[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: calcaneu
Forum Index » Profile for calcaneu » Messages posted by calcaneu
Ce pot sa-ti spun din experienta proprie e ca nu sunt probleme cu "sanitarii" , cel putin cu ancistrusii mei n-au fost , decat in momentul in care dempsey depun si ancistrusul ajunge pe langa cuib...atunci ii rade
Legat de pietris , eu ti-as recomanda unul ceva mai fin , cam la 2-3 mm , ca sa poata fi reamenajat de pesti cand isi vor face cuibul (o gaura in pietris de 10-15 cm diam adanca de ... pana la sticla ) si neaparat o piatra plata , ca sa aiba unde sa depuna icrele . Eu am destul de mult lemn in acvariu , si mopan si din asta indigen ; vezi ca e o poza mai recenta la mine in galerie .

Succes !
Mai , sa stii ca ai mei chiar nu se ciupesc intre ei , numai alte specii ... cand depune perechea dominanta , ii fugaresc cu randul pe ceilalti mai mici , dar nu ii ciupesc niciodata ! La tine cam cat de des depun ? la mine perechea dominanta e cam slabita din cauza depunerilor dese , perioada in care nu prea mananca Am avut probleme mari cu temperatura cateva zile , pana au dat astia drumu la caldura si atunci n-am vazut picior de ciclida , toti erau ascunsi si speriosi ; de la 26 de grade in jos sunt deja radical modificati comportamental ; dupa ce le-am dat tubii , asta dupa o cura de vreo 4 luni de hrana uscata , acum sunt f prietenosi , stau iar la geam ca niste cersetori :-)
Femela ta e colorata puternic , negru , sau e semitransparenta ?
Cumpar femela adulta de ancistrus ;
Cumpar pui (3-4) de citrinellum (amphilophus labiatus sau cam asha ceva )
poza

Tot ce pot oferi la schimb sunt pietre marisoare pt decor ciclide si niste jack dempsey

Am citit pe net ca d-nul citrinelum ii cam fugareste pe alde d-nul dempsey
DA DA DA !!! Koala a pus punctul pe I (sry matrix :-) ) Sunt pesti numai buni de tinut in 300 de l si intamplator eu am de dat moaka cateva bucati mai mici (sau pui de 2mm daca doresti ) Poze la galerie cat de curand si cu decor fara plante , nu ca nu le-ar place plantele , dar prefer sa-i tin in mediu cat mai apropiat de ala natural .
Din pacate de-abia acum am vazut si eu postul , adica prea tarziu
Cum spunea si Koala , ar fi trebuit sa iei mai multi pui ca sa se poate alege perechile (sau macar 1 care te fapt te interesa pe tine) iar cand se mareau , dadeai restul si pastrai perechea dominanta.
Legat de agresivitate , eu n-am avut probleme , nu s-au muscat niciodata intre ei , numai alte specii :-) , chiar si un ancistrus e in pericol cand depun astia "micii" .
Cu un singur peste n-ai nici o sansa sa ajungi sa vezi coloritul superb din perioada de reproducere ( care la ei dureaza cam tot anu din 2 in 2 sapt )
Sal ! nu vrei niste Octofasciatum ? :-)
Plusez si cu niste lemne sa le faci decor
Sorry dar eu de fapt incercam sa dau reply la topicul asta ...ca sa intelegeti despre ce e vorba
Revin cu anuntul umanitar ... mai am de dat 3-4 bestii cam la 4-5 cm , cred ca sunt 2 perechi , nu stiu sigur ca nu am acvariul pe langa mine

Anyone ?
Pentru ca am intrat in vacanta si nu stiu daca o sa am net acasa , va urez tuturor o vacanta/vara/concediu placut !

Sa ne auzim sanatosi !
Okei deci io plek nu in concediu ci in vacanta :music: deci treaba e groasa cu Dempsey aia care mananca de 2 ori pe zi si tot degeaba ; acuma cum m-am gandit io s-o rezolv :
hranitoare automata custom made (nu pun poze ca arata jenant) ca deh una noua e 75 lei :draq:
lumina intra suficienta pe geam ca am balconu spre sud , deci fara priza programabila
filtru e klar ca o sa mearga non-stop , dar nush cine o sa-l curetze , la asta mai am de compilat
Haleala aia alba care se dizolva in 4-5 zile e f buna dar tre sa pun foaaarte multa ca sa se sature astia si oricum nu mai conteaza pt 2 luni :paperbag:

In concluzie daca nu mi se termina bateria la ceasul de 3 lei de la hranitoare , totu cre ca e ok
As dori sa va intreb daca planta asta mare si rosie pe care se odihnesc pestisorii mei este intr-adevar nymphea lotus red ...

Poza aici

Multumesc !
Din pacate problema s-a rezolvat in modul cel mai natural posibil , parintii au mancat icrele ( nu erau decat putine albe ) , asa ca oricum oferta nu mai e valabila decat pentru aia mai mici de 4-5 cm
E posibil sa fie destul de violenti cu specii mai pasnice , eu ii tin cu 3 Citrinellum ( amphilotus nush cum ) mult mai mici decat ei si cu 2 ancistrusi si n-am avut probleme .
Chiar si acum cand au depus au fost agresivi doar prin atitudine , n-au muscat pe nimeni , doar i-au alungat din coltul lor.
Problema principala e spatiul din acvariu , perechea asta s-a facut deja maricica si ceilalti mai micuti se cam inghesuie.
Haideti bre nu va mai inghesuiti atata va rog ... astia de-abia au depus , nu-i stresati va rog :p
Poze la galerieee
Fratilor , dezastrul s-a produs ai mei pestisori au inceput sa faca prostiii si in curand vor depune ... ideea e ca nu stiu daca sa-i las sau nu
Astept propuneri de la oamenii care m-ar putea ajuta sa dau cei 100-1000 pui virtuali inca
Mai am de dat si 6-8 aproape adulti , la 4-6 cm varsta aprox 1an .
Poze la galerie ca sa vedeti gladiatorii
La capitolul pietroaie te pot ajuta eu cu unele mai micute , sau daca vrei o gama variata de bolostanci , gasesti in curtea Spitalului Fundeni , pe intrarea principala ( nu aia din Sos Fundeni , ci aia de la capatul lui 66 ) , drept in fatza , o cladire mare , alba , la intrare in stanga o mare de bolovani calcarosi :-) .... ce-i drept , costa 10.000 intrarea cu masina
Ma bucur ca a revenit forumul ! important e ca exista o arhiva in care sa putem cauta informatii ; daca nu era un backup , era kiar nasol

Mult succes in toate cele !

Forum Index » Profile for calcaneu » Messages posted by calcaneu
Go to: