Message |
|
Buna ziua. Cred ca am o problema. Pe substrat am observat azi aparitia unui fel de mucegai alb transparent (de fapt arata ca puful acela de la plopi). Cautand explicatii am gasit pareri comform carora este normal acest fenomen pe timpul ciclarii. Ce parere aveti? Metionez ca nu am decat plante in el asa cum apar in fotografiile anterioare. Azi am bagat un numar de patru melci despre care am inteles ca se numesc Ampullaria Sp. Si inca ceva? Schimb apa pe timpul ciclarii sau nu? La suprafata apa a inceput de vreo trei zile sa faca o pelicula albicioasa cu toate ca filtrul valureste cumva apa. O sa atasez o fotografie cu ,,mucegaiul” dar nu stiu cat se va observa. Multumesc.
PS Azi este a zecea zi de cand a inceput ciclarea. Temperatura apei, conform termometrului din interior este de 26-27 grade.
|
 |
|
Am pus radacina. Scuze postul de mai sus dar nu am reusit sa scot fisierul pdf
|
 |
|
Am adaugat si radacina. invatare de minte sa nu mai plantez cu apa in acvariu. Am asezat firele de Hydrocotyle cat am putut de bine. Sper sa se prinda cu toate ca par cam ingalbenite. Cand voi avea ocazia voi mai lua niste substrat pentru a acoperi petele rosii ce s-au intensificat ca urmare a reamenajarii facute. Multumesc pentru sfaturi.
|
 |
|
Salut. Am revenit. Am plantat acvariul. Am pus si cateva pietre (sper ca nu prea multe) Am uitat sa pun si radacina de mopani si acum nu stiu unde sa o mai asez (poate are cineva o idee tinand cont de locurile unde am plantat). Am adaugat ingrasamant Profito 9 ml/90 litri apa, vazand ca apa este inca tulbure am mai adaugat 18 ml de solutie EasyStart, urmeaza sa adaug in seara asta CO2 BIO STARTER. dar am o nelamurire. Un coleg de forum m-a sfatuit intr-o postare de mai sus ca pe timpul ciclarii sa tin lumina stinsa. Dar plantele nu au nevoie de lumina? Ce sa fac?
|
 |
|
OK
|
 |
|
salut. Din 19 februarie
|
 |
|
Salut. Mai am o intrebare. ieri am amestecat substartul din acvariu pentru a nu se mai vedea dungile acelea rosii. Dupa aceasta manevra apa s-a tulburat dar nu imediat sau nu am observat eu dar, mai pe seara parca a capatat si o culoare usor verzuie. Si la aceasta ora este la fel. Este normal acest fenomen pe timpul ciclarii? Mentionez ca in prima si a doua zi apa a fost limpede. Si inca ceva... Pot introduce in acvariu, ca si decor, bucati de tigla, din acelea arse in cuptor? Ma gandeam sa amenajez o grota unde sa se ascunda pestii.
|
 |
|
OK. Multumesc pentru sfaturi. Ma voi stradui sa le pun in practica. Sper sa vina plantele cat mai repede si voi reveni cu fotografii dupa ce le plantez.
|
 |
|
Da. Aveti dreptate cu rosul acela. Am sa incerc sa-l acopar cu cel natural cand voi pune plantele. Apropo, pe langa plantele de mai sus am comandat si Hydrocotyle tripartita, am vazut ca se intinde ca un covor.
|
 |
|
si un fertilizant si o radacina.
|
 |
|
Buna seara. Multumesc in primul rand pentru raspunsuri. Sincer, nu ma asteptam sa primesc asa repede raspunsuri. Am retinut precizarile facute si incerc sa le pun in aplicare. Dar, nerabdator fiind am comandat cateva plante si o radacina, pana sa citesc sfaturile voastre. O sa pun lista acestora alaturat. Acum, daca credeti ca ceva nu se incadreaza la ce am eu, (am luat plante nepotrivite) poate imi spuneti, cel putin sa nu le mai plantez atunci cand le voi primi. Mentionez ca de dimineata am adaugat si solutia pentru bacterii, temperatura ajungand la 25 grade.
|
 |
|
Scuze. Am deschis un nou topic.
|
 |
|
Buna seara. Am luat si eu un acvariu de 126 litri, impreuna cu urmatoarele accesorii: filtru eheim intern tip 2402800, termometru, incalzitor de 100 wati, 2 neaoane sylvania de 18w model T8.
Este aceasta configuratie optima pentru volumul acvariului tinand cont ca vreau sa pun si plante in el, va trebui sa fac ceva modificari? Care ar fi acestea?
Am pus in el 12,5 kg pietris granulatie 2-3 si au mai intrat 90 litri apa. Am adaugat 45 ml solutie AquaSafe ?i am pus in functiune filtrul si incalzitorul.
Era necesar sa pun plante in el din prima zi sau pot planta dupa o anumita perioada? Mai este in set o solutie pentrru bacterii ce trebuie adaugata in ziua 1-7-14 . Despre solutia easy balance nu am inteles cand trebuie adaugata. Nu am luat testere pentru apa, vanzatorul nu mi-a spus iar eu am uitat. Ce testere sa iau si cand le folosesc?
Deasemeni am observat ca bulele de aer de la filtru cand ajung la suprafata uda cumva neonul de deasupra. Trebuie sa dau filtrul mai incet sau sa opresc formarea bulelelor. Pe timpul ciclarii tin lumina aprinsa 8 ore sau tot timpul? Am pus si o fotografie cu acvariul alaturat.
V? multumesc si sper sa nu sacai pe nimeni.
|
 |
|
Buna seara. Am luat si eu un acvariu de 126 litri, impreuna cu urmatoarele accesorii: filtru eheim intern tip 2402800, termometru, incalzitor de 100 wati, 2 neaoane sylvania de 18w model T8.
Este aceasta configuratie optima pentru volumul acvariului tinand cont ca vreau sa pun si plante in el, va trebui sa fac ceva modificari? Care ar fi acestea?
Am pus in el 12,5 kg pietris granulatie 2-3 si au mai intrat 90 litri apa. Am adaugat 45 ml solutie AquaSafe ?i am pus in functiune filtrul si incalzitorul.
Era necesar sa pun plante in el din prima zi sau pot planta dupa o anumita perioada? Mai este in set o solutie pentrru bacterii ce trebuie adaugata in ziua 1-7-14 . Despre solutia easy balance nu am inteles cand trebuie adaugata. Nu am luat testere pentru apa, vanzatorul nu mi-a spus iar eu am uitat. Ce testere sa iau si cand le folosesc?
Deasemeni am observat ca bulele de aer de la filtru cand ajung la suprafata uda cumva neonul de deasupra. Trebuie sa dau filtrul mai incet sau sa opresc formarea bulelelor. Pe timpul ciclarii tin lumina aprinsa 8 ore sau tot timpul? Am pus si o fotografie cu acvariul alaturat.
V? multumesc si sper sa nu sacai pe nimeni.
|
 |
|