P.S. Daca da cineva meditatii in acvaristica, vin primul!  ))) Va multumesc!
|
 |
|
Va multumesc pentru sfaturi. O sa va raspund pe rand sa va faceti o idee.
1. Lemnul l-am introdus ieri, dupa ce l-am fiert si l am racit, apa era asa dinaintea lemnului.
2. Habar nu aveam ca acel filtru nu este bun, mie mi s-a parut ca isi face treaba. Da, buretele l-am spalat cu apa de la robinet, si l-am bagat inapoi. (am citit ulterior ca nu e cea mai inteleapta idee, pentru ca sunt niste microorganisme benefice care se dezvolta acolo)
3. Am in vedere achizitionarea unui acvariu de 40-50L in care sa mut pestii actuali, iar Betta din bol il voi pune in acesta, luand eventual si o grota sa se ascunda. Nu am cumparat nicio planta si nicio grota/ascunzatoare pentru ca mi s-a zis ca isi poate rupe coada lovindu-se de materiale dure. Mi-am dat seama ca il chinui tinandu-l intr-un bol. Dar niic cei de la petshop n-au zis "ia-i ma acvariu, nu il lasa in bol ca in desenul animat Viata cu Louie. Eu l-am luat impreuna cu strictul necesar si nu m-am documentat. Greseala mea...
4. Pana in momentul in care persoana respectiva nu a pus exagerat de multa mancare, v-am spus, era strat de mancare pe fundul acvariului cand am ajuns acasa, apa era CRISTALINA!  )) Adica daca in 2 luni de zile apa a ramas la fel ca in prima zi, pentru ca si eu eram atent cu schimburile de apa si alimentatia, eu m-am gandit ca nu fac nimic rau, accesoriile isi fac treaba asa cum scrie pe cutie, viata e frumoasa. Nu mi-am pus alte intrebari. Va rog sa imi recomandati filtru pentru acest acvariu.
5. Acea punguta da, are rol de filtrare, mi s-a zis sa pun asa punguta in apa si sa o soct dupa 5-6 saptamani. Nu ca ar trebui sa scot bilutele din punga.
Orice sfaturi, va rog, m-ar ajuta foarte mult. Eu ma apuc sa citesc forumul, dar sper sa nu ma incurc in prea multa informatie
Va multumesc ca mi-ati acordat putin din timpul dvs sa imi raspundeti la nelamuriri.
O zi frumoasa!
|
 |
|
sir1andrew wrote:
Astept pareri, aveti atasate poze cu acvariul, dupa ce am reusit sa il "stabilizez cat de cat"
Asta este poza comparativa cu apa din bolul cu Betta
|
 |
|
Buna ziua. Am un acvariu de 20 de L, in care sunt maxim 16-17 L, un filtru intern Claro 200, un incalzitor cu termostat, o planta Anubius care sta pe un lemn, substrat cu granulatie mica, de 3-4 cm ca inaltime, si inauntru un Betta, 2 Guppy, 2 sanitari si un Cat fish. Problema sta in felul urmator:
Am ciclat apa inainte de a introduce pestii in acvariu, 2 saptamani a durat ciclarea ( Mentionez ca am actionat in baza informatiilor furnizate de catre cei de la Petshop, de la cum sa ciclez apa pana achizitia tuturor produselor!!!, pentru ca eu sunt 0 in acvaristica), si apa a fost foarte limpede dupa ciclare.(Ciclarea a fost realizata acum 2 luni, deci pestii traiesc bine mersi in acvariu )Initial a fost doar Betta + 3 sanitari, dupa am adaugat 2 guppy. I-am lasat saptamana aceasta in grija unei persoane, care a pus mult exagerat de multa mancare in acvariu, si cand am ajuns acasa m-am trezit cu acvariul plin de jeg, substratul plin de mancare ranceda pe deasupra, practic era ca apa din Dunare, abia vedeam pestii in ea. Pentru ca era 2 noaptea, am schimbat 4 litri de apa, am pus AquaTan, am scos buretele din filtru, l-am spalat(pentru ca nu aveam rezerva) si l-am pus inapoi, setand fluxul de apa la maxim. Pestii erau destul de vai mama lor, Betta are coada si coama rasfirate, am inteles ca ar fi de la o oarecare "depresie" din cauza apei, restul nu au nimic vizibil, decat ca erau foarte lenti. Dimineata am observat apa limpede, cu o usoara tenta de verde-maro, si faptul ca mancarea ranceda cam disparuse de pe substrat.Nu -am hranit deloc in ziua urmatoare, adica ieri, doar azi le-am dat foarte putina mancare. Am fost la petshop de unde am cumparat un furtun cu chestie de-aia de curatat substratul, si am curatat doar 30-40% din substrat, deoarece deja scosesem 4 litri din 16, si acum am vrut sa ma incadrez in 2 litri de apa. Substratul nu parea atat de murdar, am facut intocmai cum mi s-a aratat la petshop, si am inlocuit apa scoasa. Acum apa e incontinuare aceeasi culoare, se mai vede ca sunt reziduuri prin apa, dar momentan nu stiu ce sa fac.
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi, chiar sunt intr-un oarecare impas.
In paralel cu acest acvariu mai am un Bol de 1.5 litri cred, in care am un Betta. Bineinteles ca si pe el era sa il scap mortaciune, doar ca nefiind acvariu mare, am aruncat substratul, l-am izolat intr un pahar cu apa plata, am curatat cu un burete curat bolul pe dinauntru doar cu apa, i-am pus apa plata, am pus AquaTan, si l-am bagat la loc in bol.
Si bineinteles daca aveti sfaturi pentru a inbunatati acest acvariu, va rog sa mi le comunicati.
Va multumesc tare mult!
Astept pareri, aveti atasate poze cu acvariul, dupa ce am reusit sa il "stabilizez cat de cat"
|
 |
|
|
|