[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: sir1andrew
Forum Index » Profile for sir1andrew » Messages posted by sir1andrew
la momentul acesta nu pot posta poza cu avariul. Aici este link-ul de pe Google Drive cu pozele.

https://drive.google.com/drive/folders/1eat2PBovXnS9UXFbHSoxYdZjiYZ4cg9Z?usp=sharing
Va salut! Saptamana trecuta am achizitionat acvariul nou, Aqua EL 60 ( capacitate 54 de litri) care a venit cu filtru, incaliztor si lampa LED.

Ciclarea am inceput-o in felul urmator:
-am asesat substratul fertil ( JBL)
-am asezat stratul de nisip alb ( Denerle Quartz)
-in filtru (un Eheim 60, nu cel din pachet) am pus burete normal si siporax. ( nu am pus colonii de bacterii in filtru deoarece nu ma intereseza sa il ciclez repede)
- am umplut acvariul cu apa de la robinet, am pus Aqua Tan, respectand dozajul
- am plantat planta de am achizitionat-o ( nu Anubias, pe aceea am transferat-o din acvariul de 20 de litri)
- am fiert 30 de minute lemnul ,s-a racit si l-am introdus)
-am adaugat in apa colonii de bacterii de la SERA Nitrivec, respectand dozajul
-1ml CO2 lichid pt planta

Nu am mai adaugat absolut nimic in acvariu, iar dupa 4 zile de la ciclare, a inceput sa se formeze aceasta alga. Pe domnul Beta l-am adaugat in a 3 a zi de ciclare, sa il acomodez.
Va rog sa imi precizati ce ar trebui sa fac. Am citit unastfel de thread pe forum unde se preciza ca asa e normal, o sa isi revina, sa adaug un Catfish sau melci. Dar dpmdv situatia se agraveaza.
Voi ce imi recomandati? Referitor la ciclarea acvariului, am inceput-o corect?
Va multumesc!
Asa arata si celalalt Betta. L-am izolat in bol pe cel de-al doilea, si i-am pus momentan 1 lingurita de sare la 2 litri de apa. Maine ma duc sa iau tratamentul de la JBL
Revin cu ideea principala!
AU stat IZOLATI cei doi betta, unul in acvariu iar celalalt intr-o materninate. Amandoi arata la fel, cu cozile franjurate, diniante de a-i pune in acelasi acvariu (adica acum 3 zile).
Deci singura varinata este cu Ekto Fluid? A mai avut cineva probleme de genul si a folosit altceva? Va multumesc!
revin cu detalii:
Bazin 20L, 4 luni, contine 2 betta, 2 guppy, 2 Corydoras, 1 Catfish, 4 Neoni
Filtru Eheim pick-up 60, Pompa Aer de la Tetra, Sistem de incalzire Chinezesc, Sistem de ilumiare improvizat, un bec led de la Ikea, 7-8 ore pe zi

Apa pusa de la canal, schimb 10-20% la o luna, tratata cu Aqua Tan dupa ce a fost declorinata, acum 3 zile am schimbat substratul si materialul filtrant (Mini Siporax, Filtru Carbune, si inca un filtru albastru BioPLus de la Jwel). Temperatura 24-25 de grade, nu folosesc dezinfectatnti, agicide, doar EasyCarbo ( 0.5ml/zi) pentru doua plante, Anubias si Pogostemon Erectus

Hrana : TetraMin granule, TetraPro Colour fulgi, BetaBooster Dennerle granule, Norvipar fulgi. Nu le dau in fiecare zi aceeasi mancare, de asta am 4 tipuri, sa le alternez. Ii hranesc odata pe zi.

In ultima vreme inafara de schimbul de substrat de alaltaieri, am achizitionat 4 neoni si Pogostemon Erectus. (tot alaltaieri).
Nu am schimbat sursa de apa, nici tipul de apa, nu am modificat modul de incalzire/iluminare
arata asa dinainte sa il pun cu celalat... Ei au stat separat pana acum 2 zile. unul in acvariu si celalalt intr-o maternitate. Pana sa ii pun pe ambii in acvariu, unul statea intr-un bol
Asa arata inainte. E un Betta Crowntail.
Inca o poza cu el, pentru ca o poza are 2mb
Asa arata Betta-ul meu. A fost tinut in acvariu comunitar, restul pestilor sunt ok, eu am vazut de o luna si ceva ca i se duce coada. La petshop mi-au dat Verde de Malachit, si a trebuit sa ii fac baie separat. VA rog sugestii si opinii. Sa iau de la JBL Ektol fluid Plus si sa folosesc sare marina? Credeti ca mai poate fi salvat?
Pushkatu wrote: Daca tot iti plac pestii betta poti sa le pui cateva plante de suprafata sa ii stimulezi sa isi faca cuib, chiar daca nu ai intentia sa ii inmultesti, macar ii starnesti un pic.

Din pacate sunt doi masculi... dar cine stie cum ii inmultesc)
O perioada am tinut un beta in acvariu si pe al doilea in acelasi acvariu, doar ca era intr o maternitate. Iar acum nu ma au treaba unul cu celalalt. Parca ar fi frati. Deobicei unul sta sub o frunza de Anubias, iar celalalt sta agatat in frunzele de PogostemonErectus.
Nu voiam sa mai adaug alti pesti, doar ca neonii astia sunt mititei.
Urmeaza sa iau un filtru extern hang-on.
Credeti ca as mai putea sa adaug vegetatie?
Revin dupa cateva luni de absenta. Zilele trecute mi-am luat inima in dinti si am schimbat substratul. Am scos pestii in niste pahare cu apa, apa am pus-o in bidoane, am scos substratul, l-am inlocuit, am spalat acvariul, am pus apa inapoi in acvariu, am schimbat internele la filtru pentru ca era plin de mizerie si nu filtra nimic, apa incepuse sa se schimbe la culoare si sa devina tulbure, am mai plantat o planta (ceva cu Erectus ) ) si am adaugat usor usor pestii. Cei doi beta traiesc fara nicio problema unul langa celalalt, nu fugaresc pestii, nu se fugaresc intre ei, se ascund in plante si sub filtru, toata lumea e fericita. Urmeaza sa iau o lampa si un filtru hang-on, pentru ca aveti dreptate, Eheim-ul e urat si ocupa enorm spatiu. Eu as mai planta una-doua plante, pentru ca arata tare frumos. Am pus si un fundal, pe care l-am lipit cu lipici special. Las poza sa vorbeasca de la sine.
Am mai adaugat 4 neoni minusculi - nu ma injurati prea tare

O intrebare. Daca acest Eheim nu face fata la un acvariu de 60L, si totusi e atat de mare si ocupa atat de mult spatiu comparativ cu un filtru hang-on, de ce se produc astfel de filtre? Care eeste rolul lor? De ce le cumpara lumea?

Sugestii si reclamatii va rog!

Va multumesc!
Silviu Man wrote:Cu scuze colegiale ... ma omoara substratul ala!
Legat de filtru, acela nu va fi suficient pentru 60 de litri. Mai bine il tii in nano si iti iei unul ca lumea pentru 60-ul viitor.

Chiar vreau sa il schimb dar ce fac cu pestii, ce fac cu apa ciclata? Mi se pare bataie de cap foarte mare. L-as schimba acum fara discutii, doar ca nu-mi dau seama cum as putea sa o fac. O idee este sa strang toata apa in bidoane de 10 l, pestii in niste boluri, schimb totul repede, repun apa, si ii bag inapoi. Doar ca mi e frica sa nu dea ortul popii. Plus ca Doamna e gravida, sa nu ii fac vre-un rau...
Aici este poza cu Guppy gravid. Este deja in maternitate.
Am achizitionat un filtru intern Eheim 60 , pe care l-am umplut cu Siporax, Biocarb, BioPad, si buretele standard de la eheim. Stiu ca este loc foarte mic in acvariu, intr o saptamana imi achizitionez un acvariu de 60 L, in care voi pune acest filtru intern. Am cumparat si o pompa de Oxigen de la Tetra, si o maternitate pentru c? Doamna Guppy st? sa nasc?. stiu ca este foarte inghesuit acvariul, dar am vrut sa se nasca puii in conditii bune.
Apa din acvariu am dat-o la 27 de grade, sa se simta puii bine
cu
Am ajuns la concluzia ca pestii mei nu sunt intregi la cap. Ce au cu acest superb Anubius?
In jur de 150-200 de lei. Nu as vrea sa cheltuiesc o avere, deoarece in scurt timp va locui doar un singur Betta. Deja imi fac planuri in buget pentru un acvariu de 60L in care sa pun pestisorii pe care ii am acum.
Cred ca acel Sun Sun incarcat cu filtrele corespunzatoare, isi va face treaba foarte bine. Vreau sa va intreb ce parere aveti despre acesta.
https://animax.ro/filtru-intern-acvariu-tetratec-300l.html
Stiu ca e filtru intern, l-am vazut in petshop si pare interesant. Sunt curios daca l-a folosit cineva. Am dat search si pe forum dar nu am gasit sa se vorbeasca de el.
Va rog sa imi recomandati direct filtre Hang on. Am vazut ca Sun-Sun se invart in jurul sumei de 50 de lei, Ocean free pana in 80, iar Aquael peste 100. Am citit pe forum ca pot lua un filtru Sun Sun si sa il umplu cu siporax, BioCarb, etc.

Forum Index » Profile for sir1andrew » Messages posted by sir1andrew
Go to: