[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: tave
Forum Index » Profile for tave » Messages posted by tave
Dupa parerea mea ar fi doua motive pentru care pestii se comporta asa :
1. apa in care au fost obisnuiti a avut cu totu alte proprietati decat cele pe care le ai tu

2. mediul si decorul au fost cu totu altele decat sant la tine

Cam astea zic eu ca sant motivele , care probabil ca i-a afectat destul de tare ... dar la cat de rezistenti sant isi vor reveni fara probleme !

Ar trebui sa le dai cat mai rar de mancare , parerea mea, cel mult o data pe zi , macar acum la inceput pana le revine apetitul ...
Am si io o curiozitate ..... de ceva timp pestii mei sant foarte vioi , inoata mult mai repede prin acvariu , sant foarte activi ... si nu ca m-ar deranja asta ...dar mi se pare curios pt niciodata nu i-am vazut asa vioi....

Care sa fie explicatia ?
Incearca sa faci poze fara sa folosesti blitz-ul.... doar cu lumina din acvariu ... si la expunere mai mare !

Problema este ca tre sa tragi multe cadre , in asa fel incat sa-i prinzi cand stau nemiscati , pt ca altfel ies neclare ... Insa daca ai prins momentul in care nu se misca , vei fi fericit pt ca ca pozele ies mult mai bine asa...

Bafta !
ok , o sa ma conformez ... ...dar care e ideea? doar de design??
Mda ...se pare ca nu s-a mai intamplat nimic deosebit...

Am pus si io cateva poze cu "copiii " mei ca sa ii vedeti si voi ...

aici : http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=11182
koala wrote:... o buna perioada de timp [ nu pot preciza acum cat anume ] am sa lipsesc de pe forum ...

@fr0ggy : ... asa cum am spus deja, cine doreste pui, va primi ... insa, nu renunta la ideea de a gasi o femela matura pentru cei doi flacai ai tai ... parca vad ca maine-poimaine vine tave si "se plange" ca i s-au ales perechile ... si ca are doua-trei femele "de dat" ... ce te faci atunci ? ...

he hee... asa sa fie

Te asteptam cat mai repede inapoi pe forum ...... ca fara "mama omida " intra baietii in impas si nu are cine sa-i scoata decat "ea"
ciprian_sb wrote:

Am folosit numai apa rece. Parca nu mor bacteriile respective, nu?

Pai doar nu foloseai apa calda, nu? Te-as sfatui sa nu mai faci asta pe viitor , pt ca iar o sa te plangi ca ai probleme si nu stii de ce....

Bafta !
ciprian_sb wrote:... si un mascul de beta care s-a inviorat dupa ce am schimbat apa. .

aoleu ...de fapt ce specii de pesti mai ai pe acolo? io zic sa renunti la toti daca vrei sa pastrezi oscarii .... ai sa te convingi cand o sa mai creasca putin ( numai daca nu vrei sa-i vezi macelariti pe toti de catre oscari)...
Pacat ... in primu rand trebuia sa scoti toti ceilalti pesti in momentu in care ai adus oscarii...

Nu mai fii asa suparat ,poate totusi se mai poate face ceva... incearca sa ridici temperatura apei cu cateva grade totusi !

Batfa !
multumesc pentru informatii koala; deci sa inteleg ca oscarii clasici se dezvolta cel mai greu ...
koala wrote:... din cate inteleg, tave are 6 bucati, asa ca daca el "alege o pereche", raman 4 pesti din care sa iti alegi si tu ...

corect !
koala wrote:@tave : ... dau ceva semne, stau impreuna si ii fugaresc pe ceilalti ? ... ai mei erau deja alesi la dimensiunile alea [ 16 -17 cm ] ...

Nu prea dau semne ... la fel ca intotdeauna "toti 6 frateste impreuna"... ; problema e ca nu au toti 16-17 cm... doi sant atat , ceilalti sant putin mai mici , de fapt ceilalti sant foarte diferiti la dimensiuni ..cel mai mic nu are nici 15cm cred ... si imi e destul de greu sa ii masor !

Cam la ce varsta ar trebui sa inceapa sa se aleaga?
eu unu , iti dau gratis daca o sa fie cazu , numai ca ai mei sant mult mai mici ( au cam 16 -17 cm) , si ar trebui sa mai astepti ; oricum poti sa te bazezi ca daca nu reusesti sa gasesti de nici un fel ,o sa iti dau eu fara bani ...
aa , am uitat ...eu in curand o sa am disponibili 4 oscari maricei(astept sa se aleaga perechea fericita ) ... nu cred (sper ) sa mai dureze prea mult pana atunci ... asa ca o sansa tot mai ai daca nu gasesti in alta parte ( numai sa recunosti singur care este femela ca eu nu imi dau seama)...
mda... am trecut acum cateva zile si mai aveau unu sau doi din pacate ...
koala wrote:... sper ca vorbim amandoi despre acelasi lucru ... si anume, despre crevetii congelati care se gasesc la vanzare prin raioanele specializate [ Metro, Selgros, etc, etc ] ... chestiile acelea micute, rozalii la culoare ... eu nu fierb nimic, ii iau asa cum sunt, ii dezghet si-i tai in 2-3 bucati ... pestii mei numai asta mananca pe timp de iarna [ cand nu gasesc rame ] ...

V-as ruga sa-mi spuneti si mie cam ce pret au crevetii astia , pt ca eu am fost in cora si singurii creveti care ii aveau erau in jur de 1 milion de lei :o
eu stiu ca mai aveau la magazinu de la HO si MIN , dar nu cred ca mai au prea multi ...
salut , am si io o curiozitate ... "copiii mei " au ajuns cam pe la 13-14 cm si mi se pare ciudat ca peste tot am citit ca or sa distruga orice urma de planta , iar ei nici nu le baga in seama ... ( am si naturale si 2 de plastic )

In rest sunt zburdalnici ... se alearga ... se joaca, sunt sanatosi, doar asta mi se pare ciudat, dar nu-mi pare rau oricum :-)
am si io o intrebare pt Nightman ... tu spui ca i-ai luat de mici , ca au 2 luni si 12 cm ?? mie personal mi se pare cel putin ciudat .... ori nu i-ai masurat si nu stii sa aproximezi , ori nu i-ai luat de mici ..ori ii ai de 4-5 luni.... (parerea mea )
am inteles, multumesc si bafta ...
salut , si bine ati revenit .....chiar am simtit lipsa acestui forum....

( sa inteleg ca toata baza de date s-a dus pe apa sambetei??)

Forum Index » Profile for tave » Messages posted by tave
Go to: